שתף קטע נבחר

סמל מין: אילו תכונות הופכות אותנו למושכים?

האם יופי באמת שוכן בעיני המתבונן, מה אומר המדע על המשיכה שלנו לאנשים יפים, ומה הקשר בין משיכה מינית לתכונות ספציפיות באישיות שלנו? רחלי לנגפורד לא מסתכלת רק בקנקן

לא משנה איפה אנחנו נמצאים, על הדשא באוניברסיטה, בעבודה, בדרך לחופשה, בבית קפה – בכל מקום בו נהיה, כמעט בטוח שנבדוק את האנשים בסביבתנו, ומה לעשות, המבטים שלנו נוטים להתביית בראש ובראשונה על אנשים שנחשבים בעיננו יפים. אנחנו גם נותנים הרבה יותר קרדיט לאנשים יפים. זה לא פוליטיקלי קורקט, אבל זו האמת.

 

עוד בנושא בערוץ יחסים:

מה אפשר לעשות כשנגמרת המשיכה?

משיכה זה יופי, אבל מה עם אהבה?

לבדוק לפי משיכה מינית, לא לפי מגדר

אין ניצוצות ועוד אין משיכה. לתת לו עוד צ'אנס?

 

מחקרים שבוצעו בשנים האחרונות, מרגיעים אותנו ומאשרים שהמשיכה ליופי אינה כל כך שטחית כמו שאנו סבורים. מסתבר שתכונות אישיות ומשיכה מינית קשורות ביניהן עמוקות. במאמרי זה ארצה לדון אתכם על מחקרים חדשים שמצביעים על כך שאישיות יוצרת משיכה בזמן שיופי יוצר אשליה של אישיות טובה. מחקרים בנושא אפילו נותנים לנו טיפ: אלו תכונות כדאי לאמץ כדי להעלות את רמת הסקס-אפיל שלנו.

 

 

האם אתה שווה דייט שני?

חלק ממה שקובע כמה הצלחה תהיה לך בעולם הפגישות והרומנטיקה, תלוי בשאלה האם אתה מעריך נכונה את מה שאחרים חושבים על הסקס-אפיל שלך. מחקר שפורסם ב-Psychological Science במאי 2011, מצא שתכונות אופי מסוימות גורמות לך לדעת ולחוש ביתר דיוק האם פרטנר הדייט שלך חושב שאתה שווה פגישה שנייה.

 

המחקר הזה הוא אחד מתוך סדרת ניסויים ענקית שנעשתה בברלין בנושא ספיד-דייטינג על ידי Mitja Back מאוניברסיטת מינץ. 190 גברים ו-192 נשים השתתפו במחקר הזה. הם עברו בדיקות באמצעות שאלונים פסיכולוגים לגבי תכונות אישיות ואופי, ולאחר מכן השתתפו במפגשי ספיד-דייטינג בני שלוש דקות כל אחד.

 

לאחר כל מפגש כזה הם נשאלו האם הם היו רוצים לפגוש את פרטנר הדייט שלהם שוב, והאם הם חושבים שהפרטנר שלהם ירצה לפגוש אותם לדייט נוסף.

 

רוב הנבדקים כשלו בלנחש כמה מהאנשים שהם פגשו ירצו לפגוש אותם שנית, אבל חלקם הצליחו. מה גרם להם להצליח? תכונות אופי מסוימות. גברים בעלי נטייה לסטוצים וחוסר התחייבות זוגית, ידעו לנחש טוב יותר אם אישה תרצה לפגוש אותם שנית לאחר דייט. נשים שהצליחו בניחוש מי הגבר שירצה לראותם שנית, היו דווקא אלו בעלות תכונות אופי של נעימות, זרימה ופתיחות.

 

באק חושב שתכונה כמו נעימות אצל נשים, גורמת לגברים שמולן לרצות לפלרטט איתן, ולפי האופן בו זורם הפלרטוט, קל להן לנחש האם הוא ירצה לפגוש אותן שוב. מבחינת הסטוציונרים הגבריים, באק טוען שהתכונה הזאת גורמת להם להפגין התנהגות שמאד אופיינית לכוונות המיניות שלהם. נשים מגיבות לכך גם הן בתגובות נשיות אופייניות וברורות, ולכן קל יותר לגברים הללו לקלוט האם אישה מעוניינת בהם או לא.

 

יהיה לנו ערב מדהים ביחד, איך שלא קוראים לך. סטוציונר בפעולה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
יהיה לנו ערב מדהים ביחד, איך שלא קוראים לך. סטוציונר בפעולה(צילום: shutterstock)

 

אנשים יפים שווים יותר

אז נשים נעימות מפענחות גברים טוב יותר, וגברים 'סטוציונרים' מפענחים נשים טוב יותר. מה לגבי השאר? איך משפיע יופי על האופן בו אנו מפענחים אישיות של אחרים? מחקר מדצמבר 2010 מאוניברסיטת בריטיש קולומביה מצא שאנשים מזהים תכונות אופי ואישיות של אנשים יפים, באופן יותר מדויק מאשר אישיות של אנשים שאינם נחשבים יפים או מושכים.

 

המחקר, שפורסם ב-Psychological Science טוען שאנו מקדישים יותר תשומת לב לאנשים יפים. מחקרים קודמים מצאו שאנו מחשיבים אנשים יפים כחכמים יותר, חברותיים יותר וכישרוניים יותר מאחרים. מטרת המחקר החדש, שנעשה בראשותו של פרופסור ג'רמי ביאסאנס, הייתה לקבוע איך יופי של אדם משפיע על האופן בו אחרים מנתחים את אישיותו.

 

לצורך כך חילק ביאסאנס 75 נשים וגברים לזוגות, וביקש מהם לדון יחד על נושא כלשהו למשך שלוש דקות. לאחר כל שיחה כזאת, התבקשו הנבדקים לדרג את רמת היופי והסקס-אפיל של פרטנר השיחה שלהם, וכן לדרג עד כמה לדעתם, פרטנר השיחה שלהם הוא אדם מוחצן, פתוח, מוסרי, נעים, זורם או ניורוטי. הוא מצא שחוץ מזה שאנשים יפים נחשבים בעלי תכונות אופי חיוביות, אנשים אחרים מסוגלים להבחין ברמות המדויקות של כל תכונת אופי שלהם, ולדרג אותן בסדר יורד.

 

כך למשל, אם ג'ני היא בחורה יפה, והיא במקרה גם בחורה מסודרת ונדיבה, הסובבים אותה יוכלו להבחין שהיא יותר מסודרת מאשר נדיבה - כלומר, ממש לדרג איזו תכונה יותר חזקה אצלה, מה שהם לא יצליחו לעשות באותו דיוק עבור אנשים שהם לא מחשיבים יפים או מושכים.

 

ביאסאנס מסביר שזה קורה כיוון שהמוח שלנו נהנה להקדיש יותר תשומת לב לאנשים יפים - הם מסקרנים אותנו יותר, מעניינים אותנו רומנטית או שאנו רוצים להיות חברים שלהם. הזכרתי בעבר מדוע זה כל כך כיף למוח - בגלל שבהייה בפרצוף יפה מעוררת פעילות באזור מוחי שקשור לתחושות הנאה: הקורטקס האורביטו-פרונטלי.

 

אז בניגוד לנאמר - "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו", לא רק שאנחנו מסתכלים בקנקן, אנחנו באופן משוחד גם מסתכלים ביתר סקרנות ותשומת לב במה שיש בו בנוסף. ביאסאנס מזכיר גם שיופי הוא בעיני המתבונן. נבדקים ניתחו במדויק תכונות אופי של מי שהם עצמם חשבו שהוא יפה, ללא קשר לשאלה האם אחרים גם חשבו כך.

 

הם יפים, מסקרנים אותנו ומעניינים אותנו רומנטית. הבראנג'לינה  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הם יפים, מסקרנים אותנו ומעניינים אותנו רומנטית. הבראנג'לינה (צילום: רויטרס)

 

ישר זה סקסי

ומה עם מי שלא נחשב יפה לפי המגזינים? מחקר מצא שתכונות אופי מסוימות מעלות את רמת הסקס אפיל של אדם. הנה מה שכדאי לאמץ לעצמכם: מחקר מנובמבר 2007 שפורסם ב-Personal Relationships, מצא שגם גברים וגם נשים שמפגינים תכונות אופי חיוביות כגון יושר ואלטרואיסטיות, נתפסים על ידי אחרים כמושכים יותר.

 

מי שמפגין תכונות אופי שליליות כגון חוסר הוגנות או בוטות, נתפס על ידי אחרים כפחות מושך, אפילו אם הוא נראה כמו אשטון קוצ'ר. כלומר - יופי הוא לגמרי בעיני המתבונן, והוא מושפע מאד מתהליכים קוגניטיבים וציפיות חברתיות.

 

במחקר, צפו הנבדקים בתמונות של בני המין השני ודרגו את רמת הסקס-אפיל שלהם. תחילה הם עשו זאת בלי לדעת כלום על אותו אדם, ולאחר מכן, כשסיפרו להם על תכונות האופי, התבקשו הנבדקים לדרג את הסקס-אפיל שלו שוב. כמו כן, הם התבקשו לדרג עד כמה הם היו מעוניינים באדם שבתמונה בתור ידיד או בתור פרטנר רומנטי. כפי שציפינו, נמצא שתכונות חיוביות העלו את רמת המשיכה בין המינים.

 

 

מוביל המחקר, גארי לבנדובסקי, טוען שאנו תופסים אנשים חיוביים כמושכים יותר ללא קשר לסטאטוס האישי שלנו, או רמת המחויבות הרומנטית שבה אנו נמצאים בחיינו האישיים. מאחר שמשיכה תלויה בתכונות אופי - אדם יכול להיתפס כמושך בזמן מסוים, וכפחות מושך בזמן אחר - אם במהלך הזמן הוא סיגל לעצמו תכונות אופי חדשות או התנהגויות אחרות.

 

מצד שני, זו גם יכולה להיות אחת הסיבות ל"דעיכתה של אהבה" בין בני זוג, למשל אם אחד מהם או שניהם איבדו את היכולת לראות את מעלותיו של האחר, והם מתמקדים בחסרונותיו בלבד. עצם ראיית השלילי, מורידה את רמת המשיכה שאדם חש כלפי בן או בת זוגו. אהבה אינה דועכת מעצמה - זו ההסתכלות הזוגית שמשתנה.

 

לכל הכתבות, העדכונים והסקרים - כנסו לעמוד המעריצים שלנו בפייסבוק

 

 

רחלי לנגפורד, MSc. Neuroscience, מחברת הספר "דרוש נסיך על סוס לבן", מנהלת שותפה במרכז גלים למימוש הפוטנציאל האישי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים