שתף קטע נבחר

אתה לא זמין - אתה לא פנוי לעבודה

בלי שהבחנו בכך, התא הקולי שליווה אותנו מאז שנות ה-90 המאושרות, עלה על קרחון, והפליג אל ערבות הקרח האינסופיות. איך משיגים את מחפשי העבודה ואיך מוודאים שהם יחזרו אלינו

דמיינו לעצמכם את הסיטואציה הבלתי נתפשת הבאה - אתם יוצאים מהבית וחוזרים הביתה כעבור שלוש שעות. במשך כל הזמן הזה אתם מנותקים מהעולם, אין לכם טלפון נייד, לפטופ או כל מכשיר שמאפשר לכם גישה אלחוטית לעולם החברים, לפייסבוק או למשפחה שלכם. מה יהיה הדבר הראשון שתעשו כשתחזרו הביתה?

 

לטורים נוספים של הכותב

  • כתבתם קורות חיים: כדאי לצרף תמונה?

 

מישהו חיפש אותי?

אם הכותרת מייצגת את השאלה הראשונה שהייתם שואלים, ברגע שעברתם את מפתן הדלת, ברכות – עברתם בהצלחה את מבחן "האדם בהביטט הטכנולוגי 1984" – זו הייתה השאלה הנפוצה ביותר בעידן שלפני מכשירי הטלפון הניידים.

 

עד לפני שני עשורים לרובנו לא היה מכשיר נייד, ועל כן, בכל פעם שיצאנו את ביתנו, נגזר עלינו בידוד טכנולוגי מאנשים שלא שהו במחיצתנו. באותה תקופה גם לא היו תאים קוליים, והדרך היחידה להשיג אדם עברה דרך המשפחה שלו, שעל פי רוב היוותה תחליף לא-רע לתא הקולי המודרני.

 

ייאמר לזכותה של המשפחה שלרוב לא היו לה באגים, והיא דאגה להשאיר לנו פתקי "יושקה חיפשך, חזור אליו לכשתוכל" ברחבי הבית, אבל הבאג העיקרי שלה היה אחר – כשלא התחשק לנו לחזור למתקשר, יכולנו להתחמק ולטעון שאף אחד לא אמר לנו, ולטפול את האשם על המשפחה האומללה.

 

מאז חדירתם של הטלפונים הניידים לחיינו, קצב החיים הואץ, והיכולת שלנו לחכות שתחזרו אלינו, קטנה – אנחנו מצפים מאנשים להיות זמנים כל הזמן, וכשהם לא עונים לנייד, אנחנו משאירים הודעה קולית עם ההוראה "התקשר בדחיפות!!!", ומחכים בציפייה מורטת עצבים ליד הטלפון. לאחר חמש שניות (מקסימום), כשהטלפון המיוחל בושש לבוא, לבטח נתקשר שוב, ננתק בכעס לאחר עשרה צלצולים, ונקנח בשליחת SMS "היי זה יואב, בקשר לעבודה, התקשר בדחיפות, תודה".

 

איך אתם מעדיפים את זה

אם פעם היתה לנו דרך אחת ויחידה להגיע אל מחפשי העבודה (טלפון חוגה), אזי כיום יש מגוון דרכים – נייד, תא קולי, SMS, דוא"ל וכמובן רשתות חברתיות.

 

בואו נודה במשהו – להאזין לתא קולי זה בלתי נסבל! לתוכנה המאנפפת לוקח שעה וחצי להתגבר על הקראת השעה בה ההודעה התקבלה, עוד שעה להקריא את מספר הטלפון של המתקשר, ואם שרדתם עד אז, תגלו לא פעם שזה שהתקשר ניתק בלי להשאיר הודעה.

 

הסיכוי שתחזרו למישהו כזה נע בין "ממש לא" ל-"שכח מזה", לכן, אין זה מפתיע שאצל רבים מאיתנו, התא הקולי הלך בדרך כל בשר והתפוצה שלו קטְנה מאוד. זו גם הסיבה שרבים מאיתנו נוותר על השארת הודעה בתא הקולי, ונשלח לכם SMS או דוא"ל.

 

מחקר אמריקאי מ-2011 שבדק 2,227 אנשים בגילאים שונים, מצא כי 53% ממחזיקי הטלפון הנייד, מעדיפים שנתקשר אליהם, ו-31% מעדיפים שנדלג אפילו על זה, ונשלח להם SMS ישר – אם זה חשוב תחזרו אלינו, ואם זה לא חשוב סביר להניח שנמשיך לחכות לכם לשווא.

 

המחקר מצא שהמגמה הזו קשורה גם לגיל של האדם אליו אנחנו מתקשרים, כאשר כ-55% מהאנשים בגילאים שבין 18-29 יעדיפו שנפנה אליהם באמצעות SMS בלבד, בעוד שאנשים מבוגרים יותר יעדיפו שיחת טלפון קולית, דווקא.

 

שליחת דוא"ל "היי, חיפשתי אותך, חזור אלי" שנחשבה עד לאחרונה ליעילה ביותר, אינה כזו זה מכבר: ביום ממוצע, אדם מקבל כ-156 מיילים, מתוכם כ-138 הם דוא"ל זבל. רק כ-30 מיילים נפתחים בכל יום, ובממוצע, לוקח לאדם כ-48 שעות מרגע קבלת המייל ועד שהוא פתח אותו. SMS ממוצע, אם תהיתם, נקרא לאחר כ-4 דקות בלבד.

 

משחקים אותה קשים להשגה

בעוד שניתן לא לחזור לחברים, לבני ובנות זוג, ולאמא שמתקשרת מליון ואחת פעמים בשבוע רק בשביל לבדוק אם כבר אכלתם את האורז שהיא שלחה לכם עם אבא, כי "זו תקופת מבחנים, ואני חוששת שתרזה" (זה בסדר אמא, אגרתי מספיק שומן לשנתיים בלי מזון), כשאתם מחפשים עבודה, רצוי שתחזרו אלינו, אם פספסתם את השיחה או אם שלחנו לכם SMS.

 

הן חברות ההשמה והן משאבי האנוש בחברות ההיי-טק, נמצאים בלחץ עבודה מטורף, ולכל משרה שהם מנהלים יש מספר מועמדים רב. לרוב הם יסתפקו בלהתקשר פעם אחת, אולי פעמיים, ואם אתם מועמדים עם התאמה גבוהה למשרה שלהם, הם אפילו ינסו לאתר אתכם ב-Linkedin, אבל לא יותר מכך.

 

זה לא הזמן לשחק את משחק ה"קשים להשגה" או את חברו האחר "אני התקשרתי קודם, עכשיו תורם להתקשר". לא מעט תהליכים של חיפוש עבודה קמו ונפלו בשל זריזות ומענה, ואף אחד לא אוהב שמתעלמים מהשיחות שלו. אם לא תחזרו אלינו, או אם ייקח לכם זמן רב מדי לחזור אלינו, סביר להניח שנתייאש או שנוותר, ואף גרוע מכך – ייתכן שנותיר לעצמו הודעה במערכת "מסנן שיחות", כדי שנדע להבא שהסיכוי לשמוע מכם תשובה הוא אפסי.

 

כשמנהלים תהליך חיפוש עבודה חשוב להיות זמינים, וגם אם פספסתם שיחה ממספר לא מוכר, השתדלו לחזור אל המתקשר מהר ככל שתוכלו. זה ישפר משמעותית את הסיכוי שלכם למצוא עבודה.

 

אם נותרו לכם שאלות, אתם מוזמנים לשלוח לי הודעה בפייסבוק, ואני בתמורה מבטיח להתעלם ממנה.

 

דיאלוג היא חברת השמה למקצועות ההיי-טק. הכותב הוא מנהל הגיוס ברשתות חברתיות בחברה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רק בודק שאני זמין
צילום: shutterstock
יואב חיים
מומלצים