שתף קטע נבחר

נרשמתם לחדר כושר: מה מכסה הביטוח שם?

החלטתם לקחת את עצמכם בידיים ולהשיל כמה קילוגרמים במכון הכושר - צעד נבון, רק ודאו שאתם מבוטחים כנדרש

האביב כבר בפתח ואתם רוצים להוריד את הקילוגרמים העודפים שנצברו בחודשי החורף. חשבתם על מנוי לחדר כושר וכבר הכנתם ביגוד מתאים. לפני שאתם חותמים על המנוי ומנסים לשפר ביצועים על שלל מכשירי האימון, כדאי לוודא שאתם מבוטחים.

 

 

רבים טועים לחשוב שהמתאמנים במכוני כושר מכוסים נגד פגיעה בזמן האימון. טעות זאת מקורה בין היתר במידע שאנו מקבלים בעת המו"מ לרכישת המנוי. גם אם נאמר לנו שיש ביטוח, מומלץ להבין באיזה ביטוח מדובר ומה הוא מכסה.

 

מכוני הכושר מבטחים עצמם בביטוח צד ג' הכולל בתוכו את ציבור המתאמנים והמבקרים. ביטוח שכזה מכסה למעשה את מכון הכושר בפני תביעה שתוגש נגדו ממתאמן שנפגע תוך כדי אימון או פעילות במכון.

 

חלק מחדרי הכושר מגדילים לעשות ומבטחים עצמם בביטוח אחריות מקצועית למדריכי הכושר, ביטוח שנועד להגן עליהם מפני תביעות בגין פעולות שביצעו במסגרת עבודתם.

 

חשוב לדעת שבשני הביטוחים הללו, ברוב המקרים, יוכל הנפגע לקבל פיצוי חד פעמי רק לאחר מו"מ לא קצר ולעיתים מייגע מול המבטח של חדר הכושר ורק לאחר שיידרש להוכיח את חומרת פציעתו וכן להוכיח כי היתה רשלנות מצד המכון. במקרה שכזה יקבל לרוב פיצוי מוסכם מתוך סכום הביטוח לכיסוי צד ג' שרכש בעל המכון.

 

אין פיצוי מוסכם

אך מה קורה שאין הסכמה על גובה הפיצוי? שהרי אין בביטוחים אלו טבלה מסודרת על גובה הפיצוי בהתאם לחומרת הפציעה וסכום הפיצוי כאמור, נתון לתוצאות המו"מ בין הנפגע לבין המבטח של מכון הכושר.

 

עוד כדאי לשים לב שהפיצוי אינו מיידי. כך יכולה להיווצר בעיה למתאמן שנפגע ואושפז לזמן ממושך בבית חולים, מתאמן שאינו מסוגל לעבוד ולפרנס את עצמו מספר שבועות, או מתאמן ששבר את ידו והוא מוגבל בתנועותיו, שכן ייקח זמן עד שיתקבל סכום הפיצוי.

 

אפשרות העומדת בפני המתאמן היא לבטח את עצמו בביטוח תאונות ושברים. בביטוח שכזה (שמשווק ע"י חברות הביטוח בשמות שונים), הפיצוי הוא מיידי ובסכום מוסכם וידוע מראש (בהתאם לחבילה הנרכשת).

 

מה מכסה ביטוח כזה? פיצוי יומי עבור אישפוז כתוצאה מתאונה מ-150 שקל ליום לחבילה הבסיסית ועד 450 שקל ליום לחבילה מורחבת. פיצוי חד פעמי עבור שבר החל מ-15 אלף שקל. פיצוי חד פעמי עבור כוויה מ-15 אלף שקל. פיצוי חד פעמי עבור נכות או מוות מתאונה, מ-75 אלף שקל, ועוד.

 

כדאי לעדכן את פוליסת ביטוח החיים

הביטוח מעניק למעשה כיסוי עבור כל פעילות בארץ ובעולם ומורחב גם לכלול פעילות ספורטיבית. כיסוי שכזה נותן מענה מיידי לאובדן ימי עבודה ומשלים למעשה את התקופה עד קבלת הפיצוי שתדרשו מהמבטח של מכון הכושר (וללא קיזוז כלשהו שכן אין קשר בין הביטוחים).

 

עלות ביטוח כזה החל מ-30 שקל לחודש (לבני 21) במסגרת החבילה הבסיסית, והתעריף יקר יותר ככל שעולה הגיל. יחסית לביטוחים אחרים, תנאי הקבלה (חיתום) גמישים ביותר וכמעט כל אחד יכול להתקבל לביטוח שכזה.

 

נקודה חשובה נוספת, למתאמנים היא להתאים את פוליסת ביטוח החיים שנמצאת ברשותנו כבר, לתחביב החדש. למי מאיתנו שכבר קיים עבורו ביטוח חיים פרטי או ביטוח מנהלים והתחיל לאחרונה להתאמן, חשוב שידווח למבטח שלו על שינוי ב"תחביב", שכן סביר להניח שבעת ביצוע הביטוח לא דיווחתם על פעילות הכושר שלכם. כעת שהתחלתם להתאמן, רצוי שהמבטח שלכם ידע ויכסה אתכם עבור פעילות זאת.

 

הכותב הוא מנכ"ל "רוזנפלד צבי וליאור סוכנויות לביטוח בע"מ"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חדר כושר
צילום: שאול גולן
ליאור רוזנפלד
מומלצים