שתף קטע נבחר

בגין לבג"ץ: הצבת מגרון במקום זה הייתה טעות

השר שניהל את המו"מ הסביר את ההזזה: "הבנו את תחושת השליחות של התושבים ולכן רצינו להגיע לפשרה". השופטים מתחו ביקורת על ההליך: "מדוע העותרים לא שותפו במו"מ?"

נמשכת הסאגה המשפטית סביב פינוי מגרון : בג"ץ דן הבוקר (ה') בבקשת המדינה לעכב את פסק הדין שמורה על פינוי המאחז עד סוף החודש. הפרקליטות ביקשה מהרכב בראשות נשיא העליון, השופט אשר גרוניס, לקבל את הפשרה שהשיגה המדינה עם התושבים, ולפיה יועתק המאחז תוך שלוש שנים וחצי לאדמות מדינה על גבעה סמוכה.

 

נציגת המדינה, עו"ד אפרת מנדל, טענה כי "הפתרון המוצע יאפשר לקיים את שלטון החוק למרות הבעייתיות שבו". השר בני בגין, שניהל מטעם המדינה את המו"מ מול תושבי מגרון, אמר כי "נקודת המוצא של ההסכם היא כיבוד פסק הדין בדרכי שלום ככל שאפשר. הצבת מגרון הייתה שגגה, אבל הבנו את תחושת השליחות של התושבים ולכן רצינו להגיע לאותה פשרה".

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

בנקודה זאת הקשתה השופטת מרים נאור על השר בגין, ומתחה ביקורת על העובדה שהמו"מ על הפינוי כלל רק את המדינה ואת תושבי מגרון.

"מדוע לא שיתפתם את העותרים במו"מ?", שאלה. "היכן היו העותרים הפלסטינים? אתם מנהלים מו"מ, ואיפה הם?".

 

השופטים סלים ג'ובראן הוסיף: "בתוך עמנו אנחנו יושבים. שלוש שנים זה לא שלוש שנים אלא חמש, שבע או שמונה. למה התושבים לא הסכימו לכך עד עכשיו? למה ההסכם הושג בזמן פציעות? איך ייראה שלטון החוק כשלא מקיימים פסק דין?".

 

עו"ד מיכאל ספרד שמייצג את העותרים הפלסטינים שטענו לבעלות על הקרקע, טען: "בפשרה יש כניעה מוחלטת של המדינה, כל זאת כשהמו"מ נעשה ללא כל פנייה לפלסטינים בעלי הקרקע. צדק מעוכב זה לא צדק. אסור להסכים לבקשה הזו שתייצר פרוצדורה חדשה - מועד ב' לפסקי בג"ץ".

 

נציגת המדינה עו"ד מנדל טענה שהמו"מ נעשה בתום לב, והשופטת נאור שאלה אותה: "מה יקרה אם הבנייה לא תסתיים בזמן?". מנדל ענתה "אנחנו מבצעים מעקב". נאור סיכמה: "אנחנו עוקבים מאז 2007".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאחז מגרון. השופט ג'ובראן: "למה ההסכם הושג בזמן פציעות?"
צילום: Lowshot.com
בני בגין. פשרה בגלל תחושת השליחות
צילום: גיל יוחנן
מומלצים