שתף קטע נבחר

יוזמה באו"ם: מדד אושר במקום התמ"ג

בהוטן מתהדרת במקום הטוב ביותר בדירוג האושר באסיה, וכעת היא מציעה לייצא את המודל שלה לעולם כולו - אושר לא קשור רק לרווחה כלכלית, אלא גם לחירויות

האם הדרך אל האושר עוברת במדיניות הממשלה? ראש ממשלת בהוטן, ג'יגמי ת'ינלי, סבור שכן. בישיבה של האו"ם אתמול (יום ב') הוא אמר כי יש ליצור מדד אושר כדי למנוע את "הנתיב ההרסני שהאנושות החלה ללכת בו". ת'ינלי הוסיף כי המלצות מעשיות ייאספו בדו"ח ויוצגו למזכ"ל האו"ם, באן קי מון, בוועידה שתתקיים בברזיל בחודש יוני.

 

חדשות אחרונות מהעולם:

 

בהוטן, הממלכה הזעירה בהימלאיה, עומדת בראש המדינות באסיה בדו"ח האושר העולמי של האו"ם.

ראש ממשלתה הציע ליצור מודל כלכלי חדש שמבוסס על אושר ורווחה, והסביר: "מודל התוצר המקומי הגולמי כבר אינו רלוונטי. אנו רוצים ליצור תנאים מתאימים להשגת אושר עבור כלל האזרחים באמצעות מדיניות ציבורית".

 

הדו"ח פורסם לקראת התכנסות וועידה שכותרתה "אושר ורווחה: הגדרת פרדיגמה כלכלית חדשה". ג'פרי סאצ'ס, כלכלן מאוניברסיטת קולומביה בניו-יורק שערך את דו"ח האושר העולמי,

אמר כי ניתן להשיג אושר ללא קשר לרווחה כלכלית, והמצב בארצות הברית מוכיח זאת.

 

מדינות עשירות כמו דנמרק, נורווגיה, פינלנד והולנד, הן המובילות במדד האושר, בעוד מדינות עניות כמו טוגו וסיירה לאון הן מאושרות פחות. מחברי הדו"ח הסבירו כי משתנים חברתיים כמו היעדר שחיתות וחירות הפרט חשובים יותר מעושר. עם זאת, הדו"ח העלה כי תמיכה סוציאלית, היעדר שחיתות וחופש אישי משפיעים יותר על האושר מעושר כלכלי. 

 

סגן שר החוץ היפני, ג'ו נקאנו, אמר: "הממצא הזה מכונה 'הפרדוקס של האושר', ומעורר דיון לגבי השגת רווחה באמצעות מדיניות ממשלתית". בדו"ח נכללות גם הצעות מעשיות לממשלות לקידום אושר, בהן: לסייע לאנשים לספק את צורכיהם הבסיסיים, לשפר שירותי בריאות הנפש ולעודד כנות ונדיבות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים