שתף קטע נבחר

שובת רעב מול חברת עמידר: "זורקים לרחוב"

עובדיה ומרים בן אברהם צברו חוב של 85 אלף שקל לעמידר וקיבלו צו פינוי מביתם, שייכנס לתוקף בסוף החודש. הבעל פתח בשביתת רעב מול משרדי החברה. עמידר: "הוא דחה הצעות לפתרון"

כבר יומיים שעובדיה בן אברהם, בן 60 מירושלים, יושב מול משרדי חברת עמידר בעיר ושובת רעב. בסוף החודש הוא ואשתו מרים אמורים להיזרק מדירת עמידר בת שני החדרים, אחרי שהשניים לא הצליחו לעמוד בתשלום שכר הדירה, בסך 750 שקלים לחודש. מבחינתו של עובדיה, שביתת הרעב היא האופציה האחרונה והוא ידבק בה עד שמישהו ישנה את רוע הגזירה.

 

בן אברהם, אח במקצועו, מוכר כנכה בשיעור של 60 אחוז, שנקבעו לו אחרי תאונת עבודה שעבר לפני שלוש שנים. רעייתו סובלת מדיכאון קליני ובעיות רפואיות נוספות, שאינן מאפשרות לה לעבוד. הכנסתם החודשית עומדת על 2000 שקלים בלבד, שמגיעים מהביטוח הלאומי.

 

בן אברהם. לא מתכוון לזוז בלי פתרון (צילום: עמית חי כהן) (צילום: עמית חי כהן)
בן אברהם. לא מתכוון לזוז בלי פתרון(צילום: עמית חי כהן)

 

"מאז התאונה אני לא יכול לעבוד ולא מסוגל לשלם את שכר הדירה בסך 750 שקלים", הוא מספר. "מה שיש לנו לא מספיק אפילו לאוכל ולתרופות. לאן אלך בגילי? התרוצצתי שלושה חודשים במשרדים של עמידר כדי להביא את כל מה שהם רוצים, אבל מה שמעניין אותם זה כסף שאין לי".

 

עוד בחדשות ynet:

 

לעזרתו של בן אברהם נחלצו חברי קבוצת ה"מעברה", שהפגינו היום (ה') מול משרדי עמידר במחאה על מצב הדיור הציבורי בישראל. "מדובר בסחטנות, במיוחד כשמדובר בחברת עמידר שאמורה לעזור לאנשים ולא

להפנות אליהם את הגב", טוען הפעיל עמית חי כהן. "האטימות הזו תביא להשלכת בני הזוג אל הרחוב הירושלמי הקר בלי שום חלופה ללכת אליה".

 

מעמידר נמסר בתגובה: "בן אברהם צבר חובות בסך של 85 אלף שקל בגין אי תשלום שכר דירה, למרות שנציגי חברת עמידר פנו אליו שוב ושוב כדי להסדיר את החוב. נציגי החברה הציעו לו הסדרי פריסת חוב, אך גם הצעות אלו נדחו, לצערנו. עמידר שבה ומציעה לבן אברהם להסדיר את חובותיו בהסדרי פריסה נוחים. נודע לנו כי גם העירייה מוכנה לסייע לו אך חשוב להדגיש כי גם מר בן אברהם עצמו צריך לגלות רצון להסדיר את הנושא ולמנוע בכך את פינויו מהדירה".

 

יש לציין כי בישראל יש כ-100 אלף נזקקים הזכאים לדיור ציבורי. משום שהמדינה לא בונה דירות ציבוריות, בניגוד לחוק הדיור הציבורי, נוצר תור ארוך לקבלת דירות וכיום ממתינות כ-2300 משפחות לדירות. לפי דוח מבקר המדינה מ-2009, כשני מיליארד שקל ממכירת דירות בדיור הציבורי, שהיו מיועדים לרכישת דירות חדשות, נשארו בקופת המדינה, בניגוד לנהלים. דוח של הכנסת מסוף 2011 קבע כי מאות מיליוני שקלים שהיו מיועדים לבניית דירות עבור זכאי הדיור הוזרמו לטובת פרויקטים בשטחים, שיקום נזקים מהקסאמים ומהקטיושות והקמת מוסדות ציבור בשכונות ותיקות. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בן אברהם. הכסף הולך לתרופות
צילום: עמית חי כהן
מומלצים