שתף קטע נבחר

השערים נפתחו, בפרי גליל חזרו לעבוד

למחרת הפשרה בכנסת - הבטחת החקיקה שתביא את המענק המיוחל לבעלים - העובדים שנאבקו שבו לפס הייצור בחצור הגלילית, תוך שהם מחליפים ביניהם חיבוקים ונשיקות. "אני יודע שאם אין משכורת אני לא קונה בגדים לילדים", אמר אחד מהם

ארבעה ימים של חרדה וכאב לב שעברו על 240 עובדי מפעל "פרי גליל" בחצור הגלילית תמו הבוקר (יום ג'), עם פתיחת שערי המפעל וחזרה לעבודה. ההסכמה שהושגה אמש עם בעלי המפעל בכנסת, שאמורה להבטיח לו את המענקים שעליהם סמך, שימחה את העובדים שחששו שייוותרו מובטלים, אך לא הסירה לחלוטין את החשש. הם כבר למודי הבטחות.

 

בחמש בבוקר הגיעו ראשוני העובדים על מנת להכין את קווי הייצור ליתר הפועלים שבאו בשש. ויקטור לוי היה בין המשכימים: "אנחנו שמחים לחזור לשגרה, ונקווה שעכשיו העסק הזה שהיה לא יחזור על עצמו. אני רוצה להביא את המשכורת הביתה ברוגע. אני יודע שאם אין לי משכורת אני לא קונה בגדים לילדים".

 

בדרך להפעלה של קו הייצור לשימורים, שמעון אלמלם סיפר על "תחושה שונה" הבוקר: "אנחנו מרגישים תקווה, ושזו הפעם האחרונה במאבקים האלה. אני מקווה שהפעם זה נפתר סופית ולא יחזור על עצמו".

 

נכנסים למפעל. "בלי משכורת, אין בגדים לילדים" (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
נכנסים למפעל. "בלי משכורת, אין בגדים לילדים"(צילום: אביהו שפירא)

 

מוטי חזיזה, יו"ר ועד עובדי המפעל, החליף בפתח המתחם חיבוקים ונשיקות עם העובדים. הם החליקו ביניהם מחיאות כף, כאילו מדובר בעוד משחק ספורטיבי שהם ניצחו. "אני רוצה להאמין שזה היה הסיבוב האחרון. אני מאמין שלא נחזור למצב

שהיה, כי המפעל יחזור למצב נורמלי. גם אני לא רוצה לחזור לימים האלה, היה לי קשה בוועדת הכלכלה בכנסת. עד אתמול בצהריים היה חשש שמי שישלם בסוף את המחיר, אלה יהיו עובדי המפעל". 

 

אילנה, עובדת אחרת, נראתה יותר רגועה מאתמול. "אנחנו מאושרים, ישנו טוב בלילה. אני אוהבת את העבודה. זה המפעל היחיד באזור, אין מה לעשות בבית בין ארבעה קירות", אמרה אילנה.

 

"תכננו שביתה, בנינו אוהלים והתכוננו להפגנה בבוקר", אמר אמש יהודה ישר, מעובדי המפעל. הוא היה בטוח שהפעם המפעל ייסגר סופית, "לא האמנתי. חייבים לחזור לעבודה ולשגרה. אני מקווה שלא יחזור הסיוט הזה ועוד חודשיים שוב יעשו בלגן ופיטורים. אני בסרט הזה כבר שלוש שנים, מאז שהתחלף בעל הבית. אנחנו מקווים שזו הפעם האחרונה".

 

השער נפתח. "מקווה שהפעם זה נפתר סופית" (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
השער נפתח. "מקווה שהפעם זה נפתר סופית"(צילום: אביהו שפירא)

 

בעלי המפעל, שדווקא נהנה ממאזן רווחי, קיבל הבטחה מיו"ר ועדת הכספים, משה גפני, להסדיר חקיקה דחופה המבטיחה את קבלת המענק שהובטח לו בסך 18 מיליון שקל.

 גפני ניצל את נוכחות ראש הממשלה בנימין נתניהו בכנסת כדי לדווח לו על הסלמת המשבר ולהתייעץ.

 

גפני ביקש מנתניהו לדאוג שוועדת השרים לחקיקה תתמוך בהצעת החוק הפרטית של חברי ועדת הכספים שהוגשה לא מכבר, כדי להסיר את החסמים למימוש הבטחת המענק - החרגתו מהתנאי לממן רק מפעלים שמייצאים לפחות רבע מתוצרתם. הוא הודיע שיעלה את הצעת החוק לוועדת השרים כבר ביום ראשון הקרוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
המאבק נשא פרי. בינתיים
צילום: אביהו שפירא
מומלצים