שתף קטע נבחר

המדיניות החדשה ביו"ש: מבחן ראשון בבג"ץ

שופטי בג"ץ ידונו בעתירה בנוגע לאכיפת צווי הריסה שהוצאו לשני מבנים בבית אל. המדינה ביקשה לדחות בשלושה חודשים את הדיון, בשל שינוי המדיניות שלה

דיון ראשון בבג"ץ בהריסת מבנים שנבנו על קרקע פרטית בהתנחלות, לאחר הודעת המדינה מיום שישי על שינוי המדיניות ביהודה ושומרון : נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס והשופטים עדנה ארבל ויורם דנציגר ידונו היום (א') בבקשת המדינה לדחות הריסת שני שלדי מבנים במזרח בית אל, שנבנו על קרקע פרטית.

 

השופטים ידונו בעתירה שהגיש בדצמבר 2010 הארגון "יש דין" בדרישה לאכוף צווי הריסה לשני מבנים בהתנחלות. מדובר בשני מבני קבע גדולים הנמצאים בשלבי בנייה ראשוניים, שנבנו ללא היתר וללא תוכנית מתאר. בינואר 2011 הוציא בג"ץ צו ביניים המטיל על המדינה לאכוף את צווי הפסקת העבודות, שהיא בעצמה הוציאה למבנים.

 

כינוס חירום של הליכוד בגבעת האולפנה בבית אל (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
כינוס חירום של הליכוד בגבעת האולפנה בבית אל(צילום: גיל יוחנן)

 

חודשיים וחצי לאחר מכן, באפריל 2011, הודיעה המדינה לבג"ץ כי תממש את צווי ההריסה למבנים אלה בתוך שנה. אולם, בחמישה באפריל 2012 - יומיים לפני תום המועד למימוש הצווים - הגישה המדינה לבג"ץ בקשה לדחיית ביצוע ההריסה בחודשיים, כלומר עד סוף החודש הבא. המדינה נימקה את בקשתה בשיקולים מבצעיים ובעובדה שהדרג המדיני, בראשות ראש הממשלה, מבקש להידרש לסוגיה פעם נוספת.

 

למרות בקשת המדינה והצהרתה שתהרוס את המבנים, הדגישה הפרקליטות ביום שישי האחרון, במקביל להודעה בנוגע לגבעת האולפנה ולמדיניות החדשה - כי היא מבקשת דחייה של שלושה חודשים על מנת להגיש עמדה עדכנית לעתירה. עוד טרם הגשת הבקשה קבעו שופטי בג"ץ דיון מיוחד בעניין ביום ראשון.

 

עתירה זו שונה מהמקרה של גבעת האולפנה, שם ניתן פסק דין. עו"ד מיכאל ספרד, שהגיש את העתירה יחד עם עורכי הדין שלומי זכריה ולב אבישר, אמר ל-ynet: "הודעת המדינה על חזרה מהתחייבות להרוס את הבתים ולפנות את הקרקע בגלל שינוי מדיניות מדאיגה במיוחד, על רקע העובדה שאין חלופה משפטית חוקית להריסת המבנים והחזרת האדמה לבעליה. ההודעה מרמזת שהמדינה שוקלת ברצינות להשלים עם הגזל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשיא העליון, אשר גרוניס
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים