שתף קטע נבחר

פקיסטן: צונזרו נשים חשופות כתפיים בפרסומות

אלמונים הסתירו מודעות פרסומת שבהן נשים שלבושן לא היה צנוע דיו לטעמם וכתבו "תמכרו בגדים, לא את כבודכן"

לא רק בישראל: העיתון הבריטי "הטלגרף" דיווח כי מודעות פרסומת בפקיסטן שבהן נראו נשים חשופות כתפיים - כוסו. עשרות מודעות פרסומת שבהן נשים חושפות כתפיים כוסו באישון ליל בעיר קראצ'י בפלקטים שחורים שעליהם נכתב "תמכרו בגדים, לא את הכבוד שלכן".

 

חדשות אחרונות מהעולם:

 

לא ברור מי האחראי לכך, אך רבים סבורים כי קבוצות דתיות עומדות מאחורי המעשה. מנהל מחלקת הפרסום העירונית אחתר שייח אמר: "אלו לא מודעות פרסומת בתשלום. אנשים מדביקים מודעות מאוחר בלילה. אין לנו מה לעשות בנידון".

 

לצפייה באחת התמונות שכוסו - לחצו כאן

 

באביב חושפים בתי האופנה בפקיסטן את עיצוביהם. זו התקופה שבה מופיעות פרסומות רבות ובהן תמונות של נשים זוהרות, רבות מהן ללא כיסוי ראש, עוטות בדים דקים ושקופים. עשרות מאלו צונזרו לאחרונה, בהן גם שתיים מכוכבות הקולנוע הגדולות בדרום אסיה: מירא, שחקנית אופרת סבון מקומית, וקטרינה כאיף, כוכבת בוליווד.

 

הביקורת מכוונת נגד המפלגה האיסלאמית ג'מעאת איסלאמי, שארגנה בחודש שעבר יום של "אנטי וולגריות". הם גם שלחו מכתב לאנשי דת שבו קוננו על השימוש בנשים בפרסומות "אירוטיות ובעירום חלקי". עם זאת, בכירים במפלגה הכחישו כי הם מנהלים קמפיין מעין זה.

 

סופרת תושבת העיר, בינא שאה, אמרה כי המצנזרים לא יוכלו למנוע מהתושבים לצפות בבתיהם בתצוגות אופנה באמצעות הלוויין ובחרו בדרך פעולה קלה: "תושבי קראצ'י הם הרבה יותר ליברליים בכל הנוגע לקוד הלבוש של נשים".

 

המודעות שצונזרו הוסרו, אולם ייתכן כי אין זו הפעם האחרונה. זו בוודאי אינה הפעם הראשונה שבה משטרת מוסר עצמאית מנסה לפעול באופן זה בקראצ'י.

מוקדם יותר השנה יצא מנחה טוק שואו טלוויזיוני עם צוותו לפארק ציבורי ורדף אחר זוגות צעירים ששהו במקום בלי מלווה. אולם הליברלים נזעקו בעקבות כך, והוא איבד את מקום עבודתו.

 

גם בארץ היינו עדים בחודשים האחרונים להדרת נשים מפרסומות, שהסתיימו בניצחון הליברלים. סנדי בר הוצגה ללא ראש ברחבי ירושלים על גבי שלטי פרסומת של חברת האופנה "הוניגמן". הקמפיין המצונזר ההוא הצית את המחאה נגד הדרת נשים מפרסומים בחוצות עיר הבירה של מדינת ישראל, והיה סמל לפחדנות ולכניעה לכפייה של חברות האופנה, קופות חולים ומפרסמים אחרים. אולם "הוניגמן" לא נכנעה, וקמפיין שילוט החוצות שלה חזר להציג נשים.

 

מוקדם יותר עתרה תנועת "ירושלמים" לבג"ץ לאחר שאגד סירבה לפרסם תמונות שבהן הוצגו נשים. הפרקליטות ביקשה לדחות את העתירה, אך הסכימה כי "זו אפליה שמנציחה הדרת נשים" וכי הדבר פוגע בתקנות הציבור ומגביל את חופש הביטוי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ילדות בלבוש מסורתי בפקיסטן.
צילום: AP
מומלצים