שתף קטע נבחר

השוויצרים הכריעו במשאל עם: לא רוצים עוד חופש

לכל שוויצרי מגיעה מדי שנה חופשה בתשלום בת 4 שבועות. שלשום הצביעו שם על הארכת את החופשה הזו בעוד שבועיים, אבל על רקע אזהרות הממשלה מסכנה לכלכלה האזרחים החליטו: נסתפק במה שיש. ובאיזו מדינה החופש הכי ארוך?

לאזרחי שוויץ יש כנראה מספיק זמן לנוח. במשאל עם שנערך השבוע במדינה הם דחו את ההצעה להאריך את החופשה השנתית שלהם מארבעה לשישה שבועות. השוויצרים שמעו כנראה לאזהרות הממשלה ובתי עסק, שהתריעו כי הארכת החופשה של העובדים תגדיל את עלויות ההעסקה ותציב את כלכלת שוויץ בפני סכנה.

 

דיווח: 2 ישראלים "דיברו על איראן" במטוס ונעצרו

 

רשת השידור השוויצרית SSR דיווחה שכשני שלישים מהמצביעים בכל הקנטונים המרכיבים את שוויץ דחו את ההצעה. כדי לאשר אותה היו תומכיה צריכים לגייס רוב בכל אחד מהקנטונים. יצוין כי מדובר בחופשה בתשלום שלה זכאים השוויצרים.

 

מצביעים במשאל השוויצרי, שלשום (צילום: AP) (צילום: AP)
מצביעים במשאל השוויצרי, שלשום(צילום: AP)

 

"בדחיית היוזמה הזו אזרחי שוויץ שמרו על היגיון", אמר האנס-אולריך ביגלר, מנהל האיגוד השוויצרי לאמנויות ויצירה שמייצג כ-300 אלף עסקים. לדבריו, ההצעה עלולה הייתה לייקר את עלות כוח העבודה ב-6.52 מיליארד דולר לשנה, אולם ההצבעה "מוכיחה לחלוטין כי האוכלוסייה ממשיכה להתמקד בחירות הפרט ובאחריות של אזרחים".

 

ארגון Travail.Suisse היה ממובילי הקמפיין להארכת החופשה השנתית, בטענה שאנשים זקוקים להפסקות ארוכות יותר מהעבודה כדי להתמודד עם הלחץ במקומות העבודה, שגובר בשל התחרות המתעצמת. לפני כשנתיים אסף הארגון כ-125 אלף חתימות כדי לדרוש הצבעה לאומית על השאלה אם להאריך את החופשה השנתית. אתמול הביע הארגון אכזבה מתוצאות משאל העם, אך הדגיש כי הוא גאה בכך שהצליח להעלות את נושא החרדה בקרב העובדים.

 

שרת האוצר של שוויץ, סימונטה סומרוגה, אמרה כי הענקת שבועיים נוספים של חופש לעובדים אינה הדרך הטובה ביותר

להתמודד עם הלחץ ואינה עונה על השאלה "מי יעשה את העבודה של אלה שנמצאים בחופשה". יצוין כי חופשה שנתית בת ארבעה שבועות היא דבר שנהוג לא רק בשוויץ, אלא גם בגרמניה, באיטליה, ברוסיה ובמדינות אירופיות נוספות.

 

אם משקללים את מספר ימי החופשה בתשלום יחד עם חופשות ציבוריות וחגים לאומיים, אוסטריה ומלטה מובילות במספר ימי החופשה לעובדים בעולם עם 38 ימים. אחריהן: פולין, בוליביה ויוון - 37; בריטניה, צרפת וספרד - 36; יפן - 35; רוסיה - 32; איטליה - 31; בלגיה - 30; גרמניה ושוויץ - 29; ארה"ב - 25; סין -21; וקנדה - 19.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
20 ימי חופש בתשלום, 29 ימי חופש בכלל
צילום: AP
מומלצים