אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

דיבר יותר מדי
סגן-אלוף אייזנר, אמש בבית החולים צילום: גיל יוחנן
סגן-אלוף אייזנר, אמש בבית החולים צילום: גיל יוחנן
 
"לבצע משימות תוך התנהגות הולמת" צילום: אבי רוקח
"לבצע משימות תוך התנהגות הולמת" צילום: אבי רוקח
 
הסמח"ט במהלך התקרית צילום: סעד נג'ום
הסמח"ט במהלך התקרית צילום: סעד נג'ום
 
גנץ. סירב להגיב לדברי הקצין צילום: יואב זיתון
גנץ. סירב להגיב לדברי הקצין צילום: יואב זיתון
 


 

ברק נגד סגן-אלוף אייזנר: אמירות לא מקובלות

דבריו של סמח"ט הבקעה נגד הרמטכ"ל הצליחו לעורר את כעסו של שר הביטחון, שהבהיר שהתנהלותו של הקצין "חמורה וחריגה". בצה"ל אמרו כי התבטאויותיו של אייזנר גורמות לו יותר נזק, והוא עצמו הודה: "דיברתי יותר מדי, צריך לדעת לשתוק"

יואב זיתון
פורסם: 18.04.12, 00:05

שר הביטחון אהוד ברק התייחס אמש (יום ג') לראשונה לתקרית שבה היכה סגן מפקד חטיבת הבקעה פעיל שמאל באמצעות נשקו, ותקף את סגן-אלוף שלום אייזנר לאחר שמתח ביקורת על הרמטכ"ל. גם אייזנר עצמו הבין כנראה ששגה ואמר: "לצערי הרב נתפסתי היום מדבר יותר מדי. גזרתי על עצמי שתיקה. צריך לדעת לשתוק".

 

הסמח"ט שהיכה בקת רובה - דיווחים אחרונים ב-ynet:

הסמח"ט: "להצטלם טוב יותר חשוב מהמשימה?"

לוחמים שהיו בתקרית: 'העיפו אופניים על הסמח"ט'

הסמח"ט: עוברים עליי זמנים קשים, נעבור את זה

מסתמן: "גנץ ידיח את הסמח"ט מתפקידו"

מכתב לוחמים לגנץ: "סא"ל אייזנר מוסרי וערכי"

  

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

סא"ל אייזנר חובט בפעיל מדנמרק בנשקו

"אין סתירה בין ביצוע משימות להתנהגות הולמת ושמירה על ערכי צה"ל ורוחו", אמר ברק, שנמצא בביקור בקולומביה, בשיחות סגורות. "האמירות המופרכות שנשמעו ביממה האחרונה כאילו ההתנהגות החמורה והחריגה בה לקה קצין יחיד נובעת מכורח מבצעי או מעיקרון הדבקות במשימה, לא מקובלות עליי".

 

בצה"ל מתחזקות ההערכות כי סגן-אלוף אייזנר יודח מתפקידו כסגן מפקד חטיבת הבקעה וייתכן שגם מהצבא. בכירים בצבא אמרו כי גורמים חיצוניים שמנסים לדברר הקצין, "למעשה גורמים לו יותר נזק". קצין בכיר בצה"ל אף העריך כי "הוא יישאר זמן רב מושעה, אם לא מעבר לכך".

 

גזר על עצמו שתיקה. סא"ל אייזנר (צילום: גיל יוחנן)
גזר על עצמו שתיקה. סא"ל אייזנר (צילום: גיל יוחנן)

 

בערוץ 10 פרסמו אמש שיחה שקיים הסמח"ט עם אחד מתומכיו, שבה אמר בין היתר: "יש פה שאלה מה יותר חשוב - לעמוד במשימה או להיראות טוב ולהצטלם טוב?". עוד אמר כי "כל הסיפורים האלה לא מעניינים את הרמטכ"ל שלנו ואת אלוף הפיקוד שלי".

 

"אנחנו מכירים את ההיסטוריה של האנרכיסטים האלה, הם באו עם מקלות ושברו לי את היד, אבל את זה לא יספרו ולא יצלמו", אמר הקצין בשיחה שתועדה והבהיר כי היה מדובר בעימות של שתי דקות. "נכון שכמה תמונות שם נראות רע", הודה, "אבל בסוף השתמשתי בנשק... השתמשתי בנשק בצורה קרה כמקל, לא הרגתי אף אחד ולא סיכנתי חיים של אף אחד".

 



צילום: אלי מנדלבאום

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

סא"ל אייזנר: "גזרתי על עצמי שתיקה"

במצ"ח ממשיכים לחקור את התקרית הקשה שבה הוכה פעיל שמאל מדנמרק. סגן-אלוף אייזנר ככל הנראה יזומן להשלמת חקירה בימים הקרובים. בינתיים הוא מקבל ייעוץ מהסנגוריה הציבורית, אך ייתכן שכבר בימים הקרובים ישכור לעצמו עורך דין.

 

הרמטכ"ל, רב-אלוף בני גנץ, קיבל היום את התחקיר הפיקודי שנעשה בעקבות התקרית

אך החזיר את הכדור לפיקוד מרכז וביקש מספר השלמות, בין היתר בנוגע לרמת התיאום באירוע בין הצבא למשטרה ולמג"ב. הרמטכ"ל ראה את ממצאי התחקיר בחומרה, אך לא מיהר לחרוץ את גורלו של הקצין.

 

אתמול בערב הגיע סגן-אלוף אייזנר עם אשתו לבית החולים שערי צדק בירושלים לאחר שחש כאבים ביד, וכדי לעבור ביקורת. הוא הסביר שלא היה יכול לטפל ביד בגלל האירועים. הרמטכ"ל גנץ, שביקר במקביל ניצול שואה לקראת יום השואה, העדיף לא להתייחס לדבריו של הקצין.

 

 

 

 

שתף ב-שתף ב-שתף ב-

תגיות: צה"ל | בני גנץ | אהוד ברק | אלימות

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 



 
פעילויות גולשים
החברים שלי
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
לימודים
אינדקס
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetart
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
מפות
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית.evrit
דירות חדשות

CISCOYIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"י
as33-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©