שתף קטע נבחר

איראן: אירופה רוצה נפט? שתעמוד בכמה תנאים

יומיים לאחר ההודעה על הפסקת הייצוא לצרפת ובריטניה, הודיע משרד החוץ בטהרן כי אם אירופה רוצה להמשיך לסחור עם ארצו בנפט, עליה לעמוד בכמה תנאים: ערבויות לתשלומים, חוזים ארוכי טווח ואיסור על ביטול חד צדדי של חוזים על ידי הרוכשים

נמשכים משחקי הכוח בין הרפובליקה האיסלאמית לבין האיחוד האירופי: אחרי שהודיעה בתחילת השבוע על הפסקת ייצוא הנפט לבריטניה וצרפת, הציגה היום (יום ג') איראן תנאים לאספקת נפט עתידית למדינות אירופיות.

 

איראן בחדשות - כותרות אחרונות:

  • בכיר ישראלי: "ארה"ב לוחצת שלא נפתיע ונתקוף"
  • תאילנד: האיראנים סימנו מטרות עם מילה מהקוראן
  • צרפת: איראן לא מייצאת נפט? הכול בדמיון שלה
  • ידברו על איראן: נתניהו ואובמה ייפגשו ב-5 במרס
  •  

    דובר משרד החוץ בטהרן רמין מהמנפרסט אמר כי איראן תבקש ערבויות לתשלומים, חוזים ארוכי טווח ואיסור על ביטול חד צדדי של העסקה על ידי הרוכשים. לדבריו, אירופה צריכה לשקול את התנאים של ארצו אם ברצונה להמשיך ביחסי הסחר ועסקי הנפט עם הרפובליקה האיסלאמית.

     

    צילום: AFP
    אמברגו על הנפט האיראני החל מ-1 ביולי. סרקוזי וז'ופה (צילום: AFP)

     

    מהמנפרסט אמר גם כי ארצו העבירה את התנאים לביצוע עסקות נפט עתידיות בפגישה שערכו השלטונות האיסלאמיים בטהרן עם שגרירי יוון, איטליה, ספרד, צרפת, פורטוגל והולנד.

    השגרירים הוזמנו לשיחה במשרד החוץ האיראני על רקע החלטת האיחוד האירופי להטיל חרם על ייבוא נפט מאיראן מ-1 ביולי.

     

    מוקדם יותר אתמול הזהירה טהרן כי היא שוקלת להרחיב את אמברגו הנפט על מדינות נוספות באירופה בעקבות החרם האירופי.

     

    עוד אמר מהמנפרסט כי קבוצת פקחי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) המבקרת באיראן לא מתכננת לבדוק את תשתיות הגרעין של המדינה. הדובר הוסיף כי הפקחים, שהגיעו אתמול, יקיימו שיחות עם בכירים בטהרן בעניין שיתוף הפעולה ביניהם.

     

    במקביל, סגן מפקד הכוחות המזוינים באיראן, מוחמד חיג'אזי, אמר כי טהרן תפעל נגד אויביה אם תחוש כי האינטרסים הלאומיים שלה נתונים בסכנה. כך דיווחה סוכנות הידיעות הרשמית למחצה פארס. חיג'אזי הוסיף: "אם נרגיש כי אויבינו מתכוונים לסכן אותנו, נפעל מבלי לחכות שהם יפעלו קודם".

     

    Read this article in English

     

      תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    אירופה זקוקה לנפט האיראני?
    אירופה זקוקה לנפט האיראני?
    צילום: רויטרס
    משחקי כוח עם אירופה. אחמדינג'אד
    משחקי כוח עם אירופה. אחמדינג'אד
    צילום: AFP
    מומלצים