שתף קטע נבחר

התעשיינים: צריכת הדלקים ירדה - ההוצאות גדלו

למרות שרק מספר מפעלים גדולים מחוברים כיום למערכת הולכת הגז הארצית, עובדה זו כבר הצליחה להביא לירידה של 12% הצריכת הדלקים השנתית של התעשייה על פי נתוני התאחדות התעשיינים

הזינוק במחירי הדלק מחדד לגורמים בתעשייה את העובדה, שמעבר לשימוש באנרגיות נקיות, כדאי יותר ולא רק למען הסביבה: מנתוני התאחדות התעשיינים עולה כי למרות שצריכת הדלקים השנתית של התעשייה ירדה ב-12% ב-2011, ההוצאות על רכישת הדלקים עלו בכ-10%.

 

 

על פי הנתונים, צריכת הדלקים (מזוט, סולר וגז בישול) בתעשיה עמדה בשנת 2011 על כ-1,339 אלף טון, לעומת 2010 אז עמדה הצריכה על כ-1,521 אלף טון. עם זאת, ההוצאות השנתיות על רכישת דלקים עלו ל-3.95 מיליארד שקל.

 

בהתאחדות תולים את העליה בהוצאות בעליות החדות במחירי הדלקים. את הירידה בצריכה מסבירים בהתאחדות בעיקר במעבר של מספר מפעלים גדולים לשימוש בגז טבעי במקום במזוט.

 

כיום מחוברים למערכת הולכת הגז הארצית שבונה חברת נתיבי הגז הטבעי לישראל (נתג"ז), רק מספר מפעלים גדולים באופן ישיר, בהם בזן, מפעלי ים המלח ומפעלי נייר חדרה. עם זאת, בהתאחדות מציניים שחלק מהמפעלים המחוברים לגז הטבעי, חזרו להשתמש בסולר ובמזוט בעקבות השיבושים באספקת הגז ממצרים והירידה בספיקות הגז מים תטיס

 

משהו מתחיל לזוז?

אולם ייתכן שתחום הנחת תשתיות הולכת הגז הטבעי מתחיל לזוז, בשורה מעודדת גם עבור מפעלים נוספים - חברת "סופר אנ.ג'י" (SuperNG) תחל היום (א') בעבודות להנחת רשת חלוקת הגז הטבעי במרכז הארץ.

 

בעתיד אמורה לקום רשת שתכלול 6 מערכות חלוקה ברחבי הארץ, שאמורה לאפשר גם למפעלי בינוניים וקטנים להתחבר לרשת חלוקת הגז טבעי. מערכות חלוקה אלה אמורות לקום באמצעות זכיינים פרטיים, אולם עד כה הושלמו המכרזים רק במרכז ובנגב.

 

הרשת במרכז תכלול כ-340 ק"מ צנרת, שתתפרס בין עמק חפר ליבנה ובין הים במערב לאזור מודיעין במזרח. סופר אנ.ג'י, שזכתה במכרז להקמת רשת החלוקה באזור, עתידה להפעיל אותה ל-25 שנים.

 

בחברה שותפות החברות "סופרגז" (מקבוצת גרנית הכרמל) ו"שפיר הנדסה". בחברה מקווים שבמהלך 2013 ניתן יהיה כבר להתחיל להזרים גז טבעי, אך עד שתושלם כל רשת החלוקה יעברו מספר שנים.

 

מאחר שהגז הטבעי זול לעומת דלקים אחרים - בהתאחדות מדגישים את החיסכון הצפוי ממעבר מלא של התעשייה משימוש בדלקים מזהמים לגז. עוד מציניים שם, כי הגדלת השימוש בגז הטבעי יאפשר עמידה בהיקפי הביקוש ואף צפוי להפחית משמעותית את כמות פליטות המזהמים.

 

"הגז הטבעי זול יותר מהמזוט, סולר וגפ"מ, בשיעורים של בין 50%-30%", מסר אמיר חייק, מנכ"ל ההתאחדו. "לכן, לאחר שמאות מפעלי תעשייה ברחבי הארץ יסבו משימוש בדלקים הקיימים כיום לשימוש בגז טבעי, התעשייה הישראלית עשויה לחסוך כ-1.5 מיליארד שקל בשנה ולשפר בכך משמעותית את כושר התחרות שלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים