שתף קטע נבחר

מעסיקי פדופילים לא עומדים לדין: "די להפקרה"

הרשעתו של פדופיל שהסיע ילדים למרות עבירה קודמת הציפה בעיה חמורה - המדינה לא מעמידה לדין מעסיקים שמתעלמים מהחוק האוסר לקבל עברייני מין לעבודה עם קטינים. הפרקליטות מודה: יש קשיים, נתקן את החוק

חמש שנים וחצי מאסר בפועל נגזרו בשבוע שעבר על יוסף יהודה מלק, נהג הסעות שביצע מעשים מגונים בארבעה ילדים והציג להם סרטים פורנוגרפיים. את המעשים, מתברר, ניתן היה למנוע מראש - מלק הורשע כבר ב-2004 בעבירות מין נגד ילדים ונידון לשישה חודשי עבודות שירות. לפי החוק, נאסר עליו לעבוד במוסד המשרת קטינים.

 

עוד בערוץ החדשות:

"תפוז מכני": נערים התעללו בפליט זר וצילמו

רקטה התפוצצה ליד בנייני מגורים באילת

 

"החוק למניעת העסקת עברייני מין במוסדות מסוימים", שנכנס לתוקפו ב-2003, קובע כי מעסיק במוסד המכוון לספק שירות לקטינים לא יעסיק ולא יקבל לעבודה במוסד אדם שהורשע בעבירת מין. על פי החוק, על המעסיק מוטלת החובה לקבל מהמועמד לעבודה אישור ממשטרת ישראל המוכיח כי לא ביצע עבירת מין.

 

אולם, החוק לא תמיד יושם - ובפרקליטות מעולם לא הגישו כתבי אישום נגד מעסיקים שהפרו אותו. במועצה לשלום הילד אומרים כי הרשעתו של מלק היא דוגמה לזלזול בחוק. "למרות שחלפו מאז שמונה שנים, קיימת אוזלת יד מוחלטת של רשויות המדינה והחוק כלל לא נאכף", אמרו שם.

 

במועצה לשלום הילד רוצים "חוק עם שיניים" 

במועצה, אשר יזמה את החוק, זועמים על כך שעד כה לא הוגשו כתבי אישום נגד מעסיקים סוררים. "אנחנו דורשים מרשויות האכיפה להתעשת ולהפוך את החוק מ'אות מתה' לחוק עם שיניים, ולהפסיק את הפקרת הילדים לעברייני מין", אמר מנכ"ל המועצה, ד"ר יצחק קדמן.

 

ד"ר קדמן אמר כי החוק נועד להגן על ילדים מפני פגיעות מיניות, "אך היעדר כל אכיפה של החוק מצד המשטרה והפרקליטות גורם בפועל להפקרתם של ילדים רבים לפגיעות מיניות קשות ובלתי הפיכות, כאשר מתברר שסוטי מין יכולים לחפש ולמצוא עבודה עם ילדים חרף היותם בגדר 'פצצה מתקתקת' שמסתבר שרק לכאורה נאסר עליהם לעבוד עם ילדים". 

 

מנכ"ל המועצה לשלום הילד קרא למשטרה ולפרקליטות לבצע בדיקות

יזומות במוסדות של ילדים ובכלל זה מוסדות חינוך, ספורט, הסעת ילדים ועוד, כדי לאתר העסקה בלתי חוקית של עברייני מין ולהעמיד את כל המעורבים לדין, תוך הטלת עונשים מרתיעים.

 

בפרקליטות הודו בקשיים ביישום החוק. "הפרקליטות מכירה בחשיבותו של חוק זה ואף נערכה כיצד ניתן לקדם את האכיפה, אולם התיקים שנבחנו העלו קשיים של ממש ביישום החוק", נמסר, "הנוסח הקיים של החוק למניעת העסקה של עברייני מין מעלה קשיים לא מבוטלים בעיקר בכל הנוגע להגדרת 'מעסיק' ומכאן הקושי באכיפת החוק. בנסיבות אלה הוחלט לבצע שורה ארוכה של תיקונים בחוק על מנת שניתן יהיה להגביר את האכיפה. הצעה זו נדונה בימים אלה במשרד המשפטים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הפרקליטות מכירה בחשיבות החוק" (אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
צילום: אמיר כהן
ד"ר קדמן. "דורשים מרשויות האכיפה להתעשת"
צילום: אמיר כהן
מומלצים