שתף קטע נבחר

צילום: גיל יוחנן, אוהד צויגנברג

מבחן ראשון לאחדות: שרים דנו בגבעת האולפנה

לראשונה מאז הצטרף לממשלת נתניהו, השתתף הבוקר מופז בדיון בכירים על עתידה של שכונת האולפנה בבית אל. בליכוד לוחצים לקדם חקיקה עוקפת בג"ץ. שר: "צריך למצוא פתרון לאנשים נורמטיביים שחיים שם שנים"

השרים דנים באחד הנושאים הרגישים ביותר: ראש הממשלה, בנימין נתניהו, כינס הבוקר (יום ו') דיון ראשון נרחב סביב שאלת פינוי גבעת האולפנה בבית-אל, בעקבות החלטת בג"ץ. בתום הדיון נקבע כי הצוות ימשיך להתכנס ולדון בנושא בשבוע הבא.

 

עוד בחדשות ynet:

 

נתניהו נמצא תחת לחץ כבד של שרי הימין והליכוד לקדם חקיקה עוקפת בג"ץ, שתמנע את פינוי הגבעה. בישיבה השתתפו שר הביטחון אהוד ברק, השרים משה יעלון, שאול מופז, עוזי לנדאו, וכן שרים נוספים. בנוסף, השתתפו בישיבה גורמים מקצועיים מצה"ל וממערכת המשפט, ובראשם היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין.

 

"צריך פיתרון לאנשים נורמטיביים המשרתים בצה"ל". גבעת האולפנה בבית אל ()
"צריך פיתרון לאנשים נורמטיביים המשרתים בצה"ל". גבעת האולפנה בבית אל

 

הרגישויות סביב גבעת האולפנה נובעות בעיקר מן העובדה כי במקום מתגוררות משפחות רבות בבנייני קבע. "אני לא אוהב את הרעיון לחוקק חוק, אבל במצב שנוצר אין ברירה", אמר שר בכיר בליכוד לפני הדיון. "צריך לפעול כך שיימצא פתרון לאנשים נורמטיביים המשרתים בצה"ל ושחיים שם שנים רבות. המדינה עשתה טעות כאשר הגישה את עמדתה לבג"ץ ועמדה זו היא שקבעה את גורלם של האנשים". במערכת המשפט מתנגדים לרעיון לחוקק חוק עוקף בג"ץ.

 

דובר השכונה: הבתים נבנו בתום לב

המשנה לראש הממשלה, סילבן שלום, שוחח היום עם ראש המועצה המקומית בית אל, ואמר כי אין אפשרות אחרת מאשר חקיקת חוק ההסדרה. ״ההתיישבות ביהודה ושומרון היא ערך שהליכוד מאמין בו וחפץ לקדמו. אין טעם לנהל בכל פעם מחדש קרבות הצלה על כל גבעה וגבעה וכל שוחה ושוחה. חייבים לחוקק את חוק ההסדרה על מנת להתרכז במאמץ העיקרי והוא ביסוס ההתיישבות״, אמר שלום.

 

דובר שכונת האולפנה, הראל כהן, אמר למהדורת החדשות של ynet ברדיו האזורי לפני הדיון: "אפשר לעקוף את בג"ץ ואפשר להגיד גם שבהחלטתם העליון עקף את הממשלה, אך לא בהכרח זה הפתרון. יש כאן בסופו של דבר אומה, שצריך להנהיג אותה ולהחיל עליה ריבונות. תפקידו של ראש הממשלה לדאוג שהאומה תוכל לעמוד על רגליה. אם בן אדם כבר גר בבית, שנבנה בתום לב, ונכנסו אליו בתום לב, הממשלה שהייתה שותפה בבנייתו, יכולה פשוט לפצות את העותר בקרקע אחרת".

 

בג"ץ קבע כי יש להרוס חמישה בניינים בשכונה שבבית-אל עד 1 ביולי. הממשלה התחייבה בפני בג"ץ כבר לפני יותר משנה לפנותם, התחייבות שקיבלה תוקף של פסק דין.

 

לאחרונה התעוררה סערה פוליטית אחרי שבימין לחצו על נתניהו להימנע מפינוי 30 המשפחות המתגוררות בבתים, והממשלה ביקשה מבג"ץ לבחון אפשרות לדחות שוב את הפינוי - אך זה הודיע בתחילת השבוע כי לא יאפשר זאת, ונשיא העליון אשר גרוניס מתח ביקורת קשה על הממשלה: "דווקא

 בהליכים בפני בית המשפט הגבוה לצדק יש חשיבות מיוחדת לקיום ההתחייבות של המדינה ולשמירה על עקרון סופיות הדיון", הוא אמר.

 

במערכת הביטחון העריכו השבוע כי ההתבטאויות החריפות של שרי הליכוד נגד הפינוי ובעד חקיקת חוק עוקף נועדו ל"צורכי פריימריז בלבד". כעת, משהוסר איום הבחירות מעל סדר היום הציבורי, ייתכן כי נתניהו יעדיף להימנע מעימות עם מערכת המשפט ועם היועץ המשפטי לממשלה. בסביבתו ציינו כי "ראש הממשלה יקבל את ההחלטה שלו בסוגיה לאחר שיקיים דיון ויבחן את כל האלטרנטיבות".

 

Read this article in English

 

בהכנת הידיעה השתתף רועי ויינברג, חדשות ynet ברדיו האזורי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גבעת האולפנה בבית אל
צילום: אוהד צויגנברג
דיון רגיש. שאול מופז ובנימין נתניהו
צילום: AFP
מומלצים