שתף קטע נבחר

דיווח: ספינות איראניות עברו שוב בתעלת סואץ

גורם ברשות המנהלת את התעלה אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי משחתת וספינת משא עברו שם ביום חמישי בדרכן לים התיכון. ייתכן כי היעד שלהן הוא סוריה, שעמה יש לאיראן הסכמים ימיים

איראן ממשיכה בפרובוקציות: שתי ספינות של חיל הים האיראני חצו שלשום (יום ה') את תעלת סואץ ונכנסו למימי הים התיכון. כך סיפר אתמול מקור בתעלה. "הספינות חצו את תעלת סואץ לאחר שקיבלו אישור מצבא מצרים", אמר האיש, שעובד ברשות המנהלת את התעלה. מדובר בצעד שעשוי להיתפש כאזהרה איראנית לישראל ולבנות בריתה על רקע האיומים לתקוף את מתקני הגרעין.

 

עוד חדשות ב-ynet:

 

לפי הדיווח, מדובר במשחתת ובספינת משא, וייתכן כי הן עושות את דרכן לחופי סוריה. איראן וסוריה סיכמו בשנה שעברה לשתף פעולה בתחום התמרונים הימיים, ולאיראן אין שום הסכם ימי עם מדינה אחרת באזור.

 

ספינה איראנית עוברת בתעלת סואץ בשנה שעברה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ספינה איראנית עוברת בתעלת סואץ בשנה שעברה(צילום: רויטרס)

 

ב-17 בינואר אשתקד, שבוע בלבד אחרי הדחת נשיא מצרים, חוסני מובארק, עברו ספינות איראניות בתעלת סואץ, צעד

שנתפש בישראל כתמרור אזהרה בכל הנוגע לכוונות המשטר המצרי החדש. בימי מובארק הייתה עוינות גלויה בין קהיר לטהרן, ומעבר של ספינות איראניות לים התיכון לא היה אפשרי. הספינות ההן הגיעו בסופו של דבר לסוריה.

 

צבא מצרים, שלו קשרים הדוקים עם ארה"ב בתחומי ההגנה והצבא, שולט במצרים מאז הדחת מובארק אשתקד. תעלת סואץ היא נתיב מעבר חשוב לאוניות אל הים התיכון ואירופה ולהפך, והיא חוסכת מהן את הצורך להקיף את אפריקה.

 

הדיווח על ההתרסה האחרונה הזו של איראן בא שעות אחדות אחרי שבמערב הביעו דווקא אופטימיות בנוגע לסיכוי לפתוח מחדש במשא ומתן רציני עם טהרן. מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, ושרת החוץ של האיחוד האירופי, קתרין אשטון, אמרו כי אחרי שבחנו את המכתב שהעבירה איראן לאשטון ושבו ביקשה לחדש את השיחות עם המערב, יש להן אופטימיות זהירה בנוגע לאפשרות לחדש את המשא ומתן עם הרפובליקה האיסלאמית.

 

"גורמים בממשל משתכנעים שתקיפה בלתי נמנעת"

"אנחנו חושבים שזהו צעד חשוב ומקדמים את המכתב בברכה", אמרה קלינטון במסיבת עיתונאים משותפת עם אשטון. היא הדגישה כי המעצמות עדיין בוחנות את תגובתן הרשמית להצעת טהרן. עם זאת, דבריה נשמעו שונים מדברי הביקורת והפקפוק שנוהגים בדרך כלל במערב להשמיע כלפי טענות איראן.

 

אחמדינג'אד בכור באיראן, השבוע (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אחמדינג'אד בכור באיראן, השבוע(צילום: EPA)

 

במכתב ששלחה איראן לאשטון, ושסוכנות הידיעות רויטרס פרסמה שלשום את תוכנו, הציעה טהרן לחדש את השיחות שהוקפאו זה מכבר, וכתבה כי יש לה "יוזמות חדשות" להביא לשולחן השיחות. עם זאת, בתקציר של המכתב לא הוצגו הצעות ספציפיות, וכך ממשיכה לרחף השאלה סביב נכונותה האמיתית של טהרן להיכנס למשא ומתן משמעותי בנוגע לתוכנית הגרעין שלה.

 

העיתון הבריטי "גרדיאן" דיווח אמש כי גורמים רשמיים באזורי השפעה חשובים בממשל אובמה הופכים יותר

ויותר משוכנעים שהסנקציות לא ירתיעו את טהרן מהמשך הניסיון שלה לפתח נשק גרעיני, ומעריכים כי לארה"ב לא תישאר

ברירה אלא לתקוף באיראן או לצפות בישראל עושה זאת.

 

לפי הדיווח, הדעה שהסנקציות נועדו לכישלון ושהשימוש העיקרי בהן כרגע הוא לצורך דחיית פעולה צבאית ישראלית, הופכת יותר ויותר רווחת גם במשרד ההגנה ובמחלקת המדינה של ארצות הברית. "הבעיה היא שהחבר'ה האלה בטהרן מתנהגים כאילו הסנקציות לא משנות, כאילו הכלכלה שלהם לא קורסת, כאילו ישראל לא עומדת לעשות כלום", אמר לעיתון גורם אמריקני רשמי הבקיא בענייני המדיניות בכל הנוגע למזרח התיכון.


פורסם לראשונה 17/02/2012 21:46

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ספינה איראנית בתעלה אשתקד
צילום: רויטרס
מומלצים