שתף קטע נבחר

מתקפת סייבר על הנפט: איראן הקימה מטה חירום

אחרי שהאקרים פגעו במחשבי משרד הנפט ומחקו חלק מהמידע שהיה עליהם, הקימה הרפובליקה האיסלאמית מטה חירום לנטרול מתקפות במרחב המקוון. "50 מהנדסי טכנולוגיית מידע מהמטרו של טהרן הועברו למשרד הנפט כדי להגן ממתקפות סייבר"

משרד הנפט של איראן הקים מטה חירום להתמודדות עם מתקפת הסייבר על מתקני ייצוא הנפט במדינה. כך דיווח הבוקר (יום ג') עיתון במדינה. ראש אגף ההגנה הפסיבית במשרד, חמדאללה מוחמד-נז'אד, אמר כי במטה שהוקם אמש נמצאים מומחים טכניים של המשרד, שמתכננים כיצד לנטרל את המתקפה במרחב המקוון.

 

חדשות נוספות מהעולם הגדול :

 

העיתון הרפומריסטי "שארק" דיווח כי צוות של 50 מהנדסי טכנולוגיית מידע (IT) קיבלו אמש הוראה ממנהל המטרו בטהרן לגשת למשרד הנפט ולסייע להם להתמודד עם מתקפת הסייבר. 

 

המתקן שנפגע על ידי הווירוס "סטוקסנט". הכור בבושהר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
המתקן שנפגע על ידי הווירוס "סטוקסנט". הכור בבושהר(צילום: רויטרס)

 

במסגרת המתקפה שהחלה בחודש האחרון והגיעה לשיאה ביום ראשון נפגעו מחשבים במשרד הנפט וחלק מהמידע שהיה עליהם נמחק. סגן שר הנפט של איראן אמר כי עדיין לא ברור אם המתקפה בוצעה מתוך איראן או מחוצה לה.

גורם בכיר הוסיף, לפי הדיווח בעיתון, כי ייתכן שעל מנת למנוע נזק עתידי חלק מהמערכות יושבתו לזמן מה כדי שלא ייגרם נזק לייצוא הנפט.

 

העובדים קיבלו הוראה: "כבו את המחשבים"

עובד בחברת הנפט הלאומית של איראן אמר לעיתון כי ביום ראשון בערב העובדים קיבלו הוראה לכבות את המחשבים שלהם. 

 

סוכנות הידיעות האיראנית "איסנ"א" דיווחה כי וירוס בשם "וייפר" תקף את מחשבי משרד הנפט והחברות הכפופות לו, אולם דובר המשרד הבהיר כי לא נגרם נזק לייצוא הזהב השחור מהרפובליקה האיסלאמית. לדבריו, שרתי המחשבים הציבוריים נפרדים מהשרתים המרכזיים של המשרד, שאינם מחוברים לאינטרנט. הווירוס, הבהיר הדובר, "שרף את לוחות האם של מחשבים הקשורים לשרתים ציבוריים", ולא נגרם נזק למידע הקשור לייצוא נפט. הוא הוסיף כי "יש לנו גיבוי לכל המידע". 

 

בשנתיים האחרונות טענה איראן כי היא מנהלת עם ישראל והמערב "מלחמה טכנולוגית רכה" שכוללת מתקפות סייבר.

ורק לפני כשבועיים אמרו גורמי מודיעין אמריקניים בהווה ובעבר לאתר המחשבים ISSSource כי הווירוס "סטוקסנט" שגרם נזק רב לתוכנית הגרעין האיראנית הוחדר על ידי מקומי שהופעל על ידי ישראל באמצעות דיסק און-קי. 

 

"סטוקסנט" גרם נזק גם למתקן הגרעיני בבושהר, והפחיד את מדעני הגרעין הרוסים שמפעילים את המתקן עד כדי כך שהם הזהירו מפני "אסון צ'רנוביל נוסף" במקרה שהוא יופעל מחדש מוקדם מדי.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ממשיכים לייצא. מתקן נפט באיראן (ארכיון)
צילום: EPA
צעדי חירום. אחמדינג'ד במתקן הגרעיני בנתנז (ארכיון)
צילום: AFP
מומלצים