שתף קטע נבחר

סקר: נשים חרדיות מרוויחות פחות

על פי נתוני חברת עוקץ מערכות, פער השכר הממוצע בין משכורת של אישה מהמגזר החרדי לבין שכר אישה שאינה חרדית העובדות במשרה זהה, עומד על כ-13.3%. ח"כ גפני: "למרות גל הפופוליסטיות הבלתי פוסק כנגד החברה החרדית, הנתונים מוכיחים עובדות אחרות"

פער השכר הממוצע בין משכורת של אישה מהמגזר החרדי לבין שכר אישה שאינה חרדית העובדות במשרה זהה, עומד על כ-13.3% לרעת החרדית - כך עולה מסקר שערכה חברת עוקץ מערכות, המתמחה בפיתוח מערכות טכנולוגיות לניהול וחישוב שכר ומערכות נוכחות חכמות.

 

 

הסקר נערך לאחרונה לרגל יום האישה הבין לאומי, בו נדגמו נתוני שכרן של כ-2,200 עובדות,שמועסקות במגוון משרות בתחום הטלמרקטינג, מוקדי שרות לקוחות, מזכירות ומנהלות חשבונות. מכיוון שבחלק מהמשרות משולם שכר לשעה, חושבו גם משכורות אחרות על בסיס שעתי.

 

מבדיקת הנתונים עולה כי הנשים החרדיות המועסקות כמנהלות חשבונות סופגות את פער השכר המשמעותי ביותר: בעוד שמנהלות חשבונות שאינן חרדיות משתכרות בממוצע כ-38.7 שקל לשעה, המקבילות אליהן במגזר החרדי משתכרות סכום שנמוך בשיעור ניכר של כ-15.2% העומד על כ-32.8 שקל בממוצע.

 

במקום השני בטבלת פערי השכר נמצאות מזכירות הרו"ח החרדיות, שמרוויחות שכר שנמוך ב-14.4% ממקבילותיהן שמרוויחות בממוצע כ-27.5 שקל לשעה.

 

גם מוקדניות חרדיות שמועסקות כנציגות שירות לקוחות בחברות תקשורת נאלצות להרוויח שכר נמוך מהאחרות: במסגרת הסקר נמצא כי קיים פער בשיעור של כ-12.2% בין הנציגות החרדיות שמשתכרות בממוצע כ-25.2 שקל לשעה לבין החילוניות שמשתכרות בממוצע כ-28.7 שקל.

 

את המשבצת במקום הרביעי בטבלת המקצועות שנסקרו, ממלאות מזכירות עו"ד החרדיות ובתחתית טבלת ההפליה נמצאות הנשים החרדיות שעובדות במשרות טלמרקטינג.

 

לדברי עמי ברגמן, מנכ"ל משותף בעוקץ מערכות, אין ספק כי מדובר בנתונים אליהם יש להתייחס בכובד ראש , הן בהיבט הערכי העולה מהם והן בכל הנוגע למשמעות המשפטית של הפלית עובדים.

 


שכר לשעה לנשים

שכר לשעה לנשים
  טלמרקטינג מוקד שירות חברות תקשורת מזכירות רו"ח מזכירות עו"ד הנהלת חשבונות
נשים - כללי 32.6 שקל 28.7 שקל 35.4 שקל 32.7 שקל 38.7 שקל
נשים חרדיות 29.6 שקל 25.2 שקל 30.3 שקל 28.9 שקל 32.8 שקל
הפרש 9.2% 12.2% 14.4% 11.6% 15.2%

 

תגובות

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, אמר בנוגע לסקר: "למרות גל הפופוליסטיות הבלתי פוסק כנגד החברה החרדית, הנתונים מוכיחים עובדות אחרות לגמרי. יותר ויותר חרדים וחרדיות יוצאים לעבודה, רבים אינם מתקבלים לעבודה בגלל סטריאוטיפים כנגד חרדים שגורמים למעסיקים לחשוש שהחרדי ימצא קבר מתחת לשולחן העבודה במשרד, ואלו שמתקבלים, חלקם הגדול מנוצל לרעה ע'י המעסיקים'".

 

עו"ד חמי לפידור, מומחה לדיני עבודה ממשרד לפידור ושות'. מסביר כי סעיף 2 לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה אוסר על מעביד להפלות עובדים בתנאי עבודתם, בין היתר, בשל דתם. 

 

כאשר מעסיק מתייחס לנשים חרדיות באופן שונה מלנשים חילוניות ומשלם להם שכר נמוך יותר הרי שהוא מפר את חוק שוויון הזדמנויות בעבודה ומפלה בין עובדותיו החרדיות לחילוניות. 

 

יתרה מכך, כאשר מעסיק מחליט שניתן להעסיק עובד בתנאים פחות טובים, רק בשל השתייכותו לאחת מהקבוצות המפורטות בחוק הדבר מהווה הפליה אסורה. חוק שוויון הזדמנויות בעבודה מוסיף וקובע שכאשר נוצרים תנאים אשר על פניהם אינם מפלים אולם בפועל הם מפלים קבוצה הנמנית על אוכלוסייה מסוימת גם בכך יש הפליה אסורה.

 

לכן, אם מעסיק משלם שכר נמוך יותר לנשים במגזר החרדי בשל השתייכותן למגזר זה הרי שמדובר בהפליה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוקד שירות - פער של 12.2% (למצולמים אין קשר לכתבה)
צילום: עידו ארז
עמי ברגמן
צילום: אבי רוקח
צילום: דן פרץ
חמי לפידור
צילום: דן פרץ
משה גפני: "יש סטריאוטיפים כנגד חרדים"
צילום: מתי אלמליח
מומלצים