שתף קטע נבחר
צילום: index open

עוגת רוזמרין ועוד המון עשבים: מתכונים צמחונים

שני צמחוני מוסיף לכם קצת תיבול לאוכל עם עשבי תיבול טריים, בתפריט: פילאף בורגול עם שעועית מש, כוסברה ובצל ירוק לצד סלט נבטוטים עם נענע, פטרוזיליה וכוסברה, רוטב פסטו ביתי ועוגה בתיבול עלי רוזמרין טריים

מה אפשר להכין מעלים? מסתבר שהמון דברים. שפית כרמית אלקיים לוקחת את כל העלים הירוקים שנמצאים עכשיו בשיאם ומכינה מהם מאכלים צמחוניים עשירים ומפתיעים.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

ארוחה שלמה בצלחת אחת (צילום: אסף רונן ) (צילום: אסף רונן )
ארוחה שלמה בצלחת אחת(צילום: אסף רונן )

 

בורגול בחלב קוקוס קארי ושעועית מש בצל ירוק וכוסברה

מזרח תיכון ומזרח רחוק באותה קערה בריאה

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

1/2 כוס שעועית מש

1 כוס קשיו קלוי

3 כפות שמן זית

3 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק

2 כוסות בורגול גס

1 קופסה חלב קוקוס

2 כוסות מים רותחים

1 כף קארי

1 כפית מלח גס

כוס עלי כוסברה קצוצים

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את שעועית המש בהרבה מים רותחים, בלי מלח עד שהם רכים, מסננים.
  2. מחממים שמן זית בסיר בינוני על להבה בינונית ומטגנים בצל ירוק, מוסיפים בורגול ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את שעועית המש המבושלת, חלב קוקוס ומים רותחים. מתבלים במלח וקארי. מוסיפים את עלי הכוסברה. מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים עד שהמים מתאדים, כעשר דקות. משאירים מכוסה כעשר דקות.
  3. מוסיפים אגוזי קשיו ומגישים.

 

בורגול בחלב קוקוס קארי ושעועית מש בצל ירוק וכוסברה (צילום: אסף רונן ) (צילום: אסף רונן )
בורגול בחלב קוקוס קארי ושעועית מש בצל ירוק וכוסברה(צילום: אסף רונן )

 

סלט נבטוטים צבעוני עם הפתעה

לנבטוטים יש את כל הערכים התזונתיים של קטניות אך בצורה זמינה יותר, קלה הרבה יותר לעיכול, ועם כמות ויטמינים גבוהה בהרבה לאחר ההנבטה. אני מעדיפה לשלב אותם בסלטים טריים לאור ערכם התזונתי המעולה אך ניתן כמובן לשלב אותם בכל תבשיל קטניות. התיבול הפשוט: המון עשבי תיבול טריים, שמן זית, לימון סחוט טרי ושום הופכים אותו למרענן וכזה שנשמר כמה ימים במקרר ומעולה בקופסא לעבודה. אם נשאר סלט וכבר נמאס, אפשר להפוך אותו לארוחה ולהוסיף בוגול או אורז מלא.

 

המרכיבים:

300 גרם נבטוטים (חומוס, שעועית אדומה, שעועית מש ועדשים) קנוי או מונבט בבית

כוס תערובת של עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, כוסברה ונענע

מיץ לימון סחוט טרי, לפי הטעם

שמן זית, לפי הטעם

2 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

גפרורי שקדים קלויים (לקלות במחבת חמה מספר דקות ללא שמן)

 

אופן ההכנה:

  1. חולטים את הנבטוטים במים רותחים למשך כ-20 דקות ומסננים.
  2. מעבירים לקערה ומוסיפים את עשבי התיבול, מיץ הלימון, שמן הזית ותבלינים. מערבבים היטב בעזרת שני מזלגות ומוסיפים את השקדים הקלויים.
  3. מערבבים פעם נוספת, טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם. טעמו של הסלט משתבח ככל שהנבטים סופגים את הטעמים.

 

סלט נבטוטים צבעוני (צילום: אסף רונן ) (צילום: אסף רונן )
סלט נבטוטים צבעוני(צילום: אסף רונן )
 

 

  • הפתעה - ניתן להפוך את הסלט המעולה הזה שכולו קטניות לארוחה מושלמת אם נצרף לו דגנים. חולטים כוס בורגול במים רותחים כ-20 דקות, או עד שהבורגול רך מספיק ונעים לאכילה, מסננים ממי ההשריה, מפוררים שוב בעזרת שני מזלגות ומוסיפים לסלט הנבטוטים. מוסיפים מלח שמן זית ומיץ לימון ונהנים.

 

פסטו ביתי אמיתי

ההצלחה של הפסטו היא בחיתוך כל מרכיב בנפרד בעזרת סכין טובה או סכין חיתוך לעשבי תיבול, אין קיצורי דרך עם פוד פרוססור. מעולה לפסטה.

 

המרכיבים (לכוס פסטו):

צרור עלי בזיליקום, ללא גבעולים, שטופים ויבשים

3 שיני שום קלופות

1/2 כוס צנוברים

3/4 כוס פרמזן מגורר טרי

3 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:
  1. מתחילים לקצוץ את השום עם שליש מעלי הבזיליקום, מוסיפים עוד עלי בזיליקום וממשיכים לקצוץ. בהמשך מוסיפים עוד עלים וממשיכים לקצוץ עד שהשום והבזיליקום קצוצים היטב.
  2. ממשיכים לקצוץ חצי מכמות הצנוברים, מוסיפים לעלים וממשיכים עם הצנוברים שנותרו.
  3. קוצצים מחצית מהפרמזן המגורר, וממשיכים לקצוץ את החלק הנותר.
  4. מערבבים היטב את העיסה הקצוצה ומעבירים לקערה קטנה. מכסים במעט שמן זית.
  5. אפשר להשתמש מיד כרוטב לפסטה ואז להוסיף מעט ממי הבישול של הפסטה לרוטב וניתן לשמור במקרר.

 

צילום: אסף רונן

 

עוגת רוזמרין ושמן זית

נכון ששמן זית ורוזמרין מרגיש לנו עוף או בטטות בתנור ולא עוגה. כדאי לנסות, עוגה נפלאה לקפה ובלי ללכלך את המיקסר.

 

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה):

 

מרכיבים יבשים:

3/4 כוס (80 גרם) קמח כוסמין (אני אוהבת מאד את הקמח של "מנחת הארץ" מטחינת ריחיים)

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח רגיל

1/2 כוס סוכר חום

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח שולחני דק

 

מרכיבים רטובים:

3 ביצים

1 כוס (240 מ"ל) שמן זית

3/4 כוס (180 מ"ל) חלב

1/2 1 כפות עלי רוזמרין קצוצים דק (חשוב להשתמש ברוזמרין טרי ולא המיובש)

150 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו, שבור לחתיכות קטנות

2 כפות סוכר חום לציפוי

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה. מניחים בצד.
  2. טורפים בעזרת מטרף יד את הביצים בקערה ניפרדת ומוסיפים שמן זית, חלב ואת הרוזמרין הטרי. מעבירים את תכולת הקערה לקערת הקמח ומערבבים בעדינות מספר ערבובים עד שהעיסה אחידה. מוסיפים 2/3 מכמות השוקולד השבור לעיסה.
  3. מעבירים את העיסה לתבניות. מפזרים את יתרת השוקולד. בעזרת מזלג, מכניסים את השוקולד לעיסה בעדינות, רק עד שהקוביות מכוסות. מפזרים 2 כפות סוכר ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 175 מעלות כ-40 דקות.

 

עוגת רוזמרין (צילום: אסף רונן ) (צילום: אסף רונן )
עוגת רוזמרין(צילום: אסף רונן )

 

  • כרמית אלקיים היא שפית המתמחה בבישול בריא ומאמנת אישית למטבח בריא
  • צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף רונן
קוצצים עלים
צילום: אסף רונן
צילום: אסף רונן
לא רק בעוף - עוגת רוזמרין
צילום: אסף רונן
מומלצים