שתף קטע נבחר

אמנסטי: עינויים וסתימת פיות ברשות הפלסטינית

הדו"ח השנתי של הארגון חושף כי מנגנוני הביטחון בגדה וברצועה מתעללים בעצורים תוך מתן חסינות מעונש למבצעים. מאות נכלאו בעוון השתייכות פוליטית, בלי אפשרות למשפט הוגן. עוד צוין, כי חמושים ברצועה הרגו שני ישראלים

סיאוב במערכת המשפט, שלילת זכויות אזרחיות ועינויים בחסות החוק - כך מתנהלת הרשות הפלסטינית ביהודה ושומרון וממשלת חמאס בעזה, על פי דו"ח אמנסטי שמתפרסם היום (ה').

 

דו"ח אמנסטי: ישראל מפרה זכויות ומתעללת בפלסטינים

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

איראן: "האווירה במו"מ קשה בגלל אמריקה"

אישום: אזרחים זרים אנסו צעירה בחניון בת"א

החוק יחכה, מה יעשה נתניהו עם גבעת האולפנה?

 

הדו"ח חושף כי מנגנוני הביטחון בגדה וברצועה מענים עצורים ומתעללים בהם בהיתר, תוך מתן חסינות מעונש לאנשיהם על ביצוע המעשים הללו. שיטות ההתעללות כוללות מכות, תלייה בפרקי הידיים או בקרסוליים, עמידה או ישיבה בתנוחות מכאיבות לפרקי זמן ממושכים. על פי הדו"ח, בעזה מתו במעצר ארבעה בני אדם בנסיבות מחשידות. כמו כן נידונו למוות ברצוועה בשנה האחרונה שמונה בני אדם, שלושה הוצאו להורג. בגדה נידון אדם אחד למוות, אך לא בוצעו הוצאות להורג.

 

הן בגדה והן ברצועה ממשיכים אזרחים להישפט בבתי דין צבאיים, שאינם בלתי תלויים. חמאס משתמש בבתי הדין הללו בשופטים ותובעים חסרי השכלה מתאימה שאינם פועלים בעצמאות, במקום שופטים שמונו בעבר על ידי הרשות הפלסטינית.  

 

באמנסטי טוענים כי בגדה נכלאו מאות אנשים על רקע פוליטי, בשל היותם תומכי תנועת חמאס, אולם לא ניתנה להם גישה להליך משפטי תקין. ברצועת עזה עצרו כוחות הביטחון של חמאס מאות פלסטינים תומכי פתח. מרביתם הוחזקו ללא אפשרות להיפגש עם עורך דין, וחלקם גם עבר התעללות. ארגון פלסטיני בשם "הנציבות העצמאית לזכויות אדם" דיווח כי בגדה בוצעו מעל 1,000 מעצרים כאלה ובעזה 700, זאת על פי תלונות שהגיעו לידיו. אנשיו של הארגון דיווחו כי הן בגדה והן ברצועה מונעים מהם לסירוגין לבקר במתקני המעצר.  

 

על פי הדו"ח, הרשות הפלסטינית וממשלת חמאס ממשיכות להפר את חופש הביטוי, ההתאגדות וההתכנסות. אנשיהן מטרידים ומעמידים לדין עיתונאים, בלוגרים ומבקרים אחרים. הם מונעים מארגונים איסלאמיים שונים לקיים ישיבות או עצרות. נשים ונערות ממשיכות לסבול מאפליה על פי חוק ומאלימות מגדרית מצד קרובי משפחה. 

 

עם זאת, בעקבות רצח נשים על רקע "כבוד המשפחה" בשנה שעברה, ביטל הנשיא הפלסטיני אבו מאזן את סעיפי החוק שאיפשרו לגברים להשיג הקלות בעונשם בגין מעשי רצח על רקע זה.

  

הסעיף האחרון בדו"ח מתייחס לעימות המתמשך בין ישראל לפלסטינים, ובו נקבע כי קבוצות חמושות ברצועת עזה ביצעו ירי לא מובחן של רקטות ופצצות מרגמה לעבר ישראל, הרגו שניים וסיכנו את חייהם של אחרים. זאת בהתייחס לשנה האחרונה. בנוסף נכתב כי ממשל חמאס לא חקר גם השנה חשדות לפשעי מלחמה ולפשעים נגד האנושות שביצעו אנשי הזרועות הצבאיות של הארגונים הפלסטיניים החמושים במהלך מבצע עופרת יצוקה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מעצרים ברשות (ארכיון)
צילום: AP
שיטות התעללות מגוונות (ארכיון)
צילום: רויטרס
גישה להליך משפטי? לא לעצירים
צילום: shutterstock
מומלצים