שתף קטע נבחר

רוב המסתננים מסודן ואריתריאה: 'אי אפשר לגרש'

על פי הנתונים לשנת 2011, כ-80% מהמסתננים מגיעים משתי המדינות האפריקניות, אליהן ישראל לא מגרשת - והם ממשיכים לבוא בהמוניהם. "היכולת להקטין את היקף אוכלוסיית המסתננים כמעט לא קיימת", מודים ברשות ההגירה

80 אחוז מהמסתננים לישראל מגיעים מאריתריאה ומסודן - מדינות שכלפיהן ישראל לא מקיימת מדיניות של הרחקה. כך עולה ממסמך סיכום של רשות ההגירה והאוכלוסין לשנת 2011, המציג תמונה עגומה באשר לאפשרות צמצום מספרם של המסתננים בישראל, כפי שמבקשת לעשות המדינה.

 

מי שחשב שמתקני הכליאה ומדיניות ממשלת ישראל בנושא צמצום המסתננים לישראל יביאו להקטנת מספרם, רצוי שיתעורר. מכיוון שרובם מגיעים ממדינות שאליהן ישראל לא מגרשת, מודים גם מחברי המסמך כי "מאחר שבאופן עקרוני לא ניתן להרחיקם לעת הזו, היכולת להקטין את היקפה של אוכלוסיית המסתננים כמעט ולא קיימת".

 

 

הדמיה של מתקן הכליאה בקציעות (הדמייה: תומס ס. לייטרסדורף אדריכלים ובניין ערים) (הדמייה: תומס ס. לייטרסדורף אדריכלים ובניין ערים)
הדמיה של מתקן הכליאה בקציעות(הדמייה: תומס ס. לייטרסדורף אדריכלים ובניין ערים)

 

גורם ברשות ההגירה והאוכלוסין אמר ל-ynet כי מצד אחד ישנה ירידה במספר המגיעים ממדינות שאליהן מגורשים מסתננים, אולם מצד שני ישנה עלייה במספר המגיעים ממדינות כמו אריתריאה וסודן. "הנתונים מוכיחים את קיומה של הרתעה כלפי נתיני מדינות שאליהן אנחנו מרחיקים ומגיעים לכאן פחות, ומהצד השני שמגיעה לכאן יותר ויותר אוכלוסייה, שיודעת שלא נוכל להרחיקה ושאין לנו פתרון עבורה", אמר אותו גורם. "אני מקווה שבניית המתקן והגדר, יחד עם האכיפה נגד מעסיקים, תרתיע את אזרחי מדינות אלו מלהגיע לישראל".

 

עוד בחדשות ynet:

 

הנתונים חושפים עלייה מדאיגה בכל הקשור לחדירת מסתננים לארץ. כך למשל, בשנת 2011 הגיעו לישראל 17 אלף מסתננים חדשים, לעומת 15 אלף בשנה הקודמת ומספרם עומד כיום על 55 אלף. אומדן סך השוהים הבלתי חוקיים בישראל בסוף 2011 - המורכב מעובדים זרים לא חוקיים, תיירים שאשרתם פגה ומסתננים - לא השתנה באופן משמעותי בהשוואה לסוף 2010, והוא עומד על כ-150 אלף איש.

 

עוד עולה, כי ב-2011 חלה עלייה של כחמישה אחוזים במספר ההרחקות הכולל של זרים בלתי חוקיים ביחס ל-2010 (2,570 איש הורחקו). הממוצע החודשי של מספר ההרחקות עמד ב-2011 על כ-300 לעומת

 כ-200 ב-2010. על פי המסמך, 20 אחוז מהמגורשים הם תיירים שאשרתם פגה, 30 אחוז עובדים זרים לא חוקיים וכ-50 אחוז מסתננים וזרים שאשרתם פגה.

 

 עוד חושף המסמך, כי בסוף 2011 שהו בישראל כ-75 אלף עובדים זרים חוקיים, כ-15 אלף עובדים זרים לא חוקיים (כאלו שאשרתם פגה) ועוד 95 אלף תיירים ללא אשרה בתוקף, שעל פי הערכת הרשות רובם עובדים באופן לא חוקי. ברשות ההגירה והאוכלוסין מציינים עוד כי בשנה החולפת חל גידול של 50 אחוז בתיקים שנפתחו נגד מעסיקים שהעסיקו שוהים בלתי חוקים, בהשוואה ל-2010. בנוסף, חלה עלייה של 50 אחוז גם במספר הקנסות וסכומם עלה ביותר מעשרה אחוזים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מסתננים מאריתריאה. אין לאן לחזור
צילום: יאיר שגיא, ידיעות אחרונות
כלא סהרונים. שלוש שנות מאסר
צילום: עמית מגל
מומלצים