שתף קטע נבחר

'נתניהו הבטיח: אם צריך, נלך לבחירות על חוק טל'

המערכת הפוליטית גועשת לקראת בחירות, וראש הממשלה זימן בבהילות את מובילי המאבק לשוויון בנטל. "מה שהיה לא יהיה, חוק טל יוחלף", הבטיח, והם אמרו שיבדקו אם מדובר בתרגיל: "זה בידיים של ישראל ביתנו". בפתח ישיבת הממשלה אמר נתניהו: אם יהיו דרישות תקציביות - נלך לבחירות

כשריח הבחירות נישא באוויר, נועד הבוקר (יום א') ראש הממשלה, בנימין נתניהו, עם נציגי "מאהל הפראיירים והמחנה המשותף" בלשכתו שבירושלים, ופרסם הצהרה שמציבה אותו מול המפלגות החרדיות בעניין חוק טל והגיוס. "חלוקת הנטל חייבת להשתנות, מה שהיה לא יהיה", הבטיח נתניהו. על פי הפעילים בפגישה, ראש הממשלה היה נחרץ והבטיח: "אם צריך, נלך על זה לבחירות". בהמשך, בישיבת שרי הליכוד הבינו ממנו השרים שהבחירות בדרך.

 

המערכת הפוליטית מתחממת - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות:

 

"זאת פגישה שנייה שלנו בחודשים האחרונים", הדגיש נתניהו בפגישה. "אני יודע שיש הרבה טרמפיסטים שהצביעו בעד הארכה אוטומטית של חוק טל. אני לא כזה. חוק טל יוחלף בחוק שוויוני יותר, צודק יותר ואני אביא אותו. החוק החדש יכלול גם שירות אזרחי לערבים. צריך לעשות זאת מבלי לשסות ציבור בציבור. השינוי יהיה כרוך בהרחבת מסגרות ובהגדלה תקציבית. זה יעד בסדר עדיפות גבוה לביטחון המדינה".

 

מאוחר יותר, במהלך ישיבת שרי הליכוד, הדגיש נתניהו כי "הדברים יתבהרו בקרוב". לדבריו, "יש הערכה שמתקדמים לעבר בחירות מוקדמות, אך אין עדיין מסקנות. יש תחרות באופוזיציה, למרות שהם לא ששים לבחירות,

 להראות כאילו הם ששים לזה. הממשלה הזאת השיגה הישגים גדולים בגלל הלכידות שלה. אם יהיה ניתן להמשיך - מה טוב. אך אם הלכידות תתפורר ויהיו דרישות תקציביות - אין טעם לפגוע בהישגים".

 

על פי בועז נול, אחד ממנהיגי המחאה שהשתתף בפגישה, אמר לו ראש הממשלה כי הוא מתכוון להביא לאישור הכנסת במושב הנוכחי חוק משלו, שדומה ברוחו להצעת ישראל ביתנו. "אם צריך, נלך על זה לבחירות", אמר נתניהו על פי נול.

 

מלבד נול, באו לפגישה בלשכה נציגי המילואימניקים עידן מילר, יואב קיש, זוהרה ברגר-צור ויותם ברגר. "אם זה אמיתי אז נברך אותו, אבל אם זה תרגיל ניאבק בו", אמר נול לפני הפגישה ל-ynet.

 

"אנו מבינים שראש הממשלה מתכוון להודיע לנו על כוונתו לחוקק חוק שירות לכולם", הוסיף נול, והבטיח לבחון את אמיתות הדברים. "עם כל הדיבורים על בחירות צריך לנצל את ההזדמנות ההיסטורית הזו, שיש רוב ברור בכנסת ובעם, לחוקק חוק שירות לכולם עוד במושב הנוכחי".

 

נתניהו עם נציגי "מאהל הפראיירים", הבוקר (צילום: עמוס בן גרשום לע"מ) (צילום: עמוס בן גרשום לע
נתניהו עם נציגי "מאהל הפראיירים", הבוקר(צילום: עמוס בן גרשום לע"מ)

 

פעילי המאהל, הבוקר לפני הפגישה עם נתניהו (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
פעילי המאהל, הבוקר לפני הפגישה עם נתניהו(צילום: גיל יוחנן)
 

ראש הממשלה הזמין את הפעילים ללשכתו בבהילות בחצות, במקביל לפרסום דברים שאמר למקורביו, שעסקו בהקדמה פוטנציאלית של הבחירות. "לא אהיה במציאות שבה אני נתון לסחטנות של השותפות הקואליציוניות. אני לא חושש מבחירות", הדגיש נתניהו.

 

זמן קצר לפני תחילת הפגישה, שטחו הפעילים את ציפיותיהם בפני ynet. "ניסחנו הצעת חוק חלופית, שעליה חתומים מספר סיעות, ואנו מאוד מקווים שהיא תתקבל", אמרה זהבה אלון. "אי אפשר לגייס 10,000 חרדים כמו שאי אפשר להכניס מספר כזה לכלא. אפשר לחוקק חוק שירות אזרחי ולהתחיל בגיוס יותר מסיבי תוך כדי בניית מערכות שבהן הם יתחילו להיקלט והפניית התקציבים המתאימים לכך. בסופו של דבר, זה בידיים של ישראל ביתנו".

 

הפגנה נגד חוק טל בתל אביב (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הפגנה נגד חוק טל בתל אביב(צילום: ירון ברנר)

 

בתום הפגישה, סיפר קיש כי "זו הייתה שיחה פתוחה, ראש הממשלה דיבר בכנות ואמר שיעשה כל שביכולתו להגיש חוק חדש שייצר מציאות חדשה במדינת ישראל". ברגר הוסיפה כי "למרות הנחמדות והכול, לא קיבלנו הבטחה מפורשת ממנו שהדבר ייעשה ומתי, ולא בטוח שהוא לא ידחה את זה לאחר הבחירות. לכן אנו ממשיכים את המאבק שלנו, אך התרשמנו שהנושא אכפת וחשוב לו ואנו נשמור שאכן כך יהיה".

 

רוב הגורמים במערכת הפוליטית העריכו זה מכבר כי הבחירות הקרובות יוקדמו על רקע קיצוץ מסתמן של מיליארדים בתקציב המדינה וכן על רקע המאבק על חוק טל, שתוקפו יפוג בחודש אוגוסט בהוראת בג"ץ. יו"ר האופוזיציה, ח"כ שאול מופז, העריך שהבחירות יתקיימו באמצע אוקטובר, וברוח זו, יעלו בימים הקרובים בכנסת הצעות חוק להקדמת הבחירות של מרצ, העבודה וקדימה.

 

גם שרים שיצאו מישיבת שרי הליכוד הבוקר אמרו כי התרשמו מדבריו של ראש הממשלה "שהולכים לבחירות". על פי שרת התרבות והספורט, לימור לבנת, "ראש הממשלה לא ייכנע לדרישות תקציביות. במצב כזה מוטב להקדים את הבחירות". היא הוסיפה כי נתניהו אמר בישיבה כי הוא מנהל דיונים עם ראשי הקואליציה, וכי "השבוע או בשבוע הבא נדע אם יהיו בחירות".

גבי אשכנזי במאהל הפראיירים:
"על כולם לשרת" / שחר חי
"כולם צריכים לשרת את מדינת ישראל", אמר הרמטכ"ל לשעבר, שהשתתף בהשקת קמפיין "שירות לכולם" ב"מאהל הפראיירים" בבירה. "הצבא הוא של כולנו", ציטט השחקן שלמה וישינסקי את בנו שנפל, ותקף: "רק בארץ החרדים לא עובדים"
לכתבה המלאה

 

במטה המאבק בחוק טל אומרים כי בלאו הכי, "ברור שהבחירות קרובות, ולכן אפשר לעשות פשוט את הדבר הנכון לעם ישראל". לדבריהם, "נתניהו, כמו שאר המערכת הפוליטית, הבינו שנגמרו הימים שאפשר לספר סיפורים לציבור המשרת. הצלחנו להביא לקונצנזוס ציבורי רחב סביב חוק שירות לכולם. אם נתניהו יילך בדרך זו, הוא יקבל את ברכתנו. אם ינסה לסובב אותנו, ייתקל במאבק אגרסיבי וחסר פשרות. אנחנו קוראים לכל הסיעות הציוניות לשתף פעולה, בלי חשבונות פוליטיים".

 

מאהל המחאה בירושלים הוקם בגן הוורדים, ליד הכנסת, לפני כעשרה ימים, על ידי אנשי הפורום לשוויון בנטל, המחנה המשותף, התאחדות הסטודנטים, השמיניסטים וארגונים נוספים.

 

הקמפיין קורא לראש הממשלה ולראשי כל הסיעות הציוניות בכנסת לנצל את פסיקת בג"ץ על מנת לחוקק במושב

הקרוב חוק שירות לכולם. בפורום לשוויון בנטל, שפעיליו היו בין העותרים לבג"ץ, גיבשו מספר עקרונות לחוק הגיוס החדש, שבסיסו גיוס לכולם בגיל 18.

 

"הבחירה היכן לשרת תהיה של המדינה ולא של הפרט", נכתב בהצעה. "יוקמו מסגרות שירות אזרחי ולאומי (במשטרה, בשירותי ההצלה, בשירותי הבריאות והחינוך) שיקלטו את כל מחזור הגיוס בתהליך הדרגתי של חמש שנים ותוגדר מכסה שנתית של תלמידי ישיבה שילמדו תורה למען חוסנו המוסרי והערכי של עם ישראל כולו".


פורסם לראשונה 29/04/2012 09:01

 

בהכנת הידיעה השתתפו יאיר אלטמ, אטילה שומפלבי ויואב זיתון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בנימין נתניהו
צילום: מרק ישראל סלם
בועז נול, הבוקר בכניסה לפגישה
צילום: גיל יוחנן
מאיר דגן מבקר במאהל המחאה בירושלים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים