שתף קטע נבחר

סוף המירוץ: גם לסוסים נגמר המזל

רשת הטלוויזיה האמריקנית "HBO" ביטלה את סדרת הטלוויזיה המצליחה "Luck" בעקבות מותם של שלושה סוסים על סט צילומי מירוצי הסוסים. מתי תחלחל ההבנה גם למשרד החקלאות הפועל להכנסת תעשיית מירוצי הסוסים האכזרית לישראל?

בימים האחרונים נודע כי סדרת הטלוויזיה "Luck", העוסקת בתעשיית מירוצי הסוסים בוטלה באופן סופי, עקב פציעתם הקשה של שלושה סוסים במהלך הצילומים. בעקבות הפציעה הטראגית, החיות הורדמו למוות ועם מותם, ירד גם המסך על הסדרה המצליחה.

 

עוד בערוץ בעלי-חיים:

 

"שמרנו על תקני הבטיחות הגבוהים ביותר לאורך כל תהליך ההפקה, באופן הרבה יותר קפדני מהמתבקש למעשה, בפרוטוקולים העוסקים במרוצי סוסים...למרות ששמרנו על תקני הבטיחות הגבוהים ביותר, למרבה הצער, תאונות קורות, ואי אפשר להבטיח שזה לא יקרה בעתיד. בהתאם לכך, הגענו להחלטה קשה זו", כך הצהירה הרשת בפני המגזין "פיפל" האמריקאי.  

 

 

המציאות עולה כל דמיון

"תאונות קורות" - כאן בדיוק קבור הכלב ואולי בעצם הסוס. הסדרה "לאק" היא למעשה המיקרו-קוסמוס המייצג של העולם האכזר והאפל, המסתתר מאחורי התדמית ה"נוצצת" של תעשיית המירוצים.

 

המחיר העצום שגבתה הסדרה במהלך צילומיה, הינו כאין וכאפס, לעומת המחיר העצום שגובה תעשיית ההימורים על מירוצי הסוסים בחיים האמיתיים על בסיס יומיומי.

 

נדמה כי כמו תמיד, המציאות עולה על כל דמיון ובעוד שמפיקי הסדרה רצו להכניס אותנו אל נבכי התעשייה על היבטיה השונים, קיפוח חייהם של הסוסים על סט הצילומים, מסכם למעשה את מהותה של תעשייה זו בצורה המדוייקת והמתסכלת ביותר - התעללות בבעלי חיים חסרי ישע, המסתיימת פעמים רבות במוות.

 

  • עוד כתבות בנושא זכויות בעלי חיים

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

סוסי המירוץ - מכונה להפקת כסף

הרי ברור לכל כי השימוש בבעלי חיים למטרות הימורים אינו מוסרי ביסודו וברור לכל כי מעמדם של סוסי המירוץ, הינו נגזרת ישירה של אומדן הרווחיות, או לחילופין, מכונה להפקת כסף, הנדחקת עד לקצה גבול יכולתה בכל דרך אפשרית, על מנת להביא לניצחון המיוחל.

 

לכן, תמוהה העובדה שבמשרד החקלאות, האמון על חוק צער בעלי חיים, פועלים בימים אלה בשיתוף משרד התרבות והספורט, לקידום הצעת חוק שתאפשר את כניסתה של תעשיית ההימורים על מירוצי סוסים לישראל.

 

טענות הסרק הנשמעות שוב ושוב מצד בעלי האינטרסים נתקלות שוב בחומת האמת, אשר ניפצה אותם לרסיסים: הסוסים הללו נמצאים ברמת סיכון גבוהה שלא מבחירה, והכל לטובת האינטרס הכספי גרידא. עובדה.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

ענף ספורט? לא בתרבות הישראלית

בכל המדינות, בהן מתקיימים מרוצי סוסים למטרות הימורים, מתפתחות ומערביות ככל שיהיו, הפסידה הרגולציה לטובת האינטרס הכלכלי של אנשי התעשייה להחזיר את השקעתם ולהרוויח. מדינות המערב משקיעות מזה שנים כסף רב, כוח אדם וחקיקה בניסיון לעצור את האכזריות שחלחלה והשתלטה על מרוצי הסוסים, אולם אין מדינה שהצליחה להבטיח את רווחתם של סוסי המרוץ.

 

אין סיבה שתת-תרבות ההימורים השנויה גם היא במחלוקת ציבורית קשה, תבוא על גבם של יצורים חיים וחסרי ישע. אם זה נחשב בעינינו לענף ספורט - כדאי שנבחן את עצמנו לעומק, כחברה המגדירה עצמה הומאנית. מרוצי סוסים הם לא תרבות ובוודאי שלא תרבות ישראלית.

 

סיגל בוקשטיין, דוברת עמותת "הכל חי", המובילה את המאבק כנגד הכנסתה של תעשיית מירוצי הסוסים לישראל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
השחקן ניק נולטי וסוס בסדרה "Luck"
צילום: AP
צילום: באדיבות HBO
הרשת ביטלה את הסדרה בעקבות מות הסוסים
צילום: באדיבות HBO
צילום: AP
צילום: AP
מומלצים