שתף קטע נבחר

מרדף אחרי 4,500 עריקים ומשתמטים מצה"ל

מספר העריקים זינק, גם בגלל השינוי בקריטריונים, והמשטרה הצבאית פתחה במבצע ללכידתם. בין המבוקשים: 1,500 נשים

המשטרה הצבאית פתחה השבוע במצבע מקיף ללכידת עריקים ומשתמטים מצה"ל, בעקבות עלייה חדה במספרם. המבצע יימשך עשרה ימים, שבסופם מקווים בצה"ל ללכוד מאות בני אדם ולהעמידם לדין, שכרוך ברישום פלילי.

 

על פי הנתונים, עלה מספר העריקים בצה"ל מ-1,800 בשנת 2010 ל-2,700 השנה, לצד 1,800 משתמטים. הצד הנשי מככב ברשימה, עם לא פחות מ-700 עריקות ו-800 משתמטות רשומות בצה"ל, חלקן בשל תצהיר כוזב על היותן דתיות (כמעט כל נערה שנייה לא מתגייסת בשל כך). בשנה שעברה שונה מספר הימים שלאחריהם מוכרז חייל כעריק וירד מ-45 ימים ל-21, כך שהקטגוריה כוללת יותר אנשים.

 

עוד בחדשות ynet:

 

בשנה שעברה הופסק מבצע דומה אחרי יום, בשל מחסור במקום בבתי הכלא הצבאיים. השנה נערכו בצבא מראש והקימו מתקני מעצר ל-28 ימים, ובמקביל שוחררו כמאה אסירים, שנותר להם לרצות פחות משמונה ימים וריצו עבירות עוון ולא פשע. מתקן כליאה נוסף, שיכול להכיל כ-1,200 בני אדם, אמור לקום ליד בית נבאללה, וכלא 6 עשוי להפוך לכלא לאסירים ביטחוניים.

 

עד כה נעצרו כ-200 עריקים ועוד כ-15 משתמטים. השוטרים הצבאיים תפסו במהלך המבצע משתמטת בת 31 שלא התייצבה בבקו"ם במשך 11 שנה, משפחה שבה נעצרו שני אחים - אחד עריק והשני משתמט,

 בניין עם שלושה שכנים עריקים, וכן משפחה עם שלושה אחים עריקים. בין העצורים נמנו גם עריקים כבני 50-40, שחלקם לא התייצבו לשירות מילואים זה כחמש שנים. מתוך העצורים, 30 עריקים רשמו תקופת עריקות של יותר משנה.

 

נתון אחר מגלה כי בשנה יש בצה"ל 18 אלף חיילים שנשלחים למחבוש, מתוכם 12 אלף מועברים לבתי הכלא. "תהיה בעיה אם באותה השעה כל העריקים והמשתמטים יסגירו עצמם", הודה גורם בכיר בצבא. "לרוב, הנטייה היא לשחרר משירות עריקים או משתמטים מבוגרים, רק לאחר שריצו את עונשם".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בצבא הכינו מתקני כליאה מיוחדים
צילום ירון ברנר
מומלצים