שתף קטע נבחר

רנה שינפלד חוגגת יובל על הבמה

בסדרה של מופעים בארץ ובחו"ל תציין שינפלד 50 שנה של יצירה. בערב חדש שמשלב מוזיקה בביצוע חי וקטעי וידאו תציג הרקדנית תקופות חיים ומבט חדש על העולם שסביבה

הרקדנית והכוריאוגרפית, רנה שינפלד, חוגגת יובל שנות מחול בסדרת אירועים שייערכו בישראל ובחו"ל. במרכז החגיגות בכורה ליצירה חדשה, "בך", המבוססת על יצירותיו של המלחין יוהן סבסטיאן בך ומבוצעת בביצוע חי של המלחין והפסנתרן גיל שוחט. את היצירה מלווים צילומי וידיאו של היוצר היפני, שירו טקאטאני ויובל כהן.

 

לאורך יובל שנותיה על הבמה ביצעה שינפלד 200 תפקידי נשים ביצירות המחול של גדולי הכוריאוגרפים בארץ ובעולם בהם מרתה גרהם, שבלהקתה בניו יורק אף רקדה, ג'רום רובינס, ג'ון קרנקו ואנה סוקולוב. שינפלד יצרה בעצמה יותר מ-80 עבודות מחול שברובן הגדול אף ביצעה בישראל ומחוצה לה.

 

רנה שינפלד על הבמה. יצרה יותר מ-80 מופעי מחול (צילום: אליזבת שיינפלד) (צילום: אליזבת שיינפלד)
רנה שינפלד על הבמה. יצרה יותר מ-80 מופעי מחול(צילום: אליזבת שיינפלד)

 

על היצירה החדשה, שתעלה בבכורה בישראל ב-28 במאי במרכז סוזן דלל בתל אביב, אומרת שינפלד: "בחיים של היום יש משהו שמרחיק אותי מהרצון להשתלב. אני מנסה לבנות לעצמי עולם אחר של דמיון, טבע, ים, שמיים ובני אדם. האלימות והכוחנות בחברה שלנו דוחפים אותי עוד ועוד אל הכוחות שמעניקים לי המוזיקה, הריקוד, הטבע והרקדניות כשהן מבטאות את עצמן בתנועה ובקשב אחת לשניה תוך כדי ריקוד".

 

העבודה החדשה מורכבת מ-20 קטעים קצרים שכל אחד מהם מאופיין בצבע משתנה. המוזיקה מורכבת בין היתר מווריאציות גולדברג לפסנתר שהלחין באך ומשמשות את שינפלד והלהקה כרקע לריקודי החצר האחורית להגדרתה. הדימויים לקוחים מעולם המחול ומציורי הקרקס מהתקופה הכחולה של פיקאסו כמו גם מציוריו של דגה. "הרקדניות מגלמות אותי לעתים בעבר, בילדות ובנעורים", אומרת שינפלד.

 

שינפלד, שנחשבת כאחת הנציגות הבולטות של המחול הישראלי ברחבי העולם, חגגה השנה 74.

היא החלה לרקוד בלט קלאסי בגיל 12 בסטודיו של מיה ארבטובה בתל אביב. לאחר שצפתה בהופעה של מרתה גרהם החליטה לעבור ללימודי מחול מודרני אצל רינה גלוק. את המשך הכשרתה עשתה בבית הספר ג'וליארד בניו יורק. שם הכירה את הרקדנית והכוריאוגרפית, פינה באוש, שהזמינה אותה ללהקתה ואף הציעה לה לנהל את בית הספר והלהקה של קורט יוס. שינפלד החליטה לחזור לישראל ולטפח את המחול בארץ. עם שובה רקדה בתיאטרון הלירי של אנה סוקולוב. את עבודתה הראשונה הציגה במסגרת להקה שייסדה.

 

עם הקמתה של להקת בת שבע ב-1964 על ידי הברונית בת שבע דה רוטשילד והכוריאוגרפית האמריקנית, מרתה גרהם, הצטרפה אליה שינפלד כסולנית, כוריאוגרפית, מורה ובסופו של דבר גם כמנהלת הלהקה. ב-1978 הקימה את "תיאטרון מחול רנה שינפלד" במסגרתו פועלת הלהקה ובית הספר בהנהלתה. שינפלד גידלה דורות של רקדנים, כוריאוגרפים ומורים ופיתחה שפת מחול ייחודית לה המתאפיינת, בין היתר, בשימוש בחפצים ובאביזרים. "המפגש בין החפץ והריקוד מגדיש את הגוף האנושית, נוצרות צורות מרתקות, דינמיקה, אנרגיה ושיווי משקל מקסים", אמרה בעבר על הדיאלוג בין הגוף לבין חפצים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אליזבת שיינפלד
מתוך עבודה של רנה שינפלד. המוזיקה והטבע מעניקים לה השראה
צילום: אליזבת שיינפלד
לאתר ההטבות
מומלצים