שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר

צה"ל התריע - והמצרים סיכלו כניסת מסתננים

כניסתם לישראל של 36 מהגרים אפריקנים נמנעה בסוף השבוע בזכות תיאום מול כוחות הביטחון בסיני. אף שמדובר בטיפה בים, ניתן לשאוב עידוד מהתגובה המצרית לאירוע

תגובה מבצעית של כוחות השיטור המצריים לאורך הגבול מנעה בסוף השבוע כניסה של מהגרים אפריקנים לישראל. ביום שישי זיהה כוח של צה"ל, הפועל בגזרת הרי אילת, קבוצה של 36 בני אדם שביקשו לחצות את הגבול באזור שבו טרם הושלמה בניית הגדר החדשה. הם התריעו בפני הכוחות המצריים, שהפעם, בניגוד למתרחש כמעט מדי יום, הצליחו למנוע מהם את הכניסה.

 

בישראל מודעים לעובדה שמדובר בטיפה בים, אבל ניתן לשאוב עידוד מהתגובה של המצרים, שהוכיחו שניתן לסכל כניסה של מהגרים בתוך חצי האי סיני.

 

מהגרים מאריתריאה שחצו את הגבול לישראל (ארכיון) (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
מהגרים מאריתריאה שחצו את הגבול לישראל (ארכיון)(צילום: יאיר שגיא)

 

סוגיית הפליטים - כתבות אחרונות ב-ynet:

 

מהפרטים הידועים על האירוע עולה שחיילי צה"ל הספיקו לקרוא למסתננים לא לעבור את הגבול, ובינתיים הגיעו השוטרים המצרים ומנעו מהם לעבור לישראל.

 

חיילי צה"ל המוצבים על הגבול עדים מדי לילה לאירועי ירי בין כוחות הביטחון המצריים לבין מבריחים בדואים, המבקשים להכניס לישראל בין השאר סמים, נשק ומסתננים. ככל שמתקדמת בניית הגדר החדשה ער צה"ל ליותר ויותר ניסיונות של קבוצות מסתננים לחדור לישראל. לפני חודש נחשף כי מבריחים כבר הצליחו לחצות גם את הגדר החדשה. 

 

גששים בגבול מצרים (ארכיון) (צילום: אליעד לוי) (צילום: אליעד לוי)
גששים בגבול מצרים (ארכיון)(צילום: אליעד לוי)

 

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "צה"ל לא מקיים נוהל החזרה מתואמת, בהתאם להוראת בג"צ שנקבעה בעבר. במקרה המדובר זוהתה קבוצת חודרים שמעברה לישראל נמנע על ידי כוח צה"ל טרם חציית הגבול. הקבוצה נעצרה על ידי כוחות מצריים ולא השלימה את החצייה".

 

ח"כ אלדד: לירות במי שחודר

ועדת החוץ והביטחון סיירה הבוקר לאורך גבול מצרים כדי לקבל סקירה מודיעינית וללמוד על בעיית ההסתננות. כמו כן ביקרו הח"כים במתקן השהייה "סהרונים". במהלך הסיור המשיך ח"כ אריה אלדד (האיחוד הלאומי) את הטון התוקפני של חלק מעמיתיו למשכן, כשאמר: "צריך לשים שלט על הגדר 'גבול לפניך' ולירות בכל מי שחודר".

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

ח"כ אופיר אקוניס הוסיף: "מדובר בבעיה לאומית. הייתי גם באילת וראיתי את המצוקה של התושבים. יש שני דברים שצריכים לעשות באופן מיידי: הראשון הוא השלמת הגדר בעלות של שני מיליארד שקל,

והשני הוא החזרת המסתננים למדינות המוצא שלהם או למדינה שלישית".  

 

רובם המכריע של הזרים שעוברים את הגבול באופן לא חוקי נתפסים על ידי חיילי צה"ל ומובאים למתקן הכליאה סהרונים הסמוך לניצנה. את הזרים שמצהירים על עצמם כאזרחי סודן ואריתריאה מתשאלים אנשי רשות האוכלוסין וההגירה, אך זכאותם למעמד של פליט אינה נבדקת. זאת כיוון שאם תאשר זאת, תיאלץ ישראל לתת להם זכויות המתחייבות מכך.

 

אם זהותם כאריתריאים או סודנים מאומתת, הם מקבלים אשרת 2א' 5 - שבה כתוב כי היא "אינה מהווה אישור עבודה", אך למעשה, לאור התחייבות המדינה לבג"ץ מינואר 2011, האשרה מאפשרת לזרים לעבוד ומונעת את ענישת מעסיקיהם עד להקמת מתקן השהייה. הזרים שעוזבים את מתקן הכליאה מקבלים שוברי נסיעה ומהתחנה המרכזית בבאר שבע עושים רובם את דרכם לדרום תל אביב.

 

מוקדם יותר היום הודיעו גורמים ברשות האוכלוסין וההגירה כי מעתה מי שיחצה את הגבול הדרומי ייעצר לתקופה של עד שלוש שנים, ולא ישוחרר למרכזי הערים. הרשות תחל לאכוף את התיקון לחוק ההסתננות שעבר בכנסת בינואר האחרון, ולפיו ייעצרו המסתננים לזמן ממושך, בהתאם להנחיה שהעביר לאחרונה שר הפנים אלי ישי.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לפני חציית הגבול (ארכיון). שגרה יומיומית של חציית הגבול
צילום: יאיר שגיא, ידיעות אחרונות
מומלצים