שתף קטע נבחר

על מסכי ביירות: צפו בסרט על מלחמת לבנון ה-2

אחרי שקצר הצלחה באיראן, ורגע לפני שייצא לאקרנים במצרים ובטורקיה, מגיע לבתי הקולנוע בלבנון הסרט "33 יום", העוסק בקרב מול צה"ל בעייתא א-שעב ב-2006. בביוּם הפיצוצים נפצעו 7 אנשי צוות וזירה של 5,000 מ"ר נהרסה. ויש גם קשר איראני

ביום חמישי הבא יעלה בבתי הקולנוע בלבנון סרט חדש, הנותן הצצה לאופן שבו הלבנונים רואים את מלחמת לבנון השנייה. יוצרי הסרט "33 ימים", ששמו שאוב ממספר הימים שנמשכה אותה מלחמה, טוענים כי מדובר בהפקה הקולנועית הגדולה ביותר שנעשתה בארץ הארזים אי פעם. הסרט עוסק בקרב הקשה בעיירה עייתא א-שעב.

 

עוד חדשות ב-ynet:

 

בקדימון לסרט נכתב: "לאחר שההתנגדות הלבנונית (חיזבאללה) הצליחה לבצע פעולה איכותית ולהחזיר את האסירים הלבנונים שהיו בישראל, הצבא הישראלי מנסה להיכנס לעייתא א-שעב בפיקודו של הקצין 'אבי', אשר נושא עמו זיכרונות כואבים יחד עם תושבי עייתא א-שעב. הוא היה שם בעבר, לפני נסיגתו של הצבא הישראלי מדרום לבנון בשנת 2000".

 

הקדימון לסרט "33 יום":

 

בסרטון שפורסם לקידום הסרט ניתן לשמוע שחקנים שמגלמים את חיילי צה"ל והבכירים הישראלים מדברים עברית משובשת. מאידך מגולל הסרט את סיפורם של שני תושבים בעייתא א-שעב. אחד מהם מצפה לילד הראשון שלו מאשתו, שנמצאת בהריון תוך כדי הלחימה, והשני נושא את ארוסתו לאשה ביום שבו פורצת המלחמה. השניים מתגייסים למאמץ המלחמתי של חיזבאללה ומובילים את הלחימה כדי למנוע את כיבוש העיירה.

 

הסרט מנסה לתאר את סבלם של תושבי דרום לבנון במהלך המלחמה ואת הפלישה של כוחות צה"ל והטנקים הישראליים לעייתא א-שעב. באופן צפוי הצד הישראלי מוצג באור שלילי, בעוד הצד הלבנוני מוצג באור חיובי. הסרט מתעד גם את ההרס הרב באותה עיירה כתוצאה מהלחימה העזה שנרשמה בה.

 

צבא לבנון תרם כלי רכב לצילומים

נראה שגם בסרט הזה ניתן למצוא את טביעות האצבע של איראן, הפטרון של חיזבאללה. אחד מיוצריו הבולטים של הסרט הוא הבמאי והמפיק האיראני המפורסם ג'מאל שורג'ה. באיראן הסרט הוא כבר הצלחה, ובינואר דווח כי רווחיו היו יותר מ-14 אלף דולר בעשרת הימים הראשונים להקרנתו בלבד. בימים אלה הוא הוקרן ב-13 בתי קולנוע באיראן. הסרט צפוי להיות מוקרן גם במצרים ובטורקיה.

 

"הפלישה לעייתא א-שעב". מתוך הסרט ()
"הפלישה לעייתא א-שעב". מתוך הסרט

 

באתר האינטרנט שמוקדש לסרט ניתן למצוא כמה פרטים מעניינים נוספים עליו. עולה מהם כי רוב הסצנות של הסרט צולמו בעיירה אנסאריה שבאזור צידון ובעיירה בורג' רחאל שבאזור צור. צילומי הסרט נמשכו 90 יום, וצבא לבנון הקצה 30 כלי רכב צבאיים לצילום הסצינות של פלישת צה"ל לעייתא א-שעב. בסרט השתתפו יותר מ-2,000 ניצבים.

 

פרט מעניין נוסף הוא שכאשר ניסו לביים את אחד הפיצוצים בעיירה, נפצעו שבעה מאנשי הצוות. לצורך הסרט נבנתה זירת

צילומים בשטח של יותר מ-5,000 מ"ר, והיא נהרסה לחלוטין בסצנות של הפגזת עייתא א-שעב. לפני שהודבק לסרט השם "33 יום", הוא נקרא "שמי הדרום".

 

באתר הסרט נכתב גם כי את אחד התפקידים הראשיים אמורה הייתה למלא השחקנית המצרית הנודעת חנאן א-תרכ, אולם שלטונות מצרים אסרו עליה לעשות זאת. באוקטובר האחרון זכה הסרט בפרס בקטגוריית הסרט הטוב ביותר בפסטיבל הקולנוע בבגדד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתוך הסרט. אנשי צוות נפצעו בצילומי הפיצוצים
קצינת הקישור שלכם. מתוך הסרט "33 ימים"
מומלצים