שתף קטע נבחר
צילום: Index open

עוגות מחופשות: אביזרים ומתכוני עוגות לילדים

למירי צל דונטי התחשק, לרגל פורים, לחפש את העוגות תחת מעטה של קרם וקישוטים מיוחדים לילדים. אינספור המלצות לעוגות בצורות, מדובונים ועד קוביות, אביזרים מיוחדים לאפייה וכל מה שצריך כדי להכניס את המטבח לאווירת חג שמחה

ליצנים ונסיכות, דובים ואריות כולם ניצבו על מקלות במתקן העוגות: לכבוד פורים החלטתי שכשכולם עסוקים בתחפושות לילדים אני אשתעשע בתחפושות לעוגות. תרתי אחר תבניות מיוחדות ומוזרות, חומרים ואביזרים לקישוט המאפים. גייסתי את יפה, קונדיטורית ומומחית לקישוט עוגות ויחד אפינו קישטנו ויצרנו מאפים בתחפושת.

 

עוד בערוץ האוכל:

הקשר ההונגרי: מתכוני פרג לפורים

כל המתכונים לפורים

 

"תאפי לנו עוגות על מקל למסיבת פורים", ביקשה הקטנה, "בשבילי עוגה מחופשת למלכה" הוסיפה. "בשמחה", עניתי, "נעשה זאת יחדיו". הילדים צהלו מעצם הרעיון. 'זאת תהיה חוויה מתוקה תרתי משמע', חשבתי בליבי.

 

הכנת העוגות עצמן פשוטה. מה שעושה את ההבדל הן התבניות המיוחדות והתוספת בתום האפייה, כשנועצים בכל אחת מקל. יפה נתנה לי מספיק עצות וטיפים כדי לבצע את משימת הקישוט. הציפוי נעשה בקרם חמאה (המתכון בהמשך), נצבע בצבעי מאכל, ועליו פיזרנו סוכריות צבעוניות ותוספות מעניינות מעולם הקישוטים המופלא של "ווילטון".

 

חג פורים שמח, מתוק ומשעשע לכולם!

 

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

  

תבנית מתכת לכדורי עוגה "נורדיק וור" של רוסולינג

מכינים בלילת עוגה בחושה (מתכון מוצלח על גבי עטיפת תבנית כדורי העוגה), ממלאים את שקערוריות החלק התחתון של התבנית, מכסים עם החלק העליון ומצמידים עם הסוגרים. אופים לפי הוראות יצרן התבנית. בתום האפייה פותחים נועצים מקל ומקשטים.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

 

תבנית מתכת לדובונים "ווילטון" WILTON של רינה ג'וי

עוד רעיון מדליק לאפייה בצורות: תבנית אפייה בצורת דובונים.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

תבנית סיליקון לעוגות פאפ בראוניס עם מקל "ווילטון" WILTON של רינה ג'וי

אחרי האפייה מצננים את הבראוניס בתוך התבנית, מוציאים, נועצים מקל במרכז הכדור ומקשטים.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

תבנית עוגת קאפקייק ענקית "נורדיק וור" NORDIC WARE של רוסולינג

קאפקייק ע-נ-קי. הפתעה לאוהבי הקאפקייקס, שהפך לטרנד בעולם הקונדיטוריה בארץ. התבנית עשויה מיציקת אלומיניום, נון סטיק. אופים את שני החלקים ו"מדביקים" עם ריבה או שוקולד למריחה.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

אני שידרגתי עם מחית ערמונים של פוז'ייה קלמאן (Faugier Clement), שנתן לעוגה טעם מעודן ומעניין. הקאפקייק הענק הזה מרשים עם או בלי ציפוי עליון.

 

תבנית כוורת דבורים "נורדיק וור" NORDIC WARE של רוסולינג

תבנית יציקת אלומיניום נון סטיק, מתכון לעוגה בחושה וטעימה בציפוי דבש סוכר ולימון מופיע על גבי עטיפת התבנית. התוצאה: עוגה יפיפייה בתחפושת כוורת שאפילו הדבורים (בצילום) התיישבו עליה.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

במקום להגיש פרוסת עוגה חתכתי משושה לכל סועד (את הדבורים על גבי העוגה פיסלה יפה הקונדיטורית מבצק סוכר וצבעי מאכל).

 

תבנית שורט ברד קוקיס "נורדיק וור" NORDIC WARE של רוסולינג

אני לא יכולה לעמוד נגד העוגיות האלה גם לא בדיאטה חמורה, שורט ברד קוקיס היא העוגייה הסקוטיות האולטימטיבית. היא מכילה רק ארבעה חומרים: חמאה, קמח, וניל וסוכר. סוד ההצלחה הם התבנית והחומרים.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

כדי לקבל את הטקסטורה הנכונה והטעם האמיתי אני ממליצה על חמאה עשירה כדוגמת החמאה הדנית של "לורפאק" (קובית חמאה - לא הממרח), וניל אמיתי "מדגסקר בורבון", אבקת סוכר וקמח קאפוטו (Caputo) האיטלקי טחון "00" . אופים בתבנית קלאסית עם איורים שנועדה לשורט ברד.

 

התבנית של "נורדיק וור" עשויה מיציקת אלומיניום וציפוי נון סטיק. אחרי האפייה מצננים וחותכים לתשע עוגיות בעזרת סכין חד.

 

אביזרי עזר חדשים לאפייה וקישוט עוגות

צנתר עוגות "נורדי וור" E-Z DECO NORDIC WARE, של רוסולינג - פשוט ממלאים שקית זילוף חד פעמית, מכניסים למתקן. מזגגים על ידי לחיצה. הצנתר מאפשר שליטה טובה ונכונה יותר וזיגוג נקי.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

מערבל ידני "אוקסו" OXO של גו מרקטינג

המערבל הידני החדש של "אוקסו". קל ונח לשימוש. תוך מספר דקות השמנת הפכה לקצפת . מתפרק לשטיפה.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

כף סיליקון WILTON של רינה ג'וי

כף הסיליקון/ לקקן למיקסר. שכשמניחים אותה תוך כדי שימוש הכף אינה נוגעת ומלכלכת את המשטח.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

 

חותמת לעוגיות HOME MADE של "סוהו" 

כדי שכולם ידעו שהעוגיות, או העוגה הן תוצרת בית? מחתימים בחותמת הסיליקון. אביזר מדליק!

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

מגררת אגוז מוסק וקינמון של "אוקסו" OXO של "גו מרקטינג"

מגררת קטנה וחזקה עם קופסת קיבול צמודה למקלות קינמון ואגוז מוסקט. מגרר את אגוז המוסקט ואפילו את מקל הקינמון העצי והקשה לאבקה, בקלי קלות.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

קרם חמאה - Butter Cream 

קרם שמתאים לקישוט קאפקייק וכדומה

 

המרכיבים:

150 גרם מרגרינה (לא חמאה) קרה

560 גרם אבקת סוכר מנופה

כפית תמצית וניל בהירה

2 כפות מים או חלב

 

אופן ההכנה:
  1. מעבדים היטב את המרגרינה בעזרת וו הגיטרה, מוסיפים וניל וממשיכים להקציף כ-20 שניות.
  2. מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה (כ-1/2 כוס בכל פעם) וממשיכים לעבד היטב במהירות בינונית.
  3. מכסים במטלית רטובה עד השימוש.
  4. הקרם נשמר במקרר, במיכל אטום, עד שבועיים, מקציפים שוב לפני השימוש.

 

טיפים:

  • מרקם קרם בסיסי קשה משמש לזילוף ורדים ופרחים עם עלי כותרת "עומדים".
  • מרקם קרס בסיסי בינוני נוצר כשמוסיפים לקרם הבסיסי 3 כפיות מים, משמש לזילוף כוכבים פרחים סרטים וכדומה.
  • מרקם קרם בסיסי רך נוצר כשמוסיפים לקרם הבסיסי 6 כפיות מים, משמש לזילוף כיתוב, עלים וציפוי.
  • כדי לקבל קרם עם צבע מוסיפים צבעי מאכל.

  

טיפים לאפייה של יפה:

  1. חייבים לדייק במדידה ושקילת חומרי הגלם לעוגה, בעזרת כוסות וכפות מידה תקניות ושקילה במשקל מטבח.
  2. תמיד מחממים את התנור מראש לטמפרטורה הרצויה, לפני האפייה, אלה אם כן מצוין במתכון אחרת.
  3. חייבים להקפיד על חומרי גלם איכותיים וטריים.
  4. חשוב לנפות קמח כדי לשפר את יכולת ספיחת הנוזלים ואת חומרי הגלם יבשים כגון אבקת אפיה, קקאו וכד. כדי לפורר גושים.
  5. מומלץ למלא תבניות שקעים בשק זילוף.
  6. אחרי האפייה בתבנית מתכת מצננים מחוץ לתנור למשך כ-5 דקות, הופכים ומשחררים. תבנית סיליקון ממתינים עד לקירור מוחלט לפני הוצאת המאפה מהתבנית.

 

תודות:

  • יפה סוננט בן עמי - קונדיטורית, מדריכת סדנאות לאפייה וקישוט עוגות, בעלת "סיר פלא- דברים טובים למטבח", תודה על העצות והטיפים המקצועיים שעשו את האפייה קלה ונעימה.
  • רינה ג'וי, יבואנית - תודה על חומרי הגלם ואביזרי הקישוט המדהימים של "ווילטון" (WILTON) שיצרו את התחפושות לעוגות.

 

  • צילומים: דודו אזולאי

 

  •   מטרת המדור היא להציג בפני הקוראים מגוון כלים מעניינים וייחודיים בתחום המטבח והקולינריה. למען הסר ספק, יובהר כי אף אחת מהחברות המוצגות לא משלמת תמורת הופעת מוצריה. אנחנו סוקרים רק כלים איכותיים שמשווקים על ידי חברות מוכרות, ובוחרים מתוכם את אלה שעמדו בהצלחה במבחן המעשי.

  • לשאלות ובקשות בנושא אביזרי מטבח אפשר לכתוב למייל

  • לכל הכתבות של מירי צל דונטי


 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כיף גם לילדים. עוגות מקושטות
צילום: דודו אזולאי
מומלצים