שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

העונה החמה: 250 אלף תלמידים הולכים לבגרות

מרתון הבגרויות יצא לדרך: 19 אלף משגיחים ישמרו על טוהר הבחינות ב-87 בגרויות. התלמידים כבר חשים חרדה - בעיקר ממתמטיקה. "המשקיענים חורשים, אבל יש גם מי שמספיק ללכת לים". גם המורים הפרטיים מוכנים. כתבה ראשונה בסדרה

250 אלף תלמידים, 87 בגרויות, 142 שאלונים שונים: זו השורה התחתונה של מרתון הבגרויות, שיצא לדרך ויימשך 73 ימים. הבגרות בביולוגיה, שהתקיימה בשבוע שעבר, נתנה את אות הפתיחה לתקופה הכי לחוצה של השנה, שתסתיים בבחינת מועד ב' במתמטיקה, ב-12 ביולי.

 

לוח הבגרויות המלא

 

משרד החינוך גייס כ-19 אלף משגיחים שידרשו לשמור על טוהר הבחינות במהלך עונת הבגרויות. בהתאם להנחיות של משרד החינוך תלמיד שייתפס מעתיק בבחינה לא יורשה להיבחן במשך שלוש השנים הבאות.

 

כמדי שנה, גם הפעם הבגרויות באנגלית (ב-14 במאי) ובמתמטיקה (23 במאי) מרכזות את מרב תשומת הלב של התלמידים, אך גם הבחינות בספרות (14 ביוני) והיסטוריה (28 ביוני) מעוררות חרדות בקרב התלמידים, בעיקר בשלל החשש מטקסטים רבי מלל.

 

לומדים על נקודות הקיצון:

 

אופק הרניק, תלמידת י"ב ויו"ר מועצת התלמידים הארצית, תיבחן השנה בארבעה מקצועות לימוד ברמה של חמש יחידות לימוד - ערבית, אנגלית, מתמטיקה וביולוגיה - לאחר שאת הבגרות במדעי המחשב היא עברה בהצלחה בשנה שעברה.

 

הרניק, שלומדת בתיכון למדעים ואמנויות בחדרה, מספרת על הצד החיובי של תקופת הבחינות. "מצד אחד אנחנו כבר כמעט ולא הולכים לבית ספר ויש הרבה זמן לישון ולנוח, אבל מצד שני הלחץ של המבחנים הוא קשה מאוד, במיוחד כשיש שני מבחנים בשבוע. אבל כמו כל דבר בחיים גם לזה מתרגלים ויש כאלה שהם רגועים מטבעם ומוצאים זמן גם ללכת לים וליהנות ואילו אחרים, המשקיענים יותר, יושבים בבית וחורשים על החומר".

 

עדי מרחובות, גם היא תיכוניסטית ב-י"ב, הוסיפה: "אין ספק שהבגרויות מלחיצות, בעיקר מתמטיקה, אבל מצד שני אנחנו יודעים שזו הפעם האחרונה שאנחנו עושים את הבחינות הללו, ואחר כך יהיה לנו חופש של כמה שנים טובות ממבחנים עד שנלך לאוניברסיטה. כך שזו תקופה לחוצה אבל יש בה גם הרבה טעם טוב".

 

גם המורים בלחץ: "ההצלחה שלהם, ההצלחה שלנו"

ומה לגבי המורים? מתברר שגם הם בלחץ, לפעמים לא פחות מהתלמידים. "בתקופת הבגרויות אני מגיע לבית הספר כמעט כל ערב גם במוצ"ש כדי לפגוש את התלמידים ולהכין אותם בצורה הכי טובה שאפשר לבחינה", אומר ערן, מורה למתמטיקה ממרכז הארץ. "בסופו של דבר ההצלחה שלהם היא גם ההצלחה שלי וכמורה שגאה במקצוע שלו חשוב לי שהתלמידים שלי יגיעו להישגים טובים".

 

מתכוננים לבגרות באזרחות, בעזרת הטלוויזיה החינוכית:

 

עונת הבגרויות היא גם העונה החמה של המורים הפרטיים, שגובים כ-150 שקלים לשיעור ובמקרים רבים אף עושים שיעורים כפולים. "לצערי אי אפשר לקיים משפחה בישראל מהוראה בחינוך ולכן השיעורים הפרטיים הם חלק בלתי נפרד מההכנסה שלנו", מספר ר', מורה מאזור ירושלים. "בדרך כלל לפני הבחינות התלמידים מאוד לחוצים. כאן התפקיד שלנו כמורים פרטיים הוא לא רק לסייע להם בלימוד החומר אלא גם להרגיע אותם ולהסביר להם שבגרויות זה לא סוף העולם".

 

פרט לתיכוניסטים, למבחנים ניגשים גם מסיימי צבא, שרוצים להשלים בגרויות. דנה גל נצר, מנהלת הבגרויות ברשת "לחמן", אמרה כי שלושה שבועות לפני הבגרויות המורים מתחילים בסדרת סימולציות המדמות בחינה מלאה ומתקיימות בדיוק על פי השעות וההנחיות שקבע משרד החינוך. "אין ספק שהלחץ מהבחינות קיים גם אצל החבר'ה שסיימו את הצבא ורוצים להשלים בגרויות, אך זהו בעצם לחץ אחר, הם הרבה יותר רציניים מהתיכוניסטים".

 

גם בטלוויזיה החינוכית מסייעים לתלמידים ללמוד לבגרות, כחלק משיתוף פעולה עם משרד החינוך. שיעורי הכנה לבגרויות במתמטיקה, לשון ואזרחות ניתנים חינם באתר האינטרנט של ערוץ 23, בפורמט של מורה פרטי עם תלמיד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חורשים ללא הפסקה
צילום: צפריר אביוב
רבע מיליון ייגשו הקיץ לבגרויות
צילום: shutterstock
מומלצים