שתף קטע נבחר

צילום: באדיבות Lowshot

מאבק חדש: עיריית י-ם נגד "מאהל האולפנה"

אם לא די במאבק שמנהלים המתנחלים נגד הפינוי בשכונה בבית-אל, כעת נודע להם שהעירייה מתנגדת לשהייתם באוהל המחאה שהוקם סמוך לבית המשפט העליון. עיריית י-ם: ראש העיר הודיע לאנשי המאהל שיוכלו לשהות במקום עד יום רביעי

על-רקע המאבק נגד הפינוי המסתמן בשכונת גבעת האולפנה בבית-אל, התמודדו הערב (יום ב') מובילי המאבק להסדרת מעמד השכונה עם בעיה חדשה. עיריית ירושלים הודיעה לתומכים השובתים רעב במאהל המחאה ששוכן סמוך לבית המשפט העליון בעיר, כי עליהם להתפנות מהמקום עד חצות - ולא, יפונו בכוח.

 

מאבק גבעת האולפנה - דיווחים אחרונים ב-ynet:

נתניהו נגד חוק ההסדרה: "לא לזלזל בהאג"

מתיחות בקואליציה: "חוק ההסדרה יכול לעבור"

תושבי האולפנה צעדו: "העם דורש צדק חברתי"

 

עם זאת, יו"ר מועצת יש"ע דני דיין טען הערב כי ראש העיר ירושלים ניר ברקת אמר לו שרישיון הצבת המאהל הוארך עד יום רביעי - מועד ההצבעה האפשרי בכנסת על "חוק ההסדרה". מאוחר יותר נמסר מהעירייה כי "ראש העיר נענה לבקשתם של אנשי המאהל והודיע כי יוכלו להישאר עד יום רביעי בלילה, תוך תיאום התהליך עם העירייה".

 

גורם בעיריית ירושלים הסביר כי לפי חוק העזר העירוני, ניתן להקים מאהל מחאה למשך שלושה ימים ומקסימום שישה ימים לאחר הארכה. לדבריו, "היום הסתיים המועד החוקי ולכן הודענו למארגני המחאה שעליהם לפנות את המקום עד חצות. כרגע נראה שיינתנו יומיים נוספים להשלמת המחאה, כך שהמאהל יפונה בהידברות ומרצון עד יום רביעי".

 

במאהל אמרו הערב שאנשיו עמדו בכל הדרישות שהעירייה הציבה. "אנחנו חושבים שזאת פגיעה חמורה מאוד בזכות יסוד חוקתית להפגין", אמרו במאהל. "זה מצביע על ההיסטריה של נתניהו שחושש מהתגברות המחאה. הוא רואה שהציבור מתגייס מפני שהוא מרגיש שנעשה כאן עוול שלטוני".

 

"פגיעה חמורה מאוד בזכות יסוד חוקתית להפגין". מובילי המחאה במאהל, היום (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"פגיעה חמורה מאוד בזכות יסוד חוקתית להפגין". מובילי המחאה במאהל, היום(צילום: גיל יוחנן)

 

יו"ר מועצת יש"ע דיין שהכריז היום על כוונתו להצטרף למאהל המחאה אמר כי "כל ההתנהלות, גם של המשטרה וגם של העירייה, תמוהה מאוד ואני תוהה אם הם לא קיבלו מסרים מהלשכה לסתום לנו את הפה. זה נראה כמו ההסבר היחיד המניח את הדעת".

 

אם פינוי המאהל ייצא אל הפועל, מי שמתוכנן לפקד על המבצע הוא מפקד מחוז ירושלים ניצב ניסו שחם, שהתבטא בחריפות כלפי המפגינים נגד ההתנתקות ב-2005. על כך אמר אחד מראשי המאבק כי "האירוניה פה היא פשוט בלתי נתפשת. בהתחלה לוקחים קרוואנים ממגורשי גוש קטיף בשביל תושבי האולפנה ועכשיו משסים בנו את ניסו שחם, שהוא סדין אדום פה בעיני כולם".

 

"כל ראש ממשלה שעקר יהודים - נעלם"

בשעות הבוקר צעדו מאות מתנחלים ותושבי בית-אל מגבעת האולפנה לעבר מאהל המוחים נגד הפינוי הצפוי הסמוך לבית המשפט העליון בירושלים, במטרה להצטרף לשובתי הרעב במקום. לאחר מכן קיימה הנהגת המחאה מסיבת עיתונאים, ובה הושמעה קריאה לראש הממשלה לבטל את הפינוי הקרוב

 ולאפשר חופש הצבעה בכנסת ביום רביעי בהצבעה על חוק ההסדרה.

  

יו"ר המועצה האזורית שומרון גרשון מסיקה אמר במסיבת העיתונאים כי "אין לאן לברוח יותר, אין פתרון אחר חוץ מחוק ההסדרה, אי אפשר למסמס את זה יותר. עוד ועוד ח"כים, סגנים וסגני שרים מצביעים בעד, אנחנו בדרך הנכונה".

 

ח"כ יעקב כ"ץ (האיחוד הלאומי) פנה לראש הממשלה: "אם תרים את ידך על השכונות, אתה לא תהיה ראש ממשלה. כל ראש ממשלה שעקר יהודים ופגע בהתיישבות נעלם, שרון כמה חודשים לאחר ההתנתקות, הוא אמנם חי אבל הוא נעלם, וגם אולמרט שבשיא כוחו תכנן את ההתכנסות נעלם, וגם אתה תיעלם אם תפנה יהודים. שרה נתניהו תדאג שראש הממשלה יירשם כמי שיצביע בעד חוק ההסדרה, החוק הזה יעבור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המאהל יפונה?
צילום: גיל יוחנן
מומלצים