שתף קטע נבחר

העתיד על פי מיקרוסופט: קינקט

כנס Think next בנמל תל אביב יציג את החידושים שחברת הענק בונה עליהם. בתפריט: כריית מידע, יישומים סלולרים והפעלת המחשב באמצעות הגוף

לפי מיקרוסופט, ארץ הפלאות היא בחדר שלנו. מצלמת ''האליס'' של החברה מאפשרת לנו לשחק בעולם וירטואלי שנמצא מעבר למראה ומבוסס על מסך, מחשב, ומצלמת הקינקט. המראה הודגמה לצד פיתוחים טכנולוגיים נוספים של מרכז הפיתוח של מיקרוסופט, ושל סטארטאפים שונים במסגרת אירוע Think Next שייערך הערב בנמל תל אביב. מדובר באח קטן של Tech Fest, יריד שמתקיים במרכז מיקרוסופט בסיאטל, אך לא פתוח לקהל.

 

עוד ב-ynet מחשבים:

 

  

 

שרידן ג'ונס, מנהלת קינקט לחלונות במטה מיקרוסופט רדמונד שמבקרת בארץ לרגל האירוע, אמרה שעד כה נמכרו 20 מיליון יחידות קינקט, ושהן יועדו במקור לאקבוקס בלבד - למשחקים באמצעות תנועת גוף.  ג'ונס סיפרה שמפתחים בישראל ובעולם חיברו את המצלמה למחשב, וכי הדבר משך עבורם לקוחות, ולכן הוקם צוות לפיתוח יישומים לקינטקט במחשב. "זה הימור עבור מיקרוסופט, ונמשיך להשקיע בו", אמרה ג'ונס. "השקנו את קינקט למחשב רק לפני חודשיים ב-12 מדינות, והגענו כבר ל-31 מדינות", אמרה ג'ונס.

 

ג'ונס הציגה בעיקר יישומים מסחריים לקינקט, אבל אמרה שבעתיד זה ישתנה. "ראיתי דרכים שבהן אנשים מחליפים את העכבר, מעבירים מצגות, ואני חושבת שנראה גם יישומים צרכניים בחודשים הקרובים. לוקח זמן לפתח את זה לצרכנים. זה לא יחליף את המקלדת והעכבר. לפעמים העכבר הוא בדיוק הדבר הנחוץ ולפעמים המקלדת או הפעלה קולית. החיבור בין כולם הוא מה שמעניין לעתיד."

 

אומת הסטרטאפים 

"הקריטריון היחידי, הוא שהפיתוח שנציג הוא משהו שישנה את העולם", אמר יורם יעקבי, מנהל מרכז הפיתוח של מיקרוסופט. לדבריו, המודל הכלכלי של הסטארטאפים לא מהווה מדד להופעתם באירוע. "בישראל יש יזמות טכנולוגית", אמר יעקבי ולדעתו ישראל מובילה בעולם מכיוון שיש גם רעיונות וידע, וגם יכולת לממש אותם - וזו היזמות העסקית. יעקבי ציין שזו הסיבה שסטיב באלמר, מנכ"ל מיקרוסופט העולמית, משקיע גם בישראל.

 

"יש לנו סטארטאפים בישראל", אמר יעקבי, "אנחנו רוצים שרעיונות שפותחו במרכז יהפכו להיות גדולים או יעברו למקום אחר ויצמחו שם, בגלל שאנחנו אומת סטארטאפים". 

 

"מנגנון ההמלצות של אקסבוקס פותח בישראל. הבחירה של המודעות שיופיעו באתרי מיקרוסופט פותחה בישראל. יש קבוצה שעוסקת בדור העתיד של הקינקט. יש אנשים שעושים מחקר כמו באוניברסיטה, שלא כותבת קוד אבל תורמת למוצרים. יש קבוצה שיוצרת מספר אקזיטים כל שנה, כאן או ברדמונד. כל מוצר שיש בו זיהוי פנים נעשה בישראל".

 

איפה אתה?  

"הסמראטפון אוסף אותות כל הזמן" הסביר יעקבי, "איפה אתה נמצא, לאן אתה נוסע, לאן הגעת או מתי הפגישה הבאה שלך. על סמך האותות בטלפון אפשר לבצע החלטות. האם אפשר כשהגעת לרכב, למשל, לכבות את הפנגו (יישום לתשלום על חניה - א.ק.) עבורך. המוצר און-איקס מיועד לתת לך כמשתמש לקחת את האותות ולגרום לדברים לקרות".

 

ערן יריב - מנהל הקבוצת המובייל סיגנלס, שאחראית על נושא האותות הסלולרים, אמר שכולנו חושבים בקוביה שנקראת אפליקציה. "הפרוקיט שלנו פותח את הדלת למתכנתים לייצר חוויות למשתמש מחוץ לאפליקציה. זה מאפשר להפוך את הטלפון לסביבה בצורה פשוטה. היה נחמד אם הטלפון שלי היה מזהה שהפסקתי לנסוע, והטלפון שלי תמיד יזכור איפה חניתי. במקום לפתח אפליקציות במשך חודשים, אפשר באון איקס לעשות את זה בקלות".

 

לימור לחיאני מצוות הפיתוח הדגימה שאפשר להתאים אישית את היכולות של הטלפון בעזרת "מתכונים", וליצור תזכורות מבוססות מיקום. כלומר להזכיר לנו לקנות משהו כשאנחנו בסביבת המכולת, או לייצר עדכונים יומיים של חדשות ומזג אוויר. אפשר לדוגמא, ליצור מצב שבכל פעם שמישהו מפנקס הכתובות שולח הודעת טקסט ששואלת איפה אתה, באופן אוטומטי נשלח בחזרה המיקום. האפליקציה תהיה זמינה לכל הסלולרים בהדרגה, לפי לחיאני.

 

גשם והמלצות

יעקבי אמר כי "90 אחוז מהמדיע שקיים בעולם נאסף בשנתיים האחרונות. יש היום הרבה מערכות בעולם שמיועדות לשמור את המידע הזה. הוא מגיע בקצב מהיר שקשה לשמור. יש גם מערכות שמיועדות להקטין את המידע, כדי לדעת מה לשמור". יעקבי הדגים טכנולוגיה לכריית המידע הרלבנטי.

 

עדי דיאמנט, מנהל מעבדות החדשנות הציג מערכת לעיבוד מידע על אקלים ומשקעים שפותחה במרכז המידע בקיימברידג', הציג כיצד ניתן לחקור נתונים בחיתוכים שונים לפי אזורים וזמן. אפשר לשאוב את הסטטיסטיקות היישר מתוך הדפדפן.

 

 

דניאל סיטון ממרכז הפיתוח הדגים את מערכת ההמלצות של אקסבוקס שעליו הוא אחראי. "התפקיד של המערכת הוא להכיר את הטעים האישי של כל אחד ממשתמשי המערכת". בדומה לאמזון שמציע לגולשים שקונים דרכה על מוצרים אחרים, כך האקסבוקס ממלית כל משחקים וסרטים על בסיס הטעם של הגולשים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים