שתף קטע נבחר

דרישה להדחת דיין ממפעל הפיס: "אבד האמון"

יו"ר מרכז השלטון המקומי שלמה בוחבוט ודירקטור נוסף במפעל הפיס דורשים לצמצם דרמטית את סמכויותיו של יו"ר הדירקטוריון, עוזי דיין. "חברי הדירקטוריון איבדו כל אמון ביו"ר, ביושרו וביכולתו להוביל את החברה", הם כותבים. דיין: "שלמה בוחבוט מנסה להשתלט על הקופה הציבורית ע"י מינוי מנכ"ל מטעמו"

האם עוזי דיין בדרך להדחה באופן מעשי מתפקידו כיו"ר דירקטוריון מפעל הפיס? יו"ר המרכז לשלטון מקומי שלמה בוחבוט ודירקטור נוסף במפעל הפיס, מיכאל שניידר, דורשים לצמצם דרמטית את היקף תפקידו וסמכויותיו של דיין, לבטל את זכות החתימה שלו בחברה ולהחליפו כיו"ר ועדת המכרזים של מפעל הפיס. השניים הגישו בקשה לזימון ישיבת דירקטוריון כדי לאשר את המהלך.

 

אחת הבקשות העיקריות במסמך שגיבשו השניים היא כי דיין יכהן כ"יו"ר שאינו פעיל", ויקבל רק תגמול בגין ישיבות, כמו יתר חברי הדירקטוריון. "מפעל הפיס התנהל במשך למעלה משלוש וחצי שנים ללא יו"ר והגיע להישגים יוצאים מן הכלל, הן בגידול בהכנסות, הן בגידול ברווחיות והן בהשתלבות בקהילה", כותבים השניים בדברי ההסבר הנלווים לבקשה. "כפועל יוצא אנו בדעה כי יהיה זה רק נכון וצודק לחסוך בהוצאות מיותרות ולהותיר ליו"ר לעסוק אך ורק במטלות המיועדות לו במפורש בתקנון החברה. למטרה זו המציאות מוכיחה כי אין צורך ביו"ר במשרה מלאה... בכך ייחסכו מיליוני שקלים לחברה אשר כמובן יופנו לפרויקטים ציבוריים. החברה בוודאי שאינה צריכה לממן פעילויות של היו"ר שאינן קשורות לחברה".

 

עוד מבקשים השניים לבטל את זכות החתימה של דיין בחברה. "מהתנהלות היו"ר בתקופה האחרונה, מהאשמות שהוטחו בו ע"י חברי הדירקטוריון ומפרסומים בעיתון, עולה כי חברי הדירקטוריון איבדו כל אמון ביו"ר, ביושרו וביכולתו להוביל את החברה. זאת ועוד, לפי פרסומים ושמועות, היו"ר עוסק בעצמו ותוך שימוש בעובדים בפעילות פוליטית. במצב זה יהיה זה חוסר אחריות להותיר בידי היו"ר את זכויות החתימה בחברה".

 

בנוסף מבקשים השניים להפסיק את ההתקשרות עם כל עובדי לשכתו של דיין, לרבות מנהלת הלשכה, יועצים ונהג (ולמעט מזכירה). הם מסבירים כי "לא הוכח שום צורך להקים לשכה מנופחת עם מנהלת לשכה, שני יועצים ונהג. החברה פועלת לטובת הציבור וקיימת חובה על כל אחד מהדירקטורים לעשות הכול להקטין את הוצאות החברה והגדלת רווחיה גם אם יש בכך כדי לפגוע בתוכנית אישיות של היו"ר".

 

לסיום מבקשים השניים להחליף את דיין כיו"ר ועדת המכרזים, ולמנות במקומו את ראש המועצה האזורית נגב, שמואל ריפמן. "בשל משבר האמון ועל מנת למנוע לזות שפתיים יש לדאוג שיו"ר ועדת המכרזים יהיה דירקטור שחברי הדירקטוריון סומכים על יושרו ונותנים בו אמון", כתבו השניים.

 

בוחבוט ושניידר לא יכולים להדיח באופן רשמי את דיין, שכן בתקנון נקבע כי כהונתו למשך שבע שנים מובטחת, אלא אם נתפס בעבירה כגון מעילה. לכן הם מעלים בקשה להפוך אותו ליו"ר לא פעיל נטול שכר. 

 

דיין מסר בתגובה: "שלמה בוחבוט מבקש להשתלט על הקופה הציבורית של מפעל הפיס על ידי מינוי מנכ"ל מטעמו. משנכשלה כוונתו זו מבקש כעת בוחבוט לבצע 'פוטש' במפעל הפיס על ידי הדחת היו"ר בטענות שווא חסרות כל בסיס. לא מר בוחבוט ישמש לנו מודל להתנהלות ציבורית, במיוחד לאחר עיון בתחקירים העיתונאיים הרבים על מעלליו בעיריית מעלות. יו"ר מרכז השלטון המקומי התבלבל לחשוב שמפעל הפיס הינו חלק מממלכתו הפרטית, ומנסה לנהוג בו כפי שהוא נוהג במרכז השלטון המקומי. התנהגותו המחפירה וה'גנגסטרית' של שלמה בוחבוט מעידה על פערים מהותיים בין הנורמות הנהוגות במערכות ציבוריות לבין הרצון והאינטרסים שלו להשתלט על משאבי מפעל הפיס ולהפקיעם מהרשויות המקומיות.

 בישיבת הדירקטוריון האחרונה נכשל ניסיון שהוביל בוחבוט לכפות מנכ"ל על מפעל הפיס בשיטות בלתי חוקיות. על דירקטוריון מפעל הפיס לשמש דוגמה לניקיון כפיים ושירות לקהילה. אני נחוש בדעתי לא לאפשר לשלמה בוחבוט ונוספים להחזיר את מפעל הפיס לדפוסי התנהגות ולימים אפלים כפי שמפעל הפיס ידע בעבר".

 

עוד הוסיף דיין כי "מנכ"ל מפעל הפיס צריך להיות מוכשר לתפקידו, בעל ניסיון רלוונטי מוכח וללא רבב. תמיכת הפיס בתחומים שונים של הקהילה הולכת וגדלה, ולפיכך אסור ששיקולים זרים ישתרבבו למינוי המנכ"ל, אלא אך ורק שיקולים מקצועיים טהורים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודי ועקנין
דיין. "לבטל את זכות החתימה"
צילום: דודי ועקנין
בוחבוט. "לחסוך מיליונים"
צילום: עמיקם חורש
מומלצים