שתף קטע נבחר

בלי תפרים: איך תמנעי חתך בלידה?

במהלך הלידה לא מעט נשים נאלצות לעבור חיתוך של אזור הנרתיק, כדי לאפשר מעבר בטוח לתינוק ומניעת קרעים. עיסוי מקדים של אזור הרקמות הגמיש גם כך יכול להקטין את הסיכויים לעבור את ההליך ולהימנע מתפרים. כך תעשי זאת

לקראת הלידה תחושות ומחשבות רבות מתרוצצות בראש בערבוביה. הציפייה והחרדה לשלום העובר משולבת בשאלה איך הפתח הצר יחסית בימים כתיקונם יצליח להכיל תינוק כשתגיע השעה, ומה יקרה לגוף כתוצאה מכך. או בקיצור, "איך הוא או היא יצליחו לצאת משם?".

 

כבר ביקרת בערוץ הריון ולידה שלנו?

 

כתבות נוספות על הריון ולידה :

 

התשובה לכך קשורה בחלקו התחתון של הנרתיק לכיוון פי הטבעת, שם נמצא אזור המורכב משרירים ורקמות חיבור. הוא נקרא "פרינאום", רקמותיו גמישות במיוחד ובמהלך הלידה הן נמתחות כדי לאפשר את מעבר התינוק. לאחר הלידה כשסיימו את תפקידן לעת עתה הן מתכווצות חזרה.

 

בחלק מהלידות, לרוב בלידות ראשונות, ההתרחבות אינה מספיקה ויש צורך להרחיב את מוצא הנרתיק ולאפשר מעבר בטוח לתינוק מבלי לגרום לקרעים בפרינאום ובסביבתו. לשם כך מבצעים חתך בפרינאום, הנקרא אפיזיוטומיה. הוא מבוצע בצורה אלכסונית, לפני יציאת ראש התינוק, כשהיולדת תחת הרדמה אפידוראלית או הרדמה מקומית.

 

כדי לנסות ולמנוע את הצורך בחתך, מומלץ להתחיל לעסות את הפרינאום בהדרגתיות במהלך ההריון מהשבוע השלושים וחמש, כדי לשפר את גמישות האזור. בעזרת כמה הנחיות פשוטות, ניתן ללמוד לבצע את העיסוי באופן עצמאי בנוחות ובקלות:

 

עיסוי יכול להסיר דאגה אחת מראשך בזמן הלידה (צילום: shutterstock ) (צילום: shutterstock )
עיסוי יכול להסיר דאגה אחת מראשך בזמן הלידה(צילום: shutterstock )

 

לפני שמתחילים:

רוקני את שלפוחית השתן.

חשוב לגזוז ציפורניים ולנקות היטב ידיים.

מצאי מקום שקט ונשמי מספר נשימות הרפיה.

 

איך מתבצע העיסוי? 3  דרכים

1. שימוש במכשיר האפינו

בעזרתו מחדירים בלון לפתח הנרתיק, כשהבלון ריק כמעט לגמרי. בשלב השני לאחר שהבלון בפנים מנפחים אותו בהדרגה, עד שהוא מגיע לגודל ראש של תינוק.

 

2. שיטת שני האגודלים

טבלי שני אגודלים בשמן, מומלץ שמן שקדים. לאחר מכן הכניסי אותם כשלושה סנטימטרים פנימה, לחלקו התחתון של הנרתיק לכיוון פי הטבעת ועסי את הפרינאום תוך מתיחה קלה לצדדים. חזרי על הפעולה מספר פעמים.

 

3. שיטת האגודל והכיסא 

דרך נוספת היא בעזרת הנחת רגל על כסא או אסלה. טבלי את האגודל או האצבע בשמן והכניסי אותם כשלושה סנטימטרים פנימה לפתח הנרתיק. תוך כדי ההכנסה הניעי את האצבע בתנועות מתיחה קלות לצדדים וכלפי מטה לכיוון פי הטבעת בצורת חצי ירח. גם במקרה זה, יש לחזור על הפעולה כמה פעמים.

 

מומלץ לעסות את הפרינאום מדי יום, אחרי מקלחת, לפרק זמן של כשלוש עד חמש דקות. בכל אחד מהעיסויים סביר להניח שתרגישי תחושת עקצוץ, אבל המאמץ שווה שכן הוא יסייע להפחית את הסיכוי לחתך בלידה.

 

מחקרים שבוצעו אצל נשים בהריון ראשון שעשו עיסוי פרינאום לעומת כאלו שלא עשו עיסוי מצביעים על הפחתה באחוזים גבוהים את הצורך בחתך, באפיזיוטומיה בזמן הלידה. גם אם מדובר בתינוק גדול יחסית, העיסוי יכול לעזור להביא את שניכם ללידה נטולת חתכים.

 

ואם בוצע חתך: כך ניתן להקל על ההחלמה?

  • לשטוף כמה שיותר, כי התפרים נמסים במים.
  • מריחת משחת רסקיו.
  • טפטוף שמן לבנדר על התפרים.
  • מריחת דבש שמסייע להחלמה מהירה יותר ומגן מפני זיהומים.
  • שימוש בתכשיר אלופירסט, תרסיס טבעי על בסיס אלוורה שמשמש לחיטוי, קירור והרגעה, עוזר בשיכוך כאבים, הורדת בצקות בנרתיק וזירוז ההחלמה.

 

הכותבת היא מגישת ה-DVD: "קורס מקיף ביתי להריון ולידה", דולה (תומכת לידה), מדריכת לידה ורפלקסולוגית בכירה המתמחה בהריון, לידה ופוריות

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את לא היחידה שתוהה איך הוא או היא יצאו משם
צילום: shutterstock
מומלצים