שתף קטע נבחר

סיני: מאות בדואים צרים על כוח משקיפי שלום

כ-300 בדואים הקיפו מחנה צבאי ובו מאות חיילים מארה"ב, קולומביה ואורוגוואי, המפקחים על יישום הסכם השלום בין ישראל למצרים. הבדואים דורשים לשחרר חמישה אסירים העומדים בפני מאסר או מוות בשל חלקם בפיגועי שארם א-שייח ב-2005

כוח בינלאומי לשמירה על השלום מצא עצמו היום (ד') מוקף על-ידי בדואים חמושים בחצי האי סיני. כך סיפרו גורמים בכירים באורוגוואי, שלה יש חיילים המהווים חלק מהכוח הזה. הבדואים קיוו שמפגן הכוח שלהם יוביל לשחרור חמישה חשודים בטרור המוחזקים במעצר.

 

לפי הדיווחים, כ-300 בדואים חמושים ברובים אוטומטיים הגיעו על כלי רכב גדולים והקיפו בסיס צבאי שבו מוצבים מאות חיילים מקולומביה, ארה"ב ואורוגוואי. הם חונים שם כדי לפקח על יישום הסכם השלום בין ישראל למצרים משנת 1979.

 

סיני. צבא מצרים איבד שליטה (צילום: צור שיזף) (צילום: צור שיזף)
סיני. צבא מצרים איבד שליטה(צילום: צור שיזף)

 

גורם רשמי בכוח שמירת השלום אמר כי לא נורו יריות, גם כשהבדואים חסמו את הכביש הראשי המוביל למחנה. לדברי גורם רשמי שביקש להישאר בעילום שם, הכוחות העלו כוננות והגבירו את האבטחה. לפי הצהרה מאורוגוואי, הבדואים גם שרפו צמיגים והציבו רובים בארבע פינותיו של הבסיס.

 

גנרל פדרו אגרה, מפקד הכוחות המזוינים של אורוגוואי, אמר כי מבחינת משקיפי השלום עצמם בבסיס בסיני "הכול בסדר, יש להם מזון, תחמושת ומצב רוח טוב".

הוא אמר כי החיילים מאומנים היטב ומוכנים ליישם תוכניות חירום אם המצב יידרדר.

 

הבדואים לוחצים על מצרים בניסיון להביא לשחרורם של כמה בדואים העומדים בפני עונש מוות או מאסר עולם משום שהורשעו בפיגועים בשארם א-שייח ב-2005. שני ימים של משא ומתן לא הצליחו להביא עדיין לפתרון המשבר בסיני, ושני הצדדים ממתינים לתגובתה של מצרים.

 

"הדבר החשוב ביותר הוא לראות איך מצרים מביאה לסיום המשא ומתן עם הבדואים", אמר שר החוץ של אורוגוואי, לואיס אלמגרו. הוא אמר כי הוא נמצא בקשר

עם השגרירויות של מצרים, ארה"ב וישראל בהמתנה למידע נוסף. אורוגוואי הודיעה כי 22 מבין 58 אזרחיה שם הורשו להתפנות, וכי 300 קולומביאנים ו-80 אמריקנים נמצאים גם כן בתוך הבסיס. משרד החוץ של קולומביה סירב להגיב.

 

בסך הכול מונה הכוח הבינלאומי, שהוצב בסיני בהתאם להסכם השלום בין ישראל למצרים, 1,400 חיילים מ-14 מדינות, בהם 800 משקיפי שלום המסיירים ברחבי חצי האי. במהלך ימי המהפכה נגד נשיא מצרים חוסני מובארק אשתקד דווח כי בדואים נלחמו בצבא מצרים וכבשו דרכים ראשיות רבות בחצי האי. מאז, לפי דיווחים, איבד צבא מצרים שליטה מעשית באזורים רבים בסיני, ודווח גם כי בדואים שם מסייעים לפעילי טרור לקדם פיגועים נגד ישראל בתמורה לכסף.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חצי האי סיני. כוח בינ"ל מתוקף הסכם השלום
צילום: צור שיזף
מומלצים