אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

כולאים את הח"כים
שאול מופז. עכשיו גם שר צילום: שירן גרנות
שאול מופז. עכשיו גם שר צילום: שירן גרנות
 


 

למניעת פיצול בקדימה: הוגש "חוק הריתוק"

עוד תרגיל פוליטי של יו"ר קדימה: ח"כ צלנר הגיש הצעת חוק לביטול "חוק מופז" - שקוּדם בעבר כדי שמופז בעצמו יוכל לעזוב את קדימה. ההצעה - שהמגעים לקידומה נחשפו ב-ynet - נועדה להקשות על קבוצת ח"כים מורדים לפרוש מהמפלגה. הקואליציה תקדם אותה בחקיקת בזק. "למען יציבות שלטונית", טען צלנר

אטילה שומפלבי
פורסם: 13.05.12, 20:49

התרגיל הפוליטי של מופז ונתניהו מוביל לעוד תרגיל פוליטי - בדמות הצעת חוק שנועדה לכלוא את הח"כים המורדים בקדימה. חבר הכנסת החדש יובל צלנר מקדימה הגיש הצעת חוק לביטול "חוק מופז", שנוגע לפיצול מפלגות. לפי ההצעה, החוק יוחזר לקדמותו ויאפשר פיצול רק כאשר שליש מחברי הסיעה תומכים בכך. "הגשתי את החוק לחיזוק היציבות השלטונית בישראל", טען ח"כ צלנר, שהושבע לאחרונה לכנסת.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

 

גורמים בסיעת קדימה בכנסת אמרו ל-ynet כי במהלך היום (א') הושגה הסכמה של הקואליציה לקדם את "חוק הריתוק" והוא יקודם בחקיקת בזק. על פי הגורמים, "הכוונה היא לסיים את החקיקה עד סוף השבוע הבא". הצעת החוק של צלנר הונחה על שולחן הכנסת כבר ביום חמישי, אבל נקלטה פורמלית רק היום, לאחר שקיבלה את האישורים הנדרשים לקידומה. 

 

נתניהו ומופז בכנסת. "למען יציבות הקואליציה" (צילום:  גיל יוחנן)
נתניהו ומופז בכנסת. "למען יציבות הקואליציה" (צילום: גיל יוחנן)
 

ב-ynet נחשף ביום שישי כי בסביבתו של יו"ר קדימה, שאול מופז, החלו כבר במהלך השבוע שעבר - ימים ספורים בלבד אחרי הקמת ממשלת האחדות וכניסתה של קדימה לקואליציה הענקית שמונה 94 חברי כנסת - בניסיונות להעביר את "חוק הריתוק", שימנע את פילוג הסיעה.

הפרסום הראשון
חוק מופז 2: כך ייכלאו הח"כים בקדימה / אטילה שומפלבי
חשיפת ynet: רק לפני שנתיים וחצי אישרה הכנסת חוק שהקל על קבוצת ח"כים להתפלג מסיעה. כעת, מחשש לפרישה של מתנגדי מופז, מתנהלים מגעים להחזיר את הגלגל לאחור
לכתבה המלאה

 

גורמים בכירים בסיעה קיימו בימים האחרונים שיחות עם בכירים בליכוד בניסיון לבדוק אם ניתן לבטל - באופן אירוני משהו - את חוק מופז, שלפיו די בשבעה חברי כנסת המעוניינים לפרוש מסיעה מסוימת כדי לאפשר את פילוגה.

 

רק בתחילת כהונתה של הכנסת הנוכחית חוקק חוק מופז. עד לחקיקתו, כדי לאפשר את פילוגה של סיעה מסוימת היה צורך בכך ששליש מחברי הסיעה ירצו לפרוש. בתחילת כהונתה של הכנסת הזו, כשבראש קדימה עמדה ציפי לבני, דובר על כך שבליכוד רוצים לאפשר לקבוצה של חברי כנסת מקדימה בראשות מופז לפרוש מסיעתם ולעבור לליכוד, וכיוון שמספרם של הפורשים האפשריים לא הגיע לשליש מסיעת קדימה, חוקק "חוק מופז" לפיו אם שיעורם של הרוצים לפרוש אינו מגיע לשליש, די בכך שמספרם יעמוד על שבעה.

 

כעת, כשבקדימה שוב יש דיבורים על פילוג - הפעם דווקא בעקבות כניסת מופז לקואליציה - יש במפלגה מי שרוצים להקשות על מהלך כזה, ולשנות בחזרה את החוק כך שרק אם שליש מחברי סיעה מסוימת רוצים להתפלג ולפרוש - הם יוכלו לעשות זאת. לפי הרעיון הזה - לא יהיה די עוד בשבעה ח"כים המעוניינים לפרוש.

 

בימים האחרונים ביקרו בחריפות ח"כים מקדימה את ההצטרפות של המפלגה לממשלתו של בנימין נתניהו. אתמול ח"כ אורית זוארץ, ששמה מוזכר כמי שעשויה לפרוש ולחבור לציפי לבני בעתיד, אמרה כי "היה כאן סחר בבני אדם. במכירה פומבית נמכרו לנתניהו 28 חברי כנסת ו-90 אלף חברי קדימה". ח"כ רוברט טיבייב תקף אף הוא את המהלך ונעדר בהצבעה על ההסכם הקואליציוני, וגם נינו אבסדזה ושלמה מולה יצאו נגד האחדות.

 

שתף ב-שתף ב-שתף ב-

תגיות: שאול מופז | קדימה

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 



 
פעילויות גולשים
החברים שלי
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
לימודים
אינדקס
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetart
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
מפות
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית.evrit
דירות חדשות

CISCOYIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"י
as34-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©