שתף קטע נבחר

הגדר בדרום מתקדמת: מסתננים נדחקים לצוקים

הקמת המכשול סמוך להרי אילת תעלה פי ארבעה מכל קטע אחר, בשל התנאים הקשים - ואדיות וצוקים בגובה 170 מטרים. אלה לא מפריעים למסתננים, לדברי בכיר במשרד הביטחון. "אף מדינה לא חצבה גבול בהרים כאלו. אפילו לא בדרך המוות בבוליביה"

על רקע הדיון הציבורי הגובר בשאלת המסתננים מאפריקה, בשל מקרי האונס האחרונים, בימים אלה מאיצים במשרד הביטחון את עבודות הקמת הגדר בהרי אילת. בעקבות השלמת הגדר במרבית הגבול עם מצרים, המסתננים מאפריקה זולגים דרומה לקטע הררי מסוכן המתפרס על פני 14 קילומטרים, וכולל ואדיות צרים וצוקים בגובה 170 מטרים.

 

עבודות בתוואי שטח קשה בהרי אילת:

 

בכיר במשרד הביטחון סיפר ל-ynet כי כיום המסתננים מתמקדים בשני אזורים עיקריים כדי לנסות ולחצות את הגבול לישראל: עוטף אילת וגזרת החולות בחלקו הצפוני של הגבול, ליד כרם שלום, שני קטעים שהעבודות בהם בעיצומן. "מחצית מהמסתננים חוצים דרך ההרים, בכמויות של עשרות בלילה", אמר הבכיר, "מדובר בתוואי שטח קשה מאוד, שהתקשינו למצוא לו מודל בעולם. אף מדינה בעולם לא חצבה גבול בהרים כאלו, גבול שכולל סלילת כביש ביטחוני בצמוד לגדר, בגובה של עשרות מטרים מעל לוואדי. ביצענו תחקיר לראות כיצד פורצים דרך במקום כל כך תלול, ואפילו בדרך המוות שבבוליביה לא מצאנו משהו דומה".

 

על מנת לזרז את העבודות בהרי אילת, יצורפו השבוע שני קבלני עבודה נוספים. מבחינת קצב הקמת המכשול, במשרד הביטחון ציינו כי עד חודש דצמבר יסתיימו עבודות הקמת הגדר בגזרת החולות והרי אילת: "אנחנו עובדים מ-5 בבוקר ועד 20:00, ועד כה הושלמו מעל 150 ק"מ מתוך 220 ק"מ. זהו קצב של 20-15 ק"מ בחודש".

 

שני קבלנים יצורפו כדי לזרז את העבודה (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון) (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)
שני קבלנים יצורפו כדי לזרז את העבודה(צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

 

העבודות נמשכות מסביב לשעון (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון) (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)
העבודות נמשכות מסביב לשעון(צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

 

לדברי הבכיר, תקציב הקמת המכשול בקטע של הרי אילת, מצומת נטפים ועד טאבה, מסתכם בכ-280 מיליון שקל, פי ארבעה מקטעים מקבילים אחרים. הקמת המכשול לאורך כל הגבול מסתכמת במיליארד שקלים וחצי.

 

העבודות נעשות במקום בליווי ובתיאום של רשות הטבע והגנים, וכללו עד כה שימוש בפיצוץ מבוקר אחד כדי לפרוץ את הדרך במעלה ההר. "יהיו לנו עוד פיצוצים בהמשך, שייעשו רק לפי הצורך, כי יש קטעים שהכלים ההנדסיים לא יכולים להגיע אליהם", אמר הבכיר במשרד הביטחון. "בנוסף, נצטרך לבנות גרמי מדרגות באזורים מסוימים כדי לשפר את דרכי הגישה לחיילים באירועים מבצעיים".

 

במקביל להקמת המכשול על-ידי מנהלת הפרויקט, בשבוע הקרוב יוציאו במשרד הביטחון מכרזי הקמה של מתקן השהייה למסתננים, ליד קציעות שבנגב,

ובמקביל הושלמו עבודות העפר ופינוי האסבסט מהשטח. העבודות שמושלמות בימים אלו כוללות גם הנחת תשתית של מערכות ביוב, מים וחשמל, וסלילת דרכים עוקפות לכלא הסמוך.

 

במשרד הביטחון מעריכים שעם השלמת מכרז ההקמה, מבנים יבילים ראשונים שיכילו את המסתננים יונחו על הקרקע כבר בשבועות הקרובים. בשלב הראשון צפוי המתקן לאכלס 3,000 מסתננים, ולעמוד בפני בית דין שיקבע אם יורשו להישאר או שיהיו מגורשים מישראל. לאחר השלב הראשון, יימשכו במקום העבודות ובשיאו יוכל המתקן להכיל 11 אלף מסתננים.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יקר פי 4 מכל קטע אחר, הגדר בהרי אילת
צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון
מומלצים