שתף קטע נבחר

מארגן הצעדה הפלסטינית לי-ם: 'לא נפעיל אלימות'

ביום שישי בשבוע הבא צפויים לצעוד לעבר ישראל אלפי מפגינים מהרשות הפלסטינית, מירדן ומלבנון. המטרה: להגיע לירושלים או "למקום קרוב אליה". סעיד יאקין, מארגן התהלוכה מהרשות אמר ל-ynet: "ירושלים היא המפתח למלחמה ולשלום". בשל האלימות: לא צפויה צעדה מכיוון סוריה

ההכנות ל"צעדה העולמית לירושלים" נמצאות בשיאן לקראת יום האדמה שיצוין בעוד פחות משבועיים (30 במרס): בדומה לאירועים במאי וביוני בשנה שעברה, גם הפעם מתכננים המארגנים שיירות של כלי רכב שיגיעו בתזמון אחיד לגבולות ישראל מכיוון מדינות ערביות שכנות: ירדן, לבנון והרשות הפלסטינית. ההגעה לגבולות ישראל אמורה להתרחש ביום שישי הבא ב-11:00 בבוקר.

 

  • לאתר הרשמי של "הצעדה העולמית לירושלים" - לחצו כאן

 

מארגני האירוע טוענים כי יותר מ-700 מוסדות מ-64 מדינות בחמש יבשות מסייעים להוציא לפועל את התהלוכה במישרין או בעקיפין. במקביל, הם טוענים, יתקיימו הפגנות מול שגרירויות ישראל במדינות אירופה ובמדינות ערב.

 

צפו בשיר הרשמי שהועלה לאתר התהלוכה:

 

כפי הנראה ממצרים ומסוריה לא ייצאו תהלוכות לכיוון ישראל, בשל המצב הפוליטי בשתי המדינות, ושם יסתפקו באירועים מקומיים. אולם במדינות האחרות מורגשת תכונה לקראת הצעדה ובימים האחרונים משתמשים המארגנים ברשתות החברתיות לקרוא לאזרחי מדינות ערב להשתתף באירוע. באחד מדפי הפייסבוק שפתחו המארגנים תחת השם "נהירת המיליונים, תהלוכת ירושלים הבינלאומית", נטען בתחילה שהמטרה הרשמית היא להגיע לירושלים ולמסגד אל-אקצא, אולם בשבת ציינו מפעילי העמוד כי המטרה היא להגיע לירושלים "או לנקודה הקרובה ביותר אליה".

 

אחד ממארגני האירוע ברשות הפלסטינית הוא סעיד יאקין, ולדבריו המטרה אינה הפעלת אלימות של המשתתפים אלא הפגנה שבה ישתתפו חברי פרלמנט, אזרחים ואנשי דת מכל העולם - כולל יהודים. "ההפגנה לא תהיה אלימה מצדנו", אמר אתמול (א') יאקין ל-ynet. "אנחנו לא מצפים שצה"ל יירה לעבר המפגינים בדיוק כפי שהוא לא ירה אל עבר מיליון מפגינים ישראלים שמחו בקיץ האחרון על המצב החברתי בישראל".

 

התהלוכה תתחיל למעשה יום או יומיים קודם לכן באירועים בערי הבירה של המדינות השכנות. בירדן יתחיל האירוע בעמאן, והמטרה היא להגיע ביום שישי לנקודת גבול בבקעת הירדן. בלבנון יתקבצו המשתתפים בביירות ומשם יירדו דרומה. התהלוכה הפלסטינית תצא משתי נקודות סביב ירושלים: ממחסום קלנדיה מצפון וממעבר קבר רחל בדרום.

 

המארגנים הפלסטינים: התהלוכות ייצאו מאזור C

יאקין טוען שברצועת עזה תתקיים באותו יום הפגנה ועצרת גדולה, אך לפי שעה - על פי המידע שברשותו - לא צפויה תנועה של מפגינים אל עבר גדר הגבול או אל המעברים ארז וכרם שלום. לדבריו, השנה לא תצא תהלוכה מסוריה הן בשל המצב הפוליטי הרגיש במדינה, והן מפני שהמארגנים מבקשים לא לקשור בין האירוע לבין המתרחש בסוריה.

 

אזרחים סורים סמוך לגבול ישראל במאי האחרון (צילום: אביהו שפירא ) (צילום: אביהו שפירא )
אזרחים סורים סמוך לגבול ישראל במאי האחרון(צילום: אביהו שפירא )

 

"אנחנו סבורים שהקהילה הבינלאומית כשלה משום שהיא לא הצליחה לחייב את ישראל לעצור את מדיניות הייהוד של ירושלים, ההתנחלויות וגדר ההפרדה", ממשיך יאקין. "ירושלים היא מפתח לשלום או למלחמה. אנחנו לא רוצים שירושלים תהפוך לעיר המוות אלא לעיר החיים לכל אדם באשר הוא".

 

התהלוכה מהרשות הפלסטינית ייצאו מאזורי C על מנת לא לאפשר למנגנוני הביטחון הפלסטיניים לעצור את המשתתפים. יאקין: "אנחנו לא רוצים לתת לישראל הזדמנות להיכנס לשטחי הרשות הפלסטינית, וזו סיבה נוספת לכך שההפגנות יצאו משטחי C".

 

המארגנים "לא חפצים בעימות", אבל איראן תומכת

יאקין מכחיש שאיראן מעורבת במימון האירוע, אולם דיווחים שונים בכלי תקשורת מצביעים על כך שטהרן תומכת בתהלוכות מבחינה הצהרתית ותעמולתית ואף בהיערכות הארגונית. הדבר מעלה ספק באשר להצהרות המארגנים שלפיהן הצעדות לא יישאו אופי אלים. גם נציגי חמאס, האחים המוסלמים, חיזבאללה והג'יהאד האיסלאמי בלבנון משתתפים בהכנות לקראת האירועים.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

מנהיגה הרוחני של איראן, עלי חמינאי, הצהיר כבר בסוף פברואר כי הוא תומך בצעדות לעבר ירושלים כיוון שלטענתו על איראן לתמוך באופן גלוי בתנועות וקבוצות הפועלות נגד ישראל. בדומה לגופים שהוקמו במדינות ערב, גם באיראן הוקם גוף מארגן מקומי להיערכות לצעדות לעבר הגבול, ובראשו עומד חוסיין שיח אל-איסלאם, המוגדר מתאם השיירה באיראן.

 

נשיא איראן מחמוד אחמדינג'אד נפגש בתחילת השבוע בטהרן עם משתתפי הצעדה. בהודעת לשכתו נמסר כי אחמדינג'אד אמר בנאומו כי אין זה לגיטימי שישראל תשהה אפילו בחלק אחד של אדמת פלסטין. 

 

 

פעיל איראני הנוטל חלק בארגון הצעדות אמר לאתר האיראני "פארס" כי משתתפי השיירה האסייתית הגיעו בשבוע שעבר לאיראן, משם ימשיכו לטורקיה ואז ללבנון.

 

בלבנון ניכרת במיוחד המעורבות האיראנית: חיזבאללה והג'יהאד האיסלאמי הפלסטיני (ארגון בעל צביון פרו איראני מובהק) לוקחים חלק בארגון האירוע. בפגישה שהתקיימה בעניין בסוף פברואר במטה תנועת חמאס בביירות, השתתפו נציגי חיזבאללה והג'יהאד האיסלאמי, בנוסף לנציגים של גופים איסלאמיים אחרים בלבנון. כמו כן, בשבוע שעבר דיווח העיתון "א-ספיר" כי מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה נפגש עם סגן ראש הלשכה המדינית של חמאס, מוסא אבו מרזוק, ודן עמו בהכנות ליום האדמה.

 

האתר הרשמי של "תהלוכת ירושלים הבינלאומית" כולל תכנים בערבית ובאנגלית, ובדף הפייסבוק המקושר ממנו חברים רק מעט יותר מ-6,000 גולשים. למרות זאת טוען הדובר הרשמי של האירועים, זאהר אלביראווי, כי המארגנים מצפים למאות אלפי צועדים. בראיונות לתקשורת הערבית הוא טען כי "הוועדה שמארגנת את התהלוכה לא חפצה בעימות עם ישראל בשטח. בסופו של דבר אנחנו כוחות עממיים ולא צבא. מה שמעניין אותנו הוא להזדהות עם ירושלים ופלסטין".

 

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 18/03/2012 23:42

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האירועים בגולן בשנה שעברה. "אנחנו לא מצפים שצה"ל יירה בנו"
צילום: אביהו שפירא
מומלצים