שתף קטע נבחר

צילום: AP

רמטכ"ל ארה"ב: תקיפה ישראלית לא תשיג היעד

בראיון לרשת CNN, אמר ראש המטות המשולבים, מרטין דמפסי, כי תקיפה ישראלית באיראן "לא תשיג את המטרות ארוכות הטווח ותערער את היציבות". עם זאת אמר שלא ניתן לומר שהישראלים השתכנעו בעניין. דיפלומטים: איראן הרחיבה משמעותית את תשתיותיה במתקן התת קרקעי בפורדו

ראש המטות המשולבים (הרמטכ"ל) האמריקני, מרטין דמפסי, אומר כי תקיפה ישראלית באיראן "לא תשיג את המטרות ארוכות הטווח ותערער את היציבות". לדבריו, תקיפת איראן בשלב הזה תהיה "צעד בלתי שקול". הדברים נאמרו בראיון לתוכניתו של פריד זקריה ב-CNN שתשודר מחר (יום א').

 

"לא הייתי אומר שהצלחנו לשכנע אותם שדעתנו היא הנכונה או שהם פועלים בשיקול דעת שגוי", אמר דמפסי בהתייחסו לדיאלוג עם ישראל בנושא. לדברי ראש המטות המשולבים, הסנקציות על איראן והלחץ הבינלאומי מתחילים להשפיע: "אנחנו סבורים שאיראן היא 'שחקן הגיוני'. אנחנו גם יודעים, או שחושבים שאנחנו יודעים שהמשטר האיראני טרם החליט" לייצר נשק גרעיני.

 

אחמדינג'אד. מלחמה קרה חדשה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אחמדינג'אד. מלחמה קרה חדשה(צילום: AFP)
 

הרמטכ"ל האמריקני גם התייחס לאפשרות של חימוש האופוזיציה בסוריה, ואמר ש"התערבות בסוריה תהיה קשה ביותר", משום שמספר שחקנים בינלאומיים מעורבים בה, בהם טורקיה, רוסיה ואיראן.

 

גם שר החוץ הבריטי, וויליאם הייג, התייחס לנושא ואמר כי "שאיפות הגרעין של איראן עלולות להטביע את העולם במלחמה קרה חדשה".

 

הייג חזה בראיון ל"טלגרף" הבריטי כי המהלכים האיראניים יקדמו מרוץ חימוש בין מדינות המזרח התיכון, "ללא מנגנוני הביטחון שאפיינו את היריבות בין המערב לברית המועצות במאה הקודמת".

 

במקביל, אמרו דיפלומטים מערביים לסוכנות הידיעות AP כי איראן הרחיבה באופן משמעותי את תשתיות העשרת האורניום שלה בפורדו, המתקן התת-קרקעי ליד קום, שם מעשירה איראן אורניום בצנטריפוגות מדור חדש במתקן ממוגן היטב שנבנה בהר. בחודשים האחרונים החלה איראן להעביר את הצנטריפוגות מהמתקן בנתנז למתקן בקום כדי להגן על היכולת הגרעינית שלה מפני תקיפה אפשרית של ישראל או ארצות-

הברית.

 

בשבוע שעבר הזהיר ראש ממשלת יפן, יושיהיקו נודה, בפגישה עם שר הביטחון, אהוד ברק, שתקיפה צבאית "מסוכנת מאוד" וטומנת בחובה הסלמה במצב באזור. באחרונה דיבר שר הביטחון על האופציה הצבאית נגד איראן, והדברים עוררו זעם בוושינגטון. לפי דיווח ב"ניו-יורק טיימס", שפורסם לפני שבוע, בממשל מבחינים בטון שונה של ראש הממשלה בנימין נתניהו ושל שר הביטחון, ויותר מרומזים שברק צריך להפסיק לדבר. גורם רשמי בממשל האמריקני הזכיר שנתניהו ביקש מהשרים "לשתוק": "אני חושב שזו עצה טובה", אמר הגורם.

 

שלשום הציג נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, הישגים חדשים בתחום הגרעיני. הוא ביקר בכור בטהרן וצפה במדענים

מטעינים בליבתו מוטות דלק מתוצרת עצמית. אחר כך הצהיר כי במתקן להעשרת אורניום בנתנז החלו לפעול 3,000 סרכזות חדשות ומשופרות, בנוסף ל-6,000 שכבר פועלות שם.

 

"העידן של אומות שמתנהגות כבריוניות חלף מן העולם", הצהיר אחמדינג'אד. "המעצמות השחצניות לא יכולות להחזיק במונופול על הטכנולוגיה הגרעינית. הן ניסו לעצור אותנו על ידי הכרזה על סנקציות וקבלת החלטות אבל נכשלו. נמשיך בדרכנו הגרעינית".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים