שתף קטע נבחר

הישראלים ♥ איראן בפייסבוק, והעולם מתמוגג

הכרזה שפרסם זוג ישראלי בפייסבוק עם המסר "אוהבים אתכם איראנים, לא נפציץ", ממשיכה לעשות כותרות. באתר CNN הקדישו לה את העמוד הראשי, וגם ב"אל-ג'זירה" עשו כבוד. גולשת איראנית התרגשה: "גם אנחנו אוהבים אתכם", ערבים פקפקו: "קודם תפנו לפלסטינים ותבטיחו לא להפציץ אותם"

גם חמישה ימים אחרי שהופצה לראשונה בפייסבוק, הכרזה הוויראלית שהעלה לרשת החברתית זוג ישראלי עם מסר של שלום ואהבה לעם באיראן, ממשיכה לחמם לבבות ברחבי העולם. היום (ג') היה זה אתר האינטרנט של רשת CNN, אחד מאתרי החדשות הפופולריים בתבל, שהקדיש לה את הכתבה המרכזית בעמוד הראשי שלו.

 

לבלוג של הפרויקט "ישראל אוהבת את איראן" לחצו כאן

 

עוד חדשות מהעולם הגדול :

 

תחת הכותרת "ישראלי שוחר שלום מושיט יד לאיראנים דרך פייסבוק", הביא אתר CNN לגולשיו את מה שהפך לסיפור המרגש של השבוע: "אין זה אפשרי לחייג למספר איראני מטלפון ישראלי. זה פשוט לא עובד... לכן היה קשה כל-כך לרוני אדרי, מעצב גראפי ישראלי שגר בתל-אביב, להעביר את המסר שלו לעם האיראני". אדרי עצמו צוטט בהרחבה בכתבה, שזכתה ליותר מאלף המלצות ברשתות החברתיות ולמאות טוקבקים.

 

הידיעה על יוזמת הפייסבוק הישראלית בכניסה לאתר CNN ()
הידיעה על יוזמת הפייסבוק הישראלית בכניסה לאתר CNN

 

גם באתר האינטרנט באנגלית של רשת "אל-ג'זירה" הערבית הקדישו ליוזמה כתבה תחת הכותרת "ישראל לב איראן". הרשת ידועה ככזו המותחת ביקורת נוקבת על ישראל רוב הזמן, אבל הכתבה הייתה הפעם שיפוטית הרבה פחות. "קמפיין וירטואלי מאתגר את המתיחות הגוברת בין שתי המדינות", דווח באתר "אל-ג'זירה" בכתבה, שזכתה גם היא ליותר מאלף שיתופים ברשתות החברתיות.

 

והמגפה הגיעה גם ליוטיוב:

 

בכתבה של "אל-ג'זירה" הובאו דוגמאות לכרזות שהכינו ישראלים ותגובות של גולשים איראנים וישראלים. כך למשל הובאה תגובתו של גולש איראני שכתב: "וואו, אני איראני (שחי בקנדה), אני לא יכול לבטא את התחושה שלי כשאני קורא את זה, אני מבטיח לכם שהאיראנים מרגישים בדיוק אותו הדבר לגביכם, פגשתי זוג מהמדינה שלכם והעברנו נפלא יחד את הזמן בדיבורים ואוכל". גם כרזות פארודיות בנושא הובאו בדיווח של "אל-ג'זירה", בהן הכרזה של אנשי "ארץ נהדרת", עם אלי פיניש ומריאנו אידלמן בתפקיד אנשי כור באיראן.

 

הכתבה ב"אל-ג'זירה". גם להם יש הומור ()
הכתבה ב"אל-ג'זירה". גם להם יש הומור

 

הטוקבקיסטים שהגיבו על הכתבה ב"אל-ג'זירה" נחלקו: "אני אוהב את היוזמה של החבר'ה אוהבי השלום האלה, ואני מעריך את מאמציהם", כתב גולש אחד, "אבל אני באמת מקווה שהישראלים יגידו: 'פלסטינים, אנחנו לא רוצים להפציץ אתכם יותר, אנחנו אוהבים אתכם'. אני יותר מבטוח שהפלסטינים, וכל העולם המוסלמי, יגיבו בהרבה יותר כבוד והכרת תודה".

 

"ישראל לא אוהבת אף אחד"

גולש אחר היה סקפטי יותר: "אני מאמין שה'יוזמה' שלהם היא יותר כמו האמירה שפעם שמעתי... 'אחת לכמה זמן, תהיה נחמד לאויב שלך, זה מבלבל אותם'". גולשת איראנית כתבה לעומת זאת: "אני נדהמת מהאנושיות של העם הישראלי. זה מלמד טוב מאוד מה הישראלים חושבים על העם האיראני שלי. כאיראנית שחיה בארה"ב, פגשתי ישראלים רבים ואפילו עבדתי כמה שנים עבור בחור ישראלי. הוא היה המעסיק הכי טוב שלי עד היום. גם אנחנו אוהבים אתכם, ישראלים".

 

מתוך הדיווח ב"הורייט". "המוני ישראלים הצטרפו" ()
מתוך הדיווח ב"הורייט". "המוני ישראלים הצטרפו"

 

גם באתרי האינטרנט של עיתונים ערביים ממדינות שונות הובא "סיפור האהבה" המפוסבק. במצרים הוא פורסם בכמה כלי תקשורת, בהם בעיתון הנפוץ "אל-יום אל-סאבע". "ישראל לא אוהבת אף אחד, אלא טומנת לו מלכודת ואז תוקפת אותו", כתב שם אחד הטוקבקיסטים, "ממתי הישראלים אוהבים מישהו חוץ מאת עצמם? מדובר ברוצחי הנביאים, במפרי הסכמים, הם הסרטן של העולם". אתר חדשות לבנוני אחד העלה את הידיעה לעמוד הפייסבוק שלו, ועורר גיחוך בקרב רבים מהגולשים. אחת הגולשות שלו שאלה: "ישראל אוהבת את איראן? מתי הן עומדות להתחתן?".

 

בטורקיה דיווח העיתון הנפוץ "הורייט": "כרזה שעליה נכתב 'איראנים אנחנו אוהבים אתכם' ושנוצרה על ידי בני הזוג הישראלים רוני אדרי ומיכל טמיר הפכה לסנסציה תקשורתית בקרב גולשי אינטרנט ישראלים ואיראנים במהלך סוף השבוע. המוני ישראלים הצטרפו ליוזמה, ואיראנים הגיבו יפה והכינו כרזה דומה שעליה נכתב 'אנחנו אוהבים אתכם, ישראלים'". בטורקיה ציינו כי "חלופת מסרי השלום באה כשברקע ההסלמה בהתבטאויות של איראן וישראל על מלחמה אפשרית, כששתי המדינות מאיימות זו על זו בתקיפה צבאית".

 

הדיווח ב"אל-אהראם" המצרי. "וואלה, אהבה? מתי ישראל ואיראן מתחתנות?" ()
הדיווח ב"אל-אהראם" המצרי. "וואלה, אהבה? מתי ישראל ואיראן מתחתנות?"

 

אף שבפייסבוק התפרסמו כמה וכמה תגובות אוהדות של גולשים איראנים ליוזמה, באתרי התקשורת האיראניים קשה היה

למצוא לה זכר. יש לציין שגם כלי התקשורת האיראניים שאינם שייכים למשטר האייתוללות נתונים לפיקוחו ההדוק. אפשר להעריך שגולשים איראנים רבים נמנעו מלהתייחס ליוזמה, מחשש שאם ייחשפו יעמדו לדין בגין ריגול.

 

איראנים החיים מחוץ לאיראן, לעומת זאת, קיבלו את היוזמה בזרועות פתוחות וכמה מהם הצטלמו במחווה דומה עם כיתוב הפונה לעם בישראל. רבים מהם דיברו על הנושא ברשתות החברתיות טוויטר ופייסבוק, ואחד מהם, המתגורר כעת במלזיה, אף הציע: "אולי עכשיו הפלסטינים צריכים לעשות אותו דבר כלפי הישראלים, ולהראות להם את כוונתם לאהבה ולשלום".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים