שתף קטע נבחר
צילום: index open

כשהנוף מוביל את העיצוב: ביקור בית בשומרון

איך מעצבים בית שמשתלב בסביבה עם קווים מודרניים - אך גם מציע חום ורוגע? וכיצד מתמודדים עם מבנה צר וארוך ובמקום יוצרים מרחב גדול ופתוח? כל התשובות בפנים. צפו בתמונות

בחירת סגנון עיצובי לבית הוא אחד הצעדים הראשונים בתכנון: מודרני או כפרי? היי-טקיסטי או רומנטי? ושאלה נוספת שעולה בהקשר זה: האם המעטפת החיצונית של הבית תדמה לעיצוב הפנים? ומה מחליטים כשתנאי השטח הם הטבע של הרי השומרון, שדורשים התייחסות נקייה ועדינה בתכנון?

 

רוצים לעצב את הבית? היכנסו לביקור בית :

 

משפחה עם ארבעה ילדים קטנים, שעתידה לגור בבית בו אנחנו מבקרים בגודל 220 מ"ר ביישוב בשומרון, היא משפחה דתית, חמה ואוהבת, כזו שמתאים לה עיצוב פנים כפרי וחמים, ולכן האדריכלית מיכל אורון נשכרה כדי לפתור את הדילמה. מבחוץ הוחלט שהבית יהיה בעל קווים מודרניים וישתלב בסביבתו, ואילו עיצוב האלמנטים בפנים הבית יהיה כפרי וחם.

 

תנאי הפתיחה לתכנון הבית היו מאתגרים, מכיוון שמדובר במגרש ארוך וצר מוקף מסלע בחלקו, וגבוה בשני מטרים ממפלס הרחוב. לכן הפתרון האדריכלי היה הצבת שתי מנסרות פשוטות, שאחת מהן מרחפת מעל השנייה, כשכל עיצוב הבית משתלב בנוף ובמרחב וכל חלון ופתח מתחשב במה שנמצא ממש מעבר לקיר - הטבע. "בעלי הוא מדריך טיולים, זקוק לחופש ולמרחבים וכל ההחלטות מתחשבות בצורך שלנו במרחב פתוח", מספרת בעלת הבית, שפרה וייס, שגם אחראית לסטיילינג.

 

מודרני גם מבחוץ ומתאים לסביבה (צילום: עמי ארליך) (צילום: עמי ארליך)
מודרני גם מבחוץ ומתאים לסביבה(צילום: עמי ארליך)

 

הכניסה: צעידה בשביל קצר, שמקיף את הבית ועשוי מאבנים מקומיות, עוברת בחצר קטנה מרוצפת באבני טרוורטין שמקדמת את הבאים. הקורה המרחפת מסמנת את אזור הכניסה ומדגישה את הקווים המודרניים של החזית. הדלת, מעוטרת בפרח הלוטוס וצבועה בגוון חום, שונה בסגנונה מהחוץ, ומכאן כבר נראה השינוי כשנפתחת הדלת וחלל פתוח וגדול מקדם את פני הבאים. כאן תוכנן גם פתח עילי שמאפשר הצצה בין הקומה הראשונה לעליונה ותפקידה לדאוג לתחושת מרחב בכניסה.

 

חלל גדול כבר כאן. הכניסה לבית (צילום: עמי ארליך) (צילום: עמי ארליך)
חלל גדול כבר כאן. הכניסה לבית(צילום: עמי ארליך)

 

הסלון: שני צעדים מהכניסה ומגיעים לחלל האירוח. כמעט ולא מרגישים שהבית צר וארוך, וההחלטה לחפות את הרצפה באריחי גרניט פורצלן בהירות בגודל לא שגרתי של 60-120 סנטימטרים תרמה ליצירת מרחב גדול ופתוח, כשבאזור הציבורי שבקומת הקרקע בכלל אין קירות פנימיים.

 

בסלון הריהוט נעים לעין ומעט אקלקטי, עם שולחן ריבועי שבנוי מפלטת עץ המונחת על קונסטרוקציית פלדה יושב במרכז החלל. שטיחים אתניים שנארגו במאה ה-19 מעניקים צבע ורעננות לחלל. המזנון מאחור נבנה במיוחד, ואם תהיתם היכן הטלוויזיה, אז היא בפינת המשפחה – פשוט כי כאן הסלון מיועד רק לאירוח.

 

ריהוט נעים והרבה חוץ. הסלון (צילום: עמי ארליך) (צילום: עמי ארליך)
ריהוט נעים והרבה חוץ. הסלון(צילום: עמי ארליך)

 

בלי קירות בכלל. החלל הציבורי (צילום: עמי ארליך) (צילום: עמי ארליך)
בלי קירות בכלל. החלל הציבורי(צילום: עמי ארליך)

 

מהסלון לגינה: חלונות אלומיניום בסגנון בלגי מקיפים את הבית וצובעים אותו בגווני אדמה וירוק טבעיים, וכמובן מפתים לצאת החוצה אל הגינה והחצר המחופה עץ איפאה. "הקוביה המרחפת" עושה כאן את העבודה, מעניקה צל ליושבים תחתיה ומציגה צד נוסף של פרקטיות בתכנון.

 

מתחשק לצאת החוצה. המרפסת (צילום: עמי ארליך) (צילום: עמי ארליך)
מתחשק לצאת החוצה. המרפסת(צילום: עמי ארליך)

 

פינת האוכל: חוזרים פנימה, ובין הסלון למטבח נמצא שולחן האוכל הגדול בעבודת יד, מוקף כסאות קש וממולו יציאה נוספת למרפסת. מעל מרחף גוף תאורה, שמורכב מכדורים שקופים בעיצוב מודרני ופשוט שמאיר את המקום.

 

עבודת יד וגוף תאורה מרשים. פינת האוכל (צילום: עמי ארליך) (צילום: עמי ארליך)
עבודת יד וגוף תאורה מרשים. פינת האוכל(צילום: עמי ארליך)

 

המטבח: הסגנון העיצובי של הבית בא לידי ביטוי במלוא הדרו גם במטבח, כשהפרופורציות הן אינטימיות יותר. כאן ניצבים ארונות המטבח ומעליהם משטח העבודה, כשחלון צרפתי רומנטי ממוקם מעל ומאפשר הצצה החוצה. על קיר נוסף ממוקמים ארונות לכל הגובה, מהרצפה ועד התקרה, ובין לבין אביזרי הטכנולוגיה השונים.

 

במרכז המטבח ניצב אי שעליו מונח משטח עץ אלון מעובד בשיטת בוצ'ר ומסביב הכיסאות, ולמטה מקומות נוספים שמיועדים לאחסון. רגע לפני שאנחנו עולים לקומה השנייה, מבחינים שהנישה שמתחת למדרגות נוצלה ליצירת מקומות אחסון נוספים, ובחלק העליון שלהם עוצבה גומחה שמתאימה בדיוק לבקבוקי היין. הרבה אורחים כבר אמרנו?

 

אינטימי ונעים. המטבח (צילום: עמי ארליך) (צילום: עמי ארליך)
אינטימי ונעים. המטבח(צילום: עמי ארליך)

 

האבן נכנסת דרך החלון. המטבח (צילום: עמי ארליך) (צילום: עמי ארליך)
האבן נכנסת דרך החלון. המטבח(צילום: עמי ארליך)

 

בין החדרים: בקומה העליונה ממוקמים חדרי השינה. הסלידה של האדריכלית ממסדרונות, בשילוב הרצון של המשפחה ליצור כמה שיותר מקומות אלטרנטיביים בבית, הוליד את הפינה שפונה לקומת הכניסה ומולה חלון סרט שצופה החוצה. המעקה שסוגר את המרחב מורכב מקיר, שבחלקו מוקמו מדפי ספרים ומצדדיו הורכבו מוטות מתכת קלילים.

 

מאחד החדרים "ננגסה" פינה שאפשרה הצבת מזרן רביצה אדום, אשר הפך את המקום למעניין ולמזמין גם בזכות הארובה המחממת שעולה מלמטה. כך, גם אורחים שמגיעים לבקר מוצאים לעצמם כמה דקות איכות של ישיבה על המזרן.

 

חדר השינה של ההורים (צילום: עמי ארליך) (צילום: עמי ארליך)
חדר השינה של ההורים(צילום: עמי ארליך)

 

חדר הבנות: את האריחים בתוך החדרים מחליפה רצפת פרקט אלון טבעי חמימה, ועבודת הנגרות מתגלה גם בתכנון האלמנטים בחדרים. נתוני הפתיחה של חדר הבנות הצעירות שהיה מלבני, יצר את "מיטת הרכבת" שבבסיסה מגרות לאחסון והיא מאפשרת להן אינטראקציה גם רגע לפני השינה.

 

נשארות יחד גם בשינה. חדר הבנות (צילום: עמי ארליך) (צילום: עמי ארליך)
נשארות יחד גם בשינה. חדר הבנות(צילום: עמי ארליך)

 

חדר ילדים נוסף בבית (צילום: עמי ארליך) (צילום: עמי ארליך)
חדר ילדים נוסף בבית(צילום: עמי ארליך)

 

חדרי האמבטיה: העיצוב הכפרי והרומנטי מתגלה גם בחדרי האמבטיה, כשהאריחים שנבחרו לחפות את הקירות, הרצפות והאלמנטים צרים ומאורכים יותר. את הכונניות המיוחדות לא תוכלו למצוא בחנויות כי הן נבנו והורכבו באופן עצמאי, כשהכיור נקנה והולבש על הארוניות שמשלבות מדפים פתוחים ומגרות.

 

הכל מתוכנן ומעוצב במיוחד. האמבטיה (צילום: עמי ארליך) (צילום: עמי ארליך)
הכל מתוכנן ומעוצב במיוחד. האמבטיה(צילום: עמי ארליך)

 

בסופו של דבר, כל אדריכל ומעצב חולם על האפשרות ליצור בית, שבחוץ משתלב בנוף ומתייחס אליו באופן כמעט אבסולוטי, ומבפנים שומר על קו עיצובי כפרי, חמים ואחיד. וזו התוצאה גם כאן.

 

הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"


פורסם לראשונה 31/03/2012 18:13

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמי ארליך
הצצה לבית. עיצוב כפרי וחמים
צילום: עמי ארליך
מומלצים