הכי באזזזז
    קסם על ים של תרד: שקשוקת עיזים ירוקה
    מתכון שתמיד מנצח ושכולם אוהבים. שאול בן אדרת מציג: שקשוקה ירוקה עם תרד, גבינות וחלב עזים ומעט שמן כמהין שמוסף שיק לכל העסק

    שקשוקה תרד עיזים

    המלצה שלי: הגישו את השקשוקה לצד לחם כפרי כהה

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    1 בצל בגודל בינוני, שטוף וקצוץ

    4 שיני שום – מקולפות ופרוסות

    4 ביצים

    500 גרם תרד שטוף

    2 כפות חמאת עיזים (כ-50 גרם)

    1/4 כוס שמנת מתוקה 32%

    1/4 כוס חלב עיזים 3.6%

    50 גרם קשקבל מגורד

    חופן אגוזי מלך

    1 כפית שמן כמהין - לא חובה

     

    כסף על ים של תרד. שקשוקה ירוקה (צילום: טל אגסי)
    כסף על ים של תרד. שקשוקה ירוקה (צילום: טל אגסי)

       

      אופן ההכנה:

      1. מטגנים במחבת גדולה (על להבה בינונית) את הבצל עם חמאת העיזים עד להשחמה, מוסיפים למחבת את השום ואת עלי התרד ומאדים במשך כ-3 דקות
      2. מוסיפים למחבת את השמנת המתוקה ואת חלב העיזים ומבשלים את התערובת כ – 5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב תמידי
      3. מוסיפים למחבת את הביצים (אחת אחת, כמו ביצת עין) על תערובת התרד ומפזרים מעל כל שטח פני המחבת את גבינת הקשקבל
      4. מטפטפים מעל גבינת הקשקבל את שמן הכמהין ומפזרים את אגוזי המלך
      5. מבשלים על להבה נמוכה כ-2 דקות נוספות

       

      לכל כתבות חגיגת שבועות במשק

       


       

        קישורים ממומנים
         תגובה חדשה
        הצג:
        כל התגובות לכתבה קסם על ים של תרד: שקשוקת עיזים ירוקה
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        שבועות בערוץ האוכל
        צילום: טל אגסי
        משק צוריאל שבועות
        צילום: טל אגסי
        ynet ספיישל