שתף קטע נבחר

עשר המכות של מחפשי העבודה

שקועים ברחמים עצמיים? סובלים מביישנות יתר? אל תתפלאו שמעסיקים לא חוזרים אליכם. לקראת החג הקרוב אספנו עבורכם את החסמים העיקריים שמפריעים לכם למצוא עבודה וגם צרור עצות שיסייעו לכם להתגבר עליהם

מה נשתנה הפסח הזה? בכל מה שנוגע לחיפוש עבודה – לא הרבה. מחפשי העבודה נתקלים שוב ושוב באותן הצרות שמעכבות אותם ומונעות מהם להיות האחד שמתקבל. אז כדי לסיים את החג עם בשורות טובות, הנה 10 המכות של חיפוש העבודה וגם דרכים לעקוף אותן.

 

  • לא עברת מיון לעבודה? על המעסיק לספק הסבר

 

מכה ראשונה: מגישים מועמדות למשרה לא מתאימה

שליחת קורות חיים כרוכה בלחיצת כפתור בלבד כיום. זה לא אומר שהאצבע צריכה להיות קלה על ההדק. המטרה היא לא לשלוח קורות חיים רבים ככל האפשר. הכלל: בדקו אילו דרישות ציין המעסיק ושלחו קורות חיים רק למשרות שאתם עומדים בדרישות הסף שלהן.

 

אם אין לכם תואר ראשון אל תשלחו קורות חיים למקום שמבקש אחד כזה. אם בטבע פרסמו משרת מהנדס ואתם בכלל אנשי מכירות - ותרו על הגשת המועמדות. אין טעם לבזבז זמן, אנרגיה ותקוות אם ממילא לא יחזרו אליכם.

 

מכה שנייה: שולחים קורות חיים מבלי להתאים אותם למשרה

כל תפקיד דורש מהמועמד סוג אחר של יכולת וניסיון. מסיבה זו, מומלץ לנסח את קורות החיים באופן שיבליט את מידת ההתאמה שלכם למשרה. חשוב לעשות מאמץ נוסף ולהתאים את קורות החיים למשרה המוצעת ולא לשלוח את אותו מסמך קורות חיים לתפקידים שונים.

 

לדברי ליאת בן תורה, מומחית כתיבת קורות חיים ב-AllJobs: "היום, יותר מבעבר, קובץ אחד של קורות חיים כבר פשוט לא מספיק. במקרים בהם מחפשים עבודה בכמה תחומים – רצוי ליצור לכל תחום קובץ קורות חיים נפרד. התייחסו לדרישות שציינו במודעה והקפידו למקם בראש העמוד את הדברים שמקדמים אתכם ומוכיחים שאתם מתאימים לתפקיד".

 

מכה שלישית: מתביישים בחיפוש עבודה

חשוב לשתף אנשים בכך שאתם מחפשים עבודה, כי קשרים טובים יכולים להוביל בסופו של דבר למשרה הבאה שלכם. אנשים רבים מתביישים בעובדה שהם אינם עובדים כרגע ומשתדלים להצניע את המידע הזה. למעשה, עדיף לנצל את החג הקרוב וליידע כמה שיותר אנשים שאתם מחפשים עבודה.

 

קרן בן נח, מומחית חיפוש עבודה ב-AllJobs, ממליצה: "הגישה הכי טובה היא להיות גלויים בנוגע לכך שאתם מחפשים עבודה ולא להציג את זה באופן שלילי, אלא כעובדה קיימת. שמרו על קשרים עם אנשים שעבדתם איתם בעבר, נצלו את הרשתות החברתיות כדי להגיע אל אנשים חדשים, וחפשו מכרים שיכולים לפתוח לכם דלתות במקומות שבהם אתם מעוניינים. יצירת רשת קשרים אפקטיבית (Networking) תגדיל את הסיכוי שלכם למצוא עבודה".

 

מכה רביעית: מפחדים ממרכזי הערכה

יש אנשים שמוותרים על משרה נחשקת רק כיוון שתהליך הגיוס שלה כולל מרכז הערכה. האמת היא שחברות נעזרות במרכזי הערכה כי הם מסייעים להן לגייס כמות רבה של אנשים וחבל לפספס עבודה טובה רק בגלל מיונים שצריך לעבור בדרך.

 

הפתרון: לא להילחץ ולהתייחס למרכז הערכה כמו שהוא: עוד שלב בדרך לעבודה חדשה. כדי להיפטר מהחשש מומלץ לקרוא וללמוד על השלבים השונים שכולל המיון.

 

מכה חמישית: מגיעים לא מוכנים לראיון עבודה

רוב האנשים מגיעים למספר לא מבוטל של ראיונות עבודה במהלך חיפוש העבודה שלהם וחושבים שעצם הנוכחות בראיונות – מהווה הכנה מספיקה. זוהי טעות. חשוב מאוד להתכונן פרטנית לכל ראיון עבודה שמגיע ולהיות מוכנים אליו ככל האפשר.

 

יעל פרימק, מומחית ראיונות עבודה ב-AllJobs מייעצת מה כדאי לעשות: "מחפשים רבים מגיעים לראיון עבודה מתוך מחשבה ש"יהיה בסדר" וסומכים על כושר האלתור שלהם. אני ממליצה לעשות שיעורי בית כדי להכיר טוב יותר את החברה בה אתם רוצים לעבוד ולדעת מראש מה אתם רוצים לשאול. התכוננו לשאלות קשות ובעיתיות, שננו מדוע אתם מתאימים לתפקיד ונסו להשאיר כמה שפחות מרווח להפתעות".

 

מכה שישית: פוסלים עבודות זמניות

אחרי זמן רב של חיפוש וראיונות, מגיעה אליכם הצעה מפתה למשרה נהדרת בתחום שלכם. אך כמו בכל דבר טוב, גם פה יש חיסרון: מדובר במשרה זמנית. אז נכון, זה אומר שאם תקחו אותה תחזרו בסופו של דבר למעגל המחפשים, אבל לפני שפוסלים כדאי לזכור גם את היתרונות. עבודה זמנית יכולה להוות דריסת רגל במקום מסוים, לסייע ביצירת קשרים בתחום ולעזור לכם להישאר מעודכנים בכל מה שנעשה בשוק העבודה. חוץ מזה שכולנו מכירים את הסיפור על העובד הזמני שהפך לקבוע ואם אין שום דבר אחר באופק אולי עדיפה "ציפור אחת ביד".

 

מכה שביעית: לא מקפידים למתג את עצמכם

גם משה לא היה משה, אם הוא לא היה ממתג את עצמו כנביא הכי גדול. בעולם התעסוקה התחרותי של היום, מיתוג אישי הוא כבר לא מותרות, אלא צעד בסיסי של כל עובד ששואף לקדם את עצמו. איך עושים זאת? מוצאים את מה שמבדיל אתכם מאחרים ומבליטים אותו. זה יכול להיות כשרון ייחודי, חוזקה מקצועית או כל תכונה אחרת שמדגישה את האיכויות שלכם. זכרו – אם לא תשווקו את עצמכם לאורך כל הדרך, אף אחד לא יעשה זאת בשבילכם.

 

מכה שמינית: לא שומרים על ראש פתוח

תהליך חיפוש העבודה הוא תהליך ארוך ומורכב ולכן, לפחות בהתחלה, חשוב להרחיב את החיפוש ולא לצמצם את עצמכם לתחום אחד. בדקו אם יש דברים שמעניינים אתכם, למרות שהם לא קשורים ישירות לתחום העיסוק שלכם, ונסו להגיש אליהם מועמדות.

 

אל תתקבעו על נתיב אחד ונסו להיפתח לעיסוקים חדשים שמהם אפשר לצמוח לתפקידים אחרים. ככל שתגדילו את טווח האפשרויות שלכם – זמן החיפוש יתקצר והזדמנויות חדשות יפתחו בפניכם.

 

מכה תשיעית: באים בלי ממליצים

קורות החיים שלכם כתובים למופת, ראיונות העבודה עוברים בקלילות, ואז רגע לפני החתימה על החוזה מבקשים מכם להביא שמות של ממליצים. אנשים רבים לא מבינים את החשיבות של ממליצים טובים ומסרבים לפנות אל מעסיקים קודמים ולבקש מהם המלצה.

 

זו הסיבה שכדאי לשמור על יחסים תקינים וטובים עם מקום העבודה הקודם ולא לעזוב בטריקת דלת. ומה עושים במקרים בהם היחסים עם הבוס הסתיימו בטונים צורמים? אפשר בהחלט לבקש המלצה גם מאנשים אחרים: קולגות שעבדו אתכם, מנהלים במקומות קודמים או כל אדם שיכול לתת עליכם חוות דעת חיובית ומקצועית.

 

מכה עשירית: מתייאשים ומרימים ידיים

תהליך חיפוש העבודה עשוי להיות טראומטי עבור חלק מהאנשים. האבטלה וחוסר הוודאות עושים את שלהם ואנשים רבים שוקעים בייאוש וזונחים את המטרות שהציבו לעצמם. הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות הוא לרחם על עצמכם. בימים כאלו זכרו כי מדובר על מצב זמני שיסתיים בקרוב וצרו לעצמכם שגרת חיפושים מסודרת וקבועה.

 

עינב בוימפלד, מנהלת תוכן ומחקר ב-AllJobs, מוסיפה: "כדאי לזכור שדווקא בפסח יש עלייה בביקוש לעובדים ולכן הוא מהווה הזדמנות מצוינת למחפשי העבודה. אנשים רבים בוחרים "להוריד את הרגל מהגז" בתקופת החג ולהתמסר לאווירת החופש הכללית. מבחינה מקצועית מדובר בטעות, כי כשיש פחות מועמדים קל יותר לבלוט ולכן זה דווקא הזמן לפעול בכל הכוח".


פורסם לראשונה 06/04/2012 18:27

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מה נשתנה?
צילום: אבי חי
לא להילחץ
index open
צילום: אילן בשור
ליאת בן תורה
צילום: אילן בשור
צילום: אילן בשור
קרן בן נח
צילום: אילן בשור
צילום: אילן בשור
יעל פרימק
צילום: אילן בשור
צילום: שמרית אסף
עינב בוימפלד
צילום: שמרית אסף
מומלצים