שתף קטע נבחר
צילום: Index open

מתנה לחג: סירים וכלים לפסח

הצלחתם להתחמק השנה מהבישולים כשהוזמנתם לסדר אצל המשפחה, אבל זה אומר שאתם צריכים לחפש מתנה למארחים. מירי צל דונטי באה לעזרתכם, ואם אתם בכל זאת מתעקשים להכין משהו יש גם מתכון לעוגת תפוחים שלמים

חג הפסח בפתח, ועמו עולות ההתלבטויות: איזו מתנה מביאים למארחי הסדר, לאמא, לחמות, לחברה, מה מחדשים במטבח הפרטי לקראת החגים ואיך מעצבים את שולחן הסדר כדי לתת לו חזות חדשה ועכשווית? כדרכי, ליקטתי אביזרים מעניינים ומדליקים במטרה לתת רעיונות ובתקווה לעזור בפתרונות. חג שמח ונעים.

 

עוד בערוץ האוכל

מַסרי אורגינל: מתכוני חג מצריים לפסח

 

אז באמת מה מביאים למארחי הסדר ובעיקר לאלה שיש כמעט הכל? המארזים המקסימים של "דרך התבלינים" הוא פתרון מעולה. מתנה שתשמח, תשמש ותתכלה. אם בתבלינים עסקינן הרי אלה של "חוות דרך התבלינים" מבית לחם הגלילית איכותיים טריים ומומלצים. הם יבואו לידי שימוש בוודאי ובוודאי בארוחות החג.

 

להלן דוגמאות לשני מארזי חג:

 

מארז של ארבעה סוגי פלפלים ומטחנת פלפל

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

מארז תבלינים שונים עם עלי ומכתש

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

"סודה סטרים" "SODASTREAM" דגם CRYSTAL

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

השימוש בסודה סטרים, מוצר ישראלי שנמכר במדינות רבות ברחבי העולם, גם מסייע לשמירה על איכות הסביבה. הוא מחליף את בקבוקי השתייה הקלה ומונע הצטברות בקבוקי פלסטיק רבים. לסודה סטרים דגמים רבים וסירופים בטעמים שונים גם לשומרי דיאטה ולילדים. כל הדגמים עושים את אותה פעולה, סודה כשמידת ההגזה לפי הטעם.

 

דגם CRYSTAL (בצילום) היוקרתי כולל בקבוק זכוכית, לדגמים האחרים בקבוק פלסטיק לשימוש רב פעמי. דגם PURE DELUXE אף זכה בפרס העיצוב בתחרות Red Dot.

 

טוחן אגוזים "ווסטמרק" WESTMARK של "רוסולינג"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

בפסח משתמשים בהרבה באגוזים, בחרוסת, בעוגות, עוגיות ועוד. במטחנה הזו ניתן לקצוץ אגוזי מלך, קשיו, שקדים וסוגים רבים נוספים. על הכלי התחתון יש סימון שנתות, מרבע כוס עד כוס וחצי כך שניתן לטחון את הכמות המדויקת במתכון ולשמור על הטעם והניחוח הטרי של האגוזים.

 

בתחתית הכלי טבעת גומי למניעת תזוזתו בעת הטחינה.

 

תבנית לדג סירת דג FISH BOAT נורדיק וור "NORDIC WARE" של רוסולינג

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

תבנית לדג עשויה יציקת אלומיניום עם ציפוי, מיועדת לחליטה, אידוי וגריל.

 

טיימר בבושקה פרד "FRED" של סוהו

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

כפות מידה בבושקה פרד "FRED" של סוהו

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

  

תבנית לטרין סשוור "CHASSEUR"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

תבנית קלאסית לטרין, עשויה מיציקת ברזל בציפוי אמייל, על המכסה חוריר להוצאת האדים. נהוג להגיש כבד קצוץ כחלק מארוחת הסדר. השנה לשם שינוי תכינו טרין כבד בנוסח צרפתי. גם טעים וגם מיוחד.

 

תבנית לירקות ממולאים שיקגו מטאליק "CHICAGO METALLIC" של "קיצוורקס"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

תבנית אידיאלית לאפיית ירקות ופירות ממולאים כגון: פלפלים, עגבניות, ארטישוקים תפוחים וכדומה, לכל ירק שקערורית נפרדת. אפיתי בה גם לחמניות מעולות.

 

אביזרי מטבח מעוצבים חדשים של "ג'וזף ג'וזף" "JOSEPH JOSEPH" של "סוהו" - שני האנגלים היצירתיים האלה ג'וזף ג'וזף ממציאים לנו בכל פעם פטנטים חדשים למטבח. העיצוב מעניין וצבעוני ובמחשבה על נוחות השימוש. להלן מספר אביזרים נחמדים:

 

סט כלי עזר למטבח

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

סט שכזה כונה בעבר "ששת' זאת כיוון שהוא כלל שישה כלי עזר ומוט לתליה. היום יש וריאציות שונות ורבות.

 

לג'וזף ג'וזף סט קומפקטי שלא תופס מקום רב על משטח העבודה. הוא מכיל חמישה חלקים צבעוניים שנצמדים האחד לשני במגנט. הכלים עמידים בחום של עד 240 מעלות צלזיוס ובמדיח הכלים.

 

מתקן לספר בישול

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

מתקן לספר בישול הוא אביזר חשוב ונח, כשהספר מונח על משטח העבודה הוא מתלכלך ומפריע למהלך הבישול וכן קל יותר לעיין בספר כשהוא ניצב על מעמד. המתקן הזה קומפקטי, נפתח כמו ספר , נשען על רגל אחורית. מתאים גם לאייפד.

 

קרש חיתוך עם מגרה

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

מניחים את הקרש על משטח העבודה פותחים את המגירה פורסים או קוצצים, מעבירים למגירה, שולפים את המגרה ומעבירים את החומר הקצוץ לקערת הגשה או לתוך הסיר. נח לשימוש. מתאים למדיח הכלים.

 

קערת ערבוב קאסבלה "CASABELLA" של כרמל דיירקט

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

עד שלא ניסיתי את הקערה הזאת לא ידעתי כמה חסרתי אותה. היא עשויה מסיליקון גמיש, מכילה 1.9 מל"ל. ניתן לערבב בה ללחוץ על צידיה ולמזוג מתוכה ישירות לסיר, עמידה בחום של 260 מעלות צלזיוס. מומלצת.

 

בלנדר מוט באמיקס "BAMIX" של כרמל דיירקט

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

בלנדר מוט הוא כלי עזר חשוב במטבח בכלל ולבישולי החג בפרט. המוט הזה מרסק וטוחן לש ומקציף בעל מנוע חזק ומראה צבעוני חדש.

 

שלישיית מכסים מסיליקון פלקס סיליקון "FLEX SILICONE" של "סולתם רדד"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

נחלתי אכזבות רבות ממכסי סיליקון. השלישייה הזו היא הצלחה. הם נצמדים ואף אוטמים בוואקום את הקערה או הסיר בעת צורך.

הסט מכיל מכסים בקוטר של 20,25, ו- 30 ס"מ מידות נוחות לקערות וסירים רבים.

 

סיר / תבנית מלבני של "סולתם רדד"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

סיר מלבני, מיציקת אלומיניום מצופה. מכסה זכוכית עם כיפה. מעולה להכנת צלי בשר או עוף, בתנור או על הגז. המכסה יכול להוות כלי הגשה.

 

תבנית אפייה WHITE BASICS מקסוול ו-וויליאמס "MAXWELL AND WILLIAMS" של "סולתם רדד"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

תבנית לבנה יפיפייה לאפייה והגשה לשולחן הסדר. גודל של 37X25 ס"מ.

 

קדירה של ברגנר "BERGNER"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

קדירה אדומה כפרית, מקרמיקה בגודל של 30X25.5X16 ס"מ לבישול והגשה.

 

מגבת שחורה וכפפה לתנור של ארקוסטיל, מילניום מרקטינג

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

מגבת מטבח שחורה מבד פיקה וכפפה עבה מכותנה עם הדפס סיליקון לתנור.

 

סט סינור וכפפה של ארקוסטיל, מילניום מרקטינג

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

תבנית לעוגה ANGEL FOOD PAN עם חור נורדיק וורק "NORDIC WARE" של רוסולינג

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

תבנית מעולה להכנת העוגה הכי מדהימה וטעימה לפסח. עוגה שעולה על שולחן הסדר בביתנו מידי שנה ומשמשת גם כקינוח. חייבים לאפות אותה בתבנית עם חור, אפשר אמנם גם בסיר פלא אך האלומיניום איננו מומלץ מטעמי בריאות. התבנית של "נורדיק וור" עשויה אלומיניום מצופה בחומר נון סטיק. מכילה 12 כוסות.

 

עוגת תפוחים שלמים לפסח

לאפיית עוגת התפוחים חשוב שהתבנית תהיה חטיבה אחת ולא שני חלקים אחרת נוזלי העוגה ינזלו בתנור.

 

המרכיבים: 

לתפוחים:

200 גרם חמאה

1 כוס סוכר

6-7 תפוחי עץ גרני סמיט

100 גרם צימוקים

100 גרם אגוזי מלך

 

לבצק:

5 ביצים, מופרדות

5 כפות שקדים טחונים (או קמח מצות)

5 כפות סוכר

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את התפוחים: מוציאים את הליבת התפוחים.
  3. בסיר שמכיל את התפוחים בשכבה אחת ממיסים את הסוכר, מוסיפים את החמאה ומשחימים לקרמל.
  4. מוסיפים את התפוחים ומגלגלים אותם בקרמל עד שהם משנים את צבעם.
  5. מוסיפים את הצימוקים והאגוזים ומבשלים עוד מעט יחד.
  6. מעבירים לתבנית, קודם כמחצית תערובת האגוזים, את התפוחים כשהחור מאונך לתבנית ושוב את תערובת האגוזים והנוזלים.
  7. מכינים את הבצק: מקציפים את החלבונים.
  8. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים + הקמח + הסוכר.
  9. מקפלים פנימה את החלבונים ויוצקים מעל התפוחים.
  10. אופים כ-40 דקות עד שהתפוחים רכים. 
  11. כשהעוגה חמה, מפרידים את הבצק מדפנות התבנית והופכים לצלחת גדולה - זהירות בזמן הפיכת העוגה. יש בתבנית הרבה נוזלים חמים. הם יספגו בבצק אחרי שהופכים את העוגה.

 

צלחת פסח שיוצרה על ידי בני נוער בסיכון

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

צלחת פסח מקסימה שניתן להשיג ב"דומו". מיוצרת על ידי בני נוער בסיכון. דרך שנותנת להם הזדמנות ועידוד ומשלבת אותם במסלול חיים תכין. יוזמה שנעשית במסגרת "ביטוי צרוף" פרויקט התנדבותי שמטרתו לשלבם בעולם היזמות והעסקים. בני הנוער מקבלים תמורה כספית עבור עמלם. הצלחת מעוצבת מזכוכית חלבית ונירוסטה בחיתוכי לייזר. ניתן להוסיף לה קעריות זכוכית.

 

מגרסת פלפל ומלח ברגנר "BERGNER"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

מגרסה דואלית שמשמשת למלח בצד אחד ופלפל בצידה השני. מונחת על מעמד. עשויה מנירוסטה ופרספקט שקוף בעיצוב מודרני. תהווה קישוט עיצובי לשולחן החג.

 

צלחת הגשה מאוירת של "מילניום"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

צלחת אליפטית עם איורים אתניים, מיועדת להגשת דגים, בשר וירקות, הצלחת תוסיף צבע ושמחה לשולחן הסדר.

 

קערה לסלט בודום "BODUM" של ה"קוק סטור"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

קערה איכותית בעיצוב דני נקי ונאה, עשויה זכוכית שקופה, מסביבה טבעת סיליקון צבעוני נגד החלקה ותוספת חן.

 

כלים חד פעמים אקסלוסיב טרייד "EXCLUSIVE TRADE"של פנלופה

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

כלים עם פרחי הצבעוני, סט מתוך קולקציית האביב של פנלופה. השימוש בהם מאפשר לארח בסטייל ובלי מאמץ, בבית, בגינה ובטבע. להגיש לאכול ולזרוק. הכלים עשויים נייר ממוחזר ועמיד מחומרים מתכלים וידידותיים לסביבה וכוללים צלחות קעריות וקערות בגדלים שונים, מפות מפיות, כוסות וסכו"ם.

  

  • צילומים: דודו אזולאי

 

  •   מטרת המדור היא להציג בפני הקוראים מגוון כלים מעניינים וייחודיים בתחום המטבח והקולינריה. למען הסר ספק, יובהר כי אף אחת מהחברות המוצגות לא משלמת תמורת הופעת מוצריה. אנחנו סוקרים רק כלים איכותיים שמשווקים על ידי חברות מוכרות, ובוחרים מתוכם את אלה שעמדו בהצלחה במבחן המעשי.

  • לשאלות ובקשות בנושא אביזרי מטבח אפשר לכתוב למייל

  • לכל הכתבות של מירי צל דונטי


 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
טיימר בבושקה
צילום: דודו אזולאי
צילום: דודו אזולאי
כל פלפל אחד-אחד
צילום: דודו אזולאי
צילום: דודו אזולאי
כלים חד-פעמים
צילום: דודו אזולאי
מומלצים