שתף קטע נבחר

סדר דיגיטלי: אפליקציות פסח

בודקים עוד כמה זמן אוכלים, שולחים סמס קולקטיבי ועושים קולות של מכות. הסדר הזה כולו אייפון (ואנדרואיד. גם הם מכשירים טובים. לא לריב ליד השולחן)

ליל הסדר הוא אולי החוויה היהודית הקולקטיבית ביותר. מקטמנדו שבנפאל ועד פ"ת שאולי קיימת ואולי לא, אלפי שנים שכולנו מסובין בכל שנה לספר ביציאת מצרים. אל המנהגים הללו, לגיטימי להכניס גם את המכשיר שבשנים האחרונות נמצא כבר כמעט בכל יד: הסמארטפון. הנה כמה אפליקציות. וחג שמח, כן?

 

עוד אפליקציות ב-ynet מחשבים:

 

שולחים מסרונים

"חג שמח! שנה של הצלחה ויציאה מעבדות לחירות!" - כבוגרי כמה שנות סמסים, אתם כבר בטח יודעים שיש בהודעה הזו בעיה. היא לא אישית. כלומר, מישהו שלח ''חג שמח'' בתפוצת נאטו ומצפה שאתם תשמחו מתשומת הלב. מי יודע, אולי גם אתם עושים את זה, מנסים לכתוב משהו שיהיה כמה שפחות אישי כדי להתאים לכולם – כי באמת, למי יש כוח לכתוב כל כך הרבה סמסים.

 

האפליקציה You name it, פרי פיתוח ישראלי, יכולה לעזור לכם מאוד ולהמשיך את המנהג המוזר לאורך הדורות היהודים הבאים: פשוט כתבו ברכה וציינו היכן לשים את השם והיא כבר תשלוף אותו מהמאגר שלכם. שימו לב, ישנן בעיות שעלולות להיווצר: היזהרו משמות שכתובים בבאנגלית (הי Johny, חג שמח) , תיאורים לא מחמיאים (הי אם חורגת מרושעת, חג שמח), או דברים שיסגירו את העצלנות שלכם (הי דורית עבודה, חג שמח). אנחנו בכל מקרה, מחכים לאפליקציה שתחליף אותנו פיזית בסדר. היא רק צריכה לילל – נו, יאללה, מה עם האוכל?

 

להורדה חינמית לאנדרואיד>>

 

משמאל: הכנסת שמות לברכה. מימין: תוצאה אפשרית   ()
משמאל: הכנסת שמות לברכה. מימין: תוצאה אפשרית

 

 

מוכרים חמץ

אפשר לסגור את הוויכוח כבר כאן, אבל כולנו יודעים שזה לא יעזור. אתם תמשיכו להתווכח בטוקבקים אם מנהג מכירת החמץ לגוי לפני החג הוא סוג של רמייה או פשוט דרך לחיות עם ההלכה. אנחנו רק נציין שזה הגיוני שאפשר להיות דתי בלי לזרוק בקבוק וויסקי בן 25 לפח ויאללה, לכו לשחק בטוקבקים (וכן מגיב 19 אנחנו יודעים. 25 שנה זה כלום, לך יש וויסקי עתיק יותר מהזמן עצמו).

 

מי שרוצה למכור אתמץ שלו ולהרגיש יהודי יכול קודם כל להיכנס לערוץ היהדות של ynet בלינק הזה, וגם להשתמש באפליקציה iSellChanmetz בה תתבקשו להכניס כמה פרטים כמו מיקום החמץ ומחירו וידאגו לכם וירטואלית.

 

להורדה חינמית לאייפון>>

 

 

מספרים ביציאת מצרים

סיפור יציאת מצרים מעניין בכל קנה מידה, ונעשה באינספור אדפטציות. ילדים דיגיטליים שמאוהבים באייפון שלכם יוכלו להשתמש גם באפליקציה Passover – מעין ספר דיגיטלי, בו אפשר לקרוא לבד או להקשיב לקריינית. הציורים נהדרים, ולילדים עבריים תוכלו להקריא בקול שלכם.

 

להורדה חינמית לאייפון>>

 

משה בתיבה. לא לדאוג, זה נגמר טוב בסוף ()
משה בתיבה. לא לדאוג, זה נגמר טוב בסוף

 

בודקים מתי נגמר

חושבים ש-40 שנה במדבר זה הרבה? נסו לשרוד בסדר פסח כהלכתו, בעיקר אם אתם חילונים עוכרים שבאו פעם ראשונה למשפחה שאנשים באמת קוראים את כל ההגדה. כדי לעזור לכם בהתמודדות נכתבה IPassover. קודם כל, היא תספר לכם בדיחות ליל סדר כמו ''בפסח כולנו רעבים ללחם'' ותגלה לכם הידעת כגון ''משה מוזכר רק פעם אחת בהגדה'' - דברים שיהפכו אתכם למסמר הסדר.  הדבר השני והיותר חשוב שהאפליקציה עושה היא לשמוע מכם בדיוק איפה  אתם בהגדה והיא תעריך את המהירות שלכם, ומתי כבר אפשר ללכת הביתה. תקווה לשנה הבאה: שיהיה אפשר גם להריץ קדימה. 

 

להורדה חינמית לאייפון>>

 

בגדול, הכל תלוי בהחלטה אם לשיר או לא את אחד מי יודע. ipassover ()
בגדול, הכל תלוי בהחלטה אם לשיר או לא את אחד מי יודע. ipassover

 

אפקטים קוליים למכות

יש כמה דרכים להתבלט בליל הסדר. הדרך הראשונה היא כמובן אם אתה בן 4 ואתה מקריא את הקושיות. הדרך השנייה כרוכה בגילוי סודות משפחתיים ברגע של שקט על השולחן והדרך השלישית היא לתרום להצלחת הסדר. נניח, להכין עיבוד לחד גדיא, אולי אפילו להכין הגדה מעוצבת. אם זה נראה לכם קצת מוגזם אז אולי פשוט להיות אחראי על האפקטים המיוחדים. האפליקציה Plague Audio תוסיף לכם קולות של מכות מצרים לזמן קריאת ההגדה. לגבי צפרדעים זה די ברור, אבל איך עושה חושך? מסקרן לא?

 

להורדה חינמית לאייפון>>

 

 

יש מכות, חובה רמקולים  ()
יש מכות, חובה רמקולים

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים