שתף קטע נבחר

המדינה למעסיקים: אל תעקבו אחרי העובדים

משרד המשפטים פרסם מדריך רענון בנושא שמירה על פרטיות העובדים, כצעד מקדים להגברת האכיפה. מי צריך לחשוש? בוסים שעוקבים אחרי פירוט השיחות של העובדים, כאלה ששומרים קורות חיים במאגרי החברה ועוד. דעו את זכויותיהם

הבוס הזמין פירוט שיחות לטלפון שנתן לך? שאלו אותך אם את נשואה בראיון העבודה? שלחת מייל עם קורות חיים והוא עדיין נשמר במאגרי החברה? מעכשיו, אם לא ניתנה הסכמה מפורשת מהעובד, אפשר להתנקם בבוס ולהעמידו בפני קנסות מנהליים כבדים ואף לתבוע על המקרה בבית המשפט.

 

ynet קריירה - ידיעות נוספות

 

משרד המשפטים ממשיך לחזק את מעמד פרטיותו של העובד על חשבון הגבלת יכולתו של המעסיק להחזיק ולאחסן מידע שאינו רלוונטי על העובד, או אפילו על מועמד למקום עבודה.

 

הבוקר (ג') העבירה הרשות למשפט מידע וטכנולוגיה במשרד המשפטים מדריך רענון לצורך שמיעת הערות הציבור בעניין ההגבלות החלות על מעסיקים במידע אותו הם מחזיקים על עובדים. מדריך זה מהווה טיוטא על מנת לקבל מציבור העובדים והמעסיקים משוב אודות מקרים חריגים או מקצועות בהם ההתנהלות היא שונה.

 

לאחר קבלת ההערות, יפיץ המשרד את הנהלים, שכבר עכשיו הינם קבועים בחוק, וירגיש נוח יותר להגביר את האכיפה כנגד המעסיקים. לפי המדריך, הגבלות אלו חלות על מידע על מועמדים למקום עבודה, מידע על עובדים וגם על מידע על עובדים לשעבר. הקנסות בהם מסתכן המעסיק עומדים על 25 אלף שקל על כל עבירה, כאשר מדובר בתאגיד ו-5,000 שקל לעבירה כשמדובר במעסיק שאינו תאגיד.

 

הסכמה חופשית להיחשף

עיקרי הדברים אותם הוציא המשרד מדברים על הסכמה חופשית של העובד, או המועמד לעבודה, לשמירת המידע, ועל היותו רלוונטי לעבודה אותה יבצע העובד. כך לדוגמא, מעסיק בתחום פקידותי כלשהו שישאל על מצבו המשפחתי של המועמד. ראשית, ייחשד ככזה שמפלה בקבלה למקום העבודה, ויהיה חשוף לתביעה בעניין.

 

אם ישמור את המידע, אף יעבור על סעיף 2 לחוק הגנת הפרטיות ויסתכן בקנסות כבדים מכיוון משרד המשפטים. דוגמא נוספת, הרלוונטית לעובד מן המניין, שסקרנותו של הבוס לדעת באילו אתרים גולש אותו עובד בטלפון החכם או במחשב במרבית שעות היום, תהיה ללא פתרון, שכן אם יברר את הדברים יעבור על החוק.

 

עוד מפרסם המדריך, כי על המעסיק לשמור באמצעים טכנולוגיים נאותים גם את המידע הרלבנטי, כדי שלא ידלוף לעובדים שאין להם צורך במידע. כן מפרסם המסמך כי המעסיק יבצע הוראות שוטפות למי שנגיש למידע על מנת למנוע בו שימוש לרעה.

  

עושים שימוש בטכנולוגיות

לפני כחודשיים פרסם המשרד הנחיות המופנות למכוני המיון וקבע כי אלו יספקו הסברים על תוצאות המבחנים ויסבירו למועמד מדוע לא התקבלו למקום העבודה. כעת, המשרד מדגיש ברענון כי זכותו של העובד לעיין בכל החומר שיש ברשות המעסיק אודותיו, ואפילו לעיין בהערכות התקופתיות של הממונים עליו.

 

יורם הכהן, ראש הרשות למשפט טכנולוגיה ומידע ורשם מאגרי מידע אמר כי "המדריך נועד לעזור למעסיקים לעמוד בדרישות חוק הגנת הפרטיות, ואנו רואים בו שירות חשוב לציבור המעסיקים והעובדים.

 

"כמעט כל המעסיקים במשק הישראלי, בכלל המגזרים: הפרטי, הציבורי והשלישי, מנהלים מאגרי מידע מקיפים אודות עובדיהם ועושים שימוש בטכנולוגיות מידע מגוונות. אנו רואים חשיבות רבה להפנמת הוראות החוק בהקשר של עובדים, ומאמינים שהמעסיקים מבינים אף הם את חשיבות הנושא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אזהרה לאח הגדול
צילום: ablestock
מומלצים