שתף קטע נבחר

לוד: מפעל שזיהם את הסביבה יפסיק לפעול

מפעל לקילוף מזון הואשם כי הזרים כמויות גדולות של פסולת, שגרמו לסתימת מערכת הביוב וכתוצאה לריחות רעים בכל האזור. בית המשפט הורה להפסיק את פעילותו

המועצה האזורית לוד ביקשה להפסיק את פעילותו של מפעל לקילוף מזון, שהזרים כמויות גדולות של פסולת שגרמו לסתימת מערכת הביוב וכתוצאה לריחות רעים בכל האזור. בית משפט השלום ברמלה נעתר לבקשה.

 

 

מדובר בבעלים של מפעל העוסק בקילוף ואריזה של תפוחי אדמה ובצל. בכתב אישום שהגישה נגדו המועצה בגין ניהול עסק ללא רשיון, היא גם ביקשה שיוציא צו להפסקת פעילות המפעל, מכיוון שהוא מזרים לטענתה פסולת שגורמת לסתימת מערכות הביוב.

 

לטענת המועצה, הנאשם מזרים כמויות גדולות של בלילת תפוחי אדמה למערכת הביוב, הגורמת לסתימת הקווים וליצירת בוצה במתקן השאיבה. בכך נטען, כי הוא גורם נזק עצום לארבעה יישובים בתחומי המועצה, ובפרט למערכת הביוב במושב זיתן, שתושביו סובלים מריחות רעים ברמה בלתי סבירה.

 

בעל המפעל טען כי הופתע לראות את הפסולת במהלך סיור שערך עם המומחה מטעם המועצה במקום, ולפיכך רכש מכונות סינון פסולת חדשות שמונעות את הנזק, ואף הזמין מכונות נוספות מחו"ל.

 

עוד הוא טען, כי אין כל עילה לסגור את העסק, כל עוד לא הוכח שהוא מסכן את שלום הציבור באופן מיידי, והעובדה שהמועצה השתהתה בהגשת הבקשה מעידה כי המצב לא כל כך חמור. לבסוף טען, כי מתן הצו יפגע בפרנסת 30 משפחות אשר כלכלתן מבוססת על העסק.

 

"סיכון לסביבה"

השופטת שרון קיסר קיבלה את הבקשה. בפסק הדין צוין, כי על בית המשפט להוציא צו הפסקת פעילות רק לאחר בדיקת הסיכונים שנובעים מפעילות העסק ועריכת איזון בין חופש העיסוק של בעל העסק והמשפחות התלויות בו, לבין הצורך בשמירה על בטחון הציבור.

 

במקרה זה, כך נפסק, ערך המומחה מטעם המועצה שתי בדיקות במקום - האחת, טרם הבאת המכונות החדשות, והשניה לאחריה - ובכל זאת ראה שאריות של תפוחי אדמה בתוך הפסולת וציין כי היא מדיפה ריח רע. בנוסף לכך נקבע, כי המשיב עצמו ציין כי אמורות להגיע עוד מכונות מחו"ל, ובכך למעשה הודה, כי המכונות שרכש אינן מספיקות.

 

"סבורני כי די בראיות אלה, הכוללות עדויות העדים שנכחו במקום, תמונות שהוצגו לעיוני, ודברי המשיב אשר מחזקים את הראיות הקיימות נגדו, כדי ללמד על כך שהפעלת העסק גורמת לסיכון לסביבה בתשתית הלכאורית הנדרשת בהליך זה", כתבה השופטת.

 

עוד נפסק, כי המועצה לא השתהתה בהגשת הבקשה, אלא נתנה לבעל המפעל שהות לתקן את המצב, על מנת שלא לפגוע בפרנסתו, וכי העובדה שלעסק אין אישורים ממשרד הבריאות, המשרד לאיכות הסביבה, כיבוי האש והוועדה המקומית לתכנון ובניה, רק מחזקת את המסקנה כי יש מקום להיעתר לבקשה. 

 

לעיון בפסק הדין

 

לאתר המשפט הישראלי "פסקדין "

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים