שתף קטע נבחר

אחרי ההסדר ביוון - העולם מחכה למנהיגי אירופה

שרי האוצר של גוש האירו יקיימו ועידה טלפונית שבמהלכה יקבלו הסכמה סופית על חבילת הסיוע בהיקף 130 מיליארד אירו ליוון. המשקיעים סקפטיים ואגרות חוב יווניות נסחרות ב-20% מערכן

יוון הובילה בימים האחרונים את המהלך הגדול בהיסטוריה של ארגון מחדש של חוב, כש"שכנעה" את המשקיעים הפרטיים לוותר לה על כ-100 מיליארד דולר. על רקע דיווחים על כך שהממשלה באתונה תחייב את המשקיעים שלא נכנסו מרצון להסדר להמיר את אגרות החוב שבידיהם לסדרה חדשה, נסחר היום האירו במגמת ירידה לעומת הדולר. חרף המתיחות סביב העסקה בין יוון למשקיעים, גרמניה וממשלות אירופיות אחרות הכתירו אותה כהצלחה.

 

 

כעת תשומת הלב העולמית עוברת לשרי האוצר של גוש האירו שיקיימו ועידה טלפונית דרך בריסל, שבמהלכה יקבלו הסכמה סופית על חבילת הסיוע בהיקף 130 מיליארד אירו ליוון. במקביל, יתכנסו מנהלי השקעות שידונו בהשלכות של המרת האג"ח היווני והתספורת שספגו המשקיעים.

 

שר האוצר היווני, אוונגלוס וניזלוס, אמר היום כי "הסכמה רחבה לארגון מחדש של החוב מעידה על כך ששווקים בינלאומיים מאמינים ביכולת של כלכלת יוון להתגבר על הקשיים ולשוב ליציבות".

 

לדבריו, היענות של המשקיעים עלתה על הציפיות של הממשלה. הוא הוסיף כי מי שטרם הסכים למהלך, יוכל להמיר את האג"ח שברשותו עד ה-23 במרס. למרות האופטימיות של השר היווני, סוכנות הידיעות רויטרס מדווחת כי אגרות החוב שהונפקו על ידי יוון במסגרת ההמרה כבר נסחרות בשווקים לפי שווי של כ-20% מהערך הנקוב שלהן.

 

עובדה זו מעידה על כך שמשקיעים סקפטיים ביותר לגבי עתידה הכלכלי של המדינה. אגרות חוב לפירעון בשנת 2043 נסחרות לפי 20% מערכן, אג"ח לפירעון ב-2032 נסחרות לפי 21% מערכן. ברויטרס מדגישים כי הדבר המעיד על כך שגם בעוד 30-20 שנה לא צופים משקיעים כי יוון תתאושש מקשייה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשיא צרפת סרקוזי וקנצלרית גרמניה מרקל
צילום: MCT
מומלצים