שתף קטע נבחר

חוקר השלום על הקשר בין המחבל הנורבגי למוסד

יוהאן גלטונג, סוציולוג נורבגי שידוע כמייסד תחום חקר שלום ופתרון סכסוכים, הצהיר כי הוא אינו שולל את האפשרות שברייויק פעל בשירות המוסד כשרצח עשרות בנורבגיה. הוא גם המליץ לקרוא את הפרוטוקולים של זקני ציון

"אבי לימודי השלום ופתרון סכסוכים", הסוציולוג הנורבגי הנודע יוהאן גלטונג, לא פוסל את האפשרות שהמוסד הישראלי היה מעורב בטבח הנערים בארצו לפני שנה ומאשים את היהודים בשליטה בתקשורת העולמית. גלטונג, שהיה ממקימי המכון הבינלאומי לחקר השלום באוסלו, פרסם לאחרונה את דעותיו מעוררות המחלוקת בהרצאה ובמאמר בכתב עת בנורבגיה.

 

גלטונג. "כמה קראו את הפרוטוקולים?" (צילום: Giger MarcelSkistrasse CC) (צילום: Giger MarcelSkistrasse CC)
גלטונג. "כמה קראו את הפרוטוקולים?"(צילום: Giger MarcelSkistrasse CC)

 

גלטונג נשא הרצאה בספטמבר באוניברסיטת אוסלו, תחת הכותרת "עשר תזות על 22 ביולי", התאריך בו טבח אנדרס ברייויק ב-77 בני אדם באוסלו ואחר כך באי אוטויה. נכדתו של גלטונג הייתה על האי בעת שהשתולל בו הרוצח, וניצלה כשהתחבאה בסמוך אליו.

 

תוכן ההרצאה התפרסם באתר Dagbladet תחת הכותרת "גלטונג משחק באש". לאחר מכן החלה חליפת תגובות פומבית בין גלטונג לבין כותב המאמר, ג'ון פרסת, שחלקן הופיעו בכתב העת Humanist.

 

בדבריו, ואחר כך במאמריו, גלטונג מתייחס לתזה שהועלתה כבר בידי חוקר במכון לחקר השלום, לפיה קיימת אפשרות שברייויק פעל בשירות המוסד. כ"ראיה" ניסה החוקר להראות כי התאריך שבו בחר ברייויק למסע ההרג שלו, ה-22 ביולי, הוא תאריך משמעותי מבחינתה של ישראל, בין היתר בגלל פיצוץ מלון המלך דוד ופרשת לילהאמר.

 

גלטונג תוקף את מבקרי התזה ומתאר את הביקורת מצד ראש המכון כ"מעציבה ומפחידה".

 

בהמשך פונה גלטונג לקונספירציות ישנות יותר, ומתייחס לפרוטוקולים של זקני ציון. "אני תמה לכמה אנשים יש דעות נחרצות על הפרוטוקולים, מבלי שקראו אותם? לא ניתן לעשות זאת היום מבלי לחשוב על גולדמן-סאקס". גלטונג מוסיף כי יהודים שולטים בתקשורת העולמית באמצעות שליטתם בתאגידי התקשורת המובילים בעולם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גלטונג. היהודים שולטים בתקשורת העולמית
צילום: Giger MarcelSkistrasse CC
ברייויק במשפטו
צילום: AFP
מומלצים