שתף קטע נבחר
צילום: Index open

כלים לבנים: אביזרי מטבח לשבועות

תבניות, מגררות, מגשים לחיתוך גבינות, מחבתות ועוד המון אביזרים שיהפכו את שבועות לחג נינוח בו לא צריך לטרוח המון במטבח. מירי צל דונטי עושה לכם את החיים קלים יותר

חג השבועות בפתח ושוב יושבים על המדוכה, מה מכינים לארוחת החג או לחילופין איזה מתנה מביאים למארחים? כדרכי לקראת החג אספתי, בדקתי ובררתי אביזרים רבים. הטובים והמעניינים שבהם מובאים בכתבה. כולם מיועדים להכנה והגשת מאכלי גבינה, חלקם הגדול חדש על המדפים בארץ. תקוותי היא שהם יעשו את הכנת ארוחת חג השבועות והגשתה מהנה, נעימה ונאה יותר. חג שבועות שמח.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

תבניות משגעות לאפיית עוגות לחג השבועות:

 

תבנית אפייה מסיליקון FANCY& FANCTION" של SILIKONMART" - "סיליקון מארט" וצלחת עוגה מזכוכית על רגל של "נעמן"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

אני מודה שנכנעתי, אחרי הפצרות חוזרות ונשנות הסכמתי לנסות שוב תבנית אפייה מסיליקון, קודמותיה לא נשאו תוצאות מספקות. אפיתי בה עוגת גבינה בחושה (בצילום), מתכון בהמשך והתוצאה הייתה מוצלחת. תבנית יפיפייה בעלת תבליט של פרחי הצבעונים, העוגה נאפתה היטב. טבעת מחזקת שניתנת כתוספת לתבנית. מקלה על הכנסת העוגה והוצאתה מהתנור.

את התבנית להשיג בחנויות אביזרי המטבח ואת הצלחת ברשת חנויות "נעמן".

 

עוגת גבינה

עוגה בחושה קלה להכנה וטעימה

 

המרכיבים:

200 גרם חמאה

300 גרם סוכר

4 ביצים

500 גרם גבינה לבנה 5%

מיץ מ-1/2 לימון

קליפה מגוררת מלימון שלם

כפית תמצית וניל אמיתית

350 גרם קמח תופח

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לטמפ' של 180 מעלות.
  2. חותכים את החמאה לקוביות, מכניסים למעבד מזון עם הסוכר ומערבבים. מוסיפים את שאר החומרים, אחד אחד למעט הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח - כף בכל פעם.
  3. משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את הבלילה.
  4. אופים 50-60 דקות. בודקים את מוכנות העוגה באמצעות קיסם עץ.

 

תבנית אפייה מלבנית עם בסיס זכוכית של "PATISSE" "פטיסה"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

תבנית מלבנית 24X11 ס"מ, עשויה משלושה חלקים, דפנות בציפוי נון סטיק, בסיס זכוכית ומתקן עם ידיות שבעזרתו ניתן להוציא את העוגה על בסיס הזכוכית מבלי להפוך אותה, הבסיס משמש גם כצלחת להגשת העוגה. להשיג בחנויות אביזרי המטבח.

 

דף אפייה של "TEFAL" "טפאל"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

דף האפייה 30X33 ס"מ עשוי בטכנולוגיה חדשה בשם AIR BAKE, שני משטחי אלומיניום מבודדים בשכבת אוויר, ציפוי נון סטיק ושקערוריות קטנטנות בשכבת הבסיס. לדברי היצרן זו שיטה שמונעת התחממות יתר ומפחיתה את זמן האפייה. המאפים אכן נאפו היטב בזמן קצר והחליקו בקלות מדף האפייה. ניתן להכניס את התבנית למדיח הכלים. להשיג בחנויות אביזרי המטבח.

 

תבנית קפיצית עגולה בסיס זכוכית של "PATISSE" "פטיסה"

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

תבנית בקוטר 25 ס"מ, דפנות בציפוי נון סטיק, תחתית זכוכית שמשמשת גם כצלחת הגשה. להשיג בחנויות אביזרי המטבח.

 

תבנית קפיצית עגולה עם דפנות גבוהות של "PATISSE" "פטיסה"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

הדפנות בגובה 9 ס"מ (7 ס"מ בתבנית רגילה). קוטר 22 ס"מ, ציפוי נון סטיק. הגובה מאפשר לאפות עוגות גבוהות- עוגת גבינה גבוהה לחג ועוגות רבות אחרות. להשיג בחנויות אביזרי המטבח.

 

תבנית ריבועי מאפה SINGLE SQUARES של "CHICAGO METALLIC" "שיקגו מטאליק"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

תבנית נון סטיק, 12 שקעים מרובעים, התחתית נשלפת ומקלה על הוצאת המאפה אחרי האפייה. תבנית מצוינת למאפים אישיים מתוקים ומלוחים. הכנתי בה מאפה גבינה זיתים ואגוזים פיקנטי נפלא לשבועות בהצלחה רבה. ניתן להכניס למדיח הכלים. להשיג ב"קיצ'נוורקס" "KITCHEN WORKS".

 

מאפה פיקנטי עם גבינת צ'דר במילוי זיתים ואגוזים

המרכיבים:

150 גרם גבינת צ'דר מגוררת

6 כפות חמאה קרה

כוס קמח תופח

1/2 כפית פלפל קיין

12 זיתים ירוקים גדולים איכותיים ללא הגלעין

אגוזי מלך

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל חומרים במעבד מזון למעט הזיתים והאגוזים.
  2. מרפדים כל שקערורית במעט בצק, מניחים מעל זית וחצי אגוז מלך ומכסים בבצק.
  3. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות למשך כ-15 דקות, עד שהמאפה זהוב.

 

אביזרי עזר לאפיה ובישול לחג ואחריו:

 

מיקסר יד עם קערה מסתובבת של "UNIVERS" "יוניברס"

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

מיקסר יד עם יתרון, מניחים אותו על מעמד ומשחררים את שתי הידיים לעיסוק אחר. הוא מאובזר בקערה שמסתובבת תוך כדי הקצפה. מעולה בעיקר למטבחים קטנים. להשיג בחנויות אביזרי חשמל.

 

משקל מטבח לבן של "OXO" "אוקסו"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

לקראת חג השבועות אפשר להתחדש ולחדש את המטבח במשקל מטבח איכותי, לבן ויפה. ניתן לשקול בו בק"ג ופאונד, עד חמישה ק"ג במדויק. לאפס לפני הוספת חומרים נוספים והפטנט הוא שכשמניחים עליו כלי רחב שמסתיר את הצג פשוט מושכים אותו החוצה. להשיג בחנויות אביזרי המטבח.

 

מחבת פנקייק של "LAGUIOLE" "להגואלה"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

מחבת מצוינת לפנקייק וקרפ. רחבה במיוחד בקוטר של 28 ס"מ. היא עשויה יציקת ברזל בציפוי נון סטיק משיש מינראלי טבעי גרוס. מתחממת מהר ומפזרת את החום. הכנתי קרפים מבלי לשמן את המחבת, אחרי העשייה הקרפ גלש בקלות אל הצלחת. להשיג בחנות היבואן INOX ובחנויות אביזרי המטבח.

 

כף קריצת עוגיות של "OXO" "אוקסו"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

 

נכון, היא נראית ככף גלידה אך היא מיועדת להכנת עוגיות. בעזרתה ניתן לדלות כמות שווה של בצק לכל עוגייה. ובסוד, מותר להשתמש בה גם לגלידה. להשיג בחנות היבואן INOX ובחנויות אביזרי המטבח.

 

אביזרים לגירור וחיתוך גבינות:

 

מגררת גבינה של "AMCO" "אמקו"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

כל כך פשוט ונח, מכניסים את הגבינה לתא העליון לוחצים ומסובבים גרד הגבינה איננו מתפזר תודות למשפך שמתחבר בצד יציאת הגבינה המגוררת. קל לפירוק וניקוי. להשיג ב"קיצ'נוורקס" "KITCHEN WORKS".

 

ערכת פומפיות של "CALPHALON" "קאלפאלון"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

ערכה המכילה 4 פומפיות: גירור גס- לגבינות חצי קשות , גירור עדין- לגבינות קשות, זסטר- לגרד פרי הדר ושייבר- "גילוח" לגבינות שוקולד ולקישוט. הערכה מצוידת בקופסה שמשמשת לגרור ואכסנת הגבינה המגוררת במקרר. להשיג ב"קיצ'נוורקס" "KITCHEN WORKS".

 

פורס ומגרר של "MICROPLAN" "מיקרופלן", פורס גבינה של "ARCOS" "ארקוס" וסכין גבינות של "KASEMESSR" "קסמסר"
 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

מימין-

  • "מיקרופלן" ניתן לכוון את עובי הפרוסה על ידי סיבוב הכפתור בקצה הידית. אפשר גם לגרר כמות קטנה של גבינה. זהירות הסכינים חדים כתער.
  • "ארקוס" פורס את הגבינה בעובי אחד.
  • "קסמסר" חותך ופורס גבינות קשות וחצי קשות, בזכות החורים בלהב הגבינה פחות נדבקת לסכין.

להשיג בחנויות אביזרי המטבח.

 

למתנת חג ושדרוג שולחן הארוחה:

 

מגש גבינות PALETTE DE FROMAGES של "CMP" "סי.מם.פי"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

מגש גבינות זכוכית יפייפה, נראה כמו פלטת ציירים. בתוספת שלושה אביזרים לחיתוך והגשת גבינות. להשיג ברשת "קוק סטור".

 

צלחת מחולקת לגבינות של "BERGNER" "ברגנר"

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

צלחת חרסינה לבנה מחולקת, במרכזה לוח עץ עגול, 8 שיפודים עם ראש לבן מחרסינה. השיפודים ננעצים בחרירים על לוח העץ. קלאסי לשבועות. להשיג בחנויות אביזרי המטבח.

 

מגש גבינות J'EN FOIS TOUT UN FROMAGE

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

מגש גבינות מקסים מזכוכית עגולה מאוירת, בתוספת שלושה אביזרים לחיתוך והגשת גבינות. להשיג ברשת "סוהו".

 

פורס גבינה על פלטת שיש של "RSVP" "אר.אס.וי.פי"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

משטח שיש ירוק, מחובר אליו מתקן עם חוט מתכת לפריסת הגבינה. להשיג ב"קיצ'נוורקס" "KITCHEN WORKS".

 

תערובת תבלינים של "חוות דרך התבלינים" משדות בית לחם הגלילית

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

ל"חוות דרך התבלינים" תערובות מעניינות ומגוונות מתבלינים טריים לתיבול גבינות רכות, פשטידות וסלטים. תיבלתי ושדרגתי גבינה 5% בתערובת שום ובצל ובתערובת בזיליקאן, הוספתי תערובת תבלינים גם למאפה פיקנטי, שנחל הצלחה רבה ויוגש לשולחן בחג השבועות. להשיג "חוות דרך התבלינים", בית לחם הגלילית, טל': 04-9533405.

 

בקבוקי חלב מאוירים של "נעמן"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

כמה חינניים הבקבוקים האלה עם הנוזל הלבן לבן בתוכם, מתנה יפה לשבועות וכמו שנאמר בפרסומת של שנות השישים "מה יותר טוב מכוס חלב? שתי כוסות חלב". להשיג בחנויות רשת "נעמן".

 

סירים קטנים לבישול והגשה של "BALLARINI" "בלריני"

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 

להגיש את האוכל ישירות מהתנור לשולחן בכלי בו הוכן מקובל במסעדות רבות ברחבי העולם. למה לא להכניס את הטרנד הזה גם למטבח הפרטי? הסירים הקטנים הללו יעשו את העבודה. מכינים מרק, סופלה גבינה לחג, שקשוקה וכד' ומגישים לשולחן בתוך סיר או מחבת קטנה לכל סועד. זה יהפוך לשיחה סביב השולחן. הסירים היפיפיים האלה הם דגם קטן של סירים מקצועיים איטלקיים. עשויים יציקת אלומיניום עבה וידיות יציקת נחושת. קוטר הסירים 11 ס"מ והמחבתות 14.5 ס"מ, גודל מעולה למנה אישית. סירים מדהימים שעשו רושם רב על כל רואיהם. להשיג ברשת "דומו: ובחנויות לאביזרי מטבח מקצועיים.

 

קומקום לתה, קפה "איקאה"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
 

מה נאה שולחן החג עם קומקום לבן מעוצב לתה או קפה לצד עוגת הגבינה. להשיג ב"איקאה".

 

  • צילומים: דודו אזולאי

 

  •   מטרת המדור היא להציג בפני הקוראים מגוון כלים מעניינים וייחודיים בתחום המטבח והקולינריה. למען הסר ספק, יובהר כי אף אחת מהחברות המוצגות לא משלמת תמורת הופעת מוצריה. אנחנו סוקרים רק כלים איכותיים שמשווקים על ידי חברות מוכרות, ובוחרים מתוכם את אלה שעמדו בהצלחה במבחן המעשי.

  • לשאלות ובקשות בנושא אביזרי מטבח אפשר לכתוב למייל

  • לכל הכתבות של מירי צל דונטי


 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
בקבוקי חלב מאויירים של "נעמן"
צילום: דודו אזולאי
מומלצים