שתף קטע נבחר

בלי לדפוק את המנה: חזה עוף ביין לבן

סטודנטים יקרים, במקום לבקש מההורים שיציידו אתכם בשניצלים לכל השבוע, עומר מילר מציע לכם להכין לבד חזה עוף ביין לבן בתוספת תפו"א - מתכון פשוט שמשדרג את חזה העוף השגרתי

חזה עוף הוא נתח שלא מוערך מספיק בארץ. התרגלנו לאכול פה עוף רק בצורת הפרגית שלו, ואני חושב שהנתח הזה טעים מאוד, ואם עושים אותו נכון הוא נשאר כיפי. היין הלבן הופך את המנה הזאת לקצת יותר מרשימה, ואם אין לכם בקבוק יין עכשיו במקרר או באיזה ארון אז אתם לא באמת סטודנטים.

 

עוד בערוץ האוכל:

המדריך המביך: כך בוחרים באמת את 50 המסעדות הטובות בעולם

הקרם השרוף: מתרפקים על קרם הברולה הפריזאי

טוחנים עבודה: מבולונז עד המבורגר - מתכוני בשר טחון

 

אני מגיש את החזה עם תפוחי אדמה - תוספת בסיסית שקל להכין. את חזה העוף מכינים שלם, בלי לדפוק ובלי לחתוך. לוקח לו יותר זמן להתבשל, אבל הוא נשאר יותר עסיסי והתוצאה שווה את ההשקעה.

 

טעים ועסיסי - חזה עוף ביין לבן עם תפוחי אדמה פריכים (צילום: קרן ביטון) (צילום: קרן ביטון)
טעים ועסיסי - חזה עוף ביין לבן עם תפוחי אדמה פריכים(צילום: קרן ביטון)

 

השארתי את המתכון הזה פשוט במיוחד. מי שרוצה לשדרג מוזמן להוסיף לרוטב או לתפוחי האדמה עשבי תיבול כמו רוזמרין, תימין או מרווה. אפשר גם להשרות את העוף בקליפה מגוררת ומיץ מלימון כדי להוסיף עוד טעם ועומק.

 

חזה עוף ביין לבן עם תפוחי אדמה פריכים

המרכיבים (ל-4 מנות):

לעוף:

4 נתחי חזה (משני עופות, מחולקים לאונות) – לא פרוסים ולא משוטחים

4 כפות שמן זית

1/2 כוס יין לבן יבש

כף דבש

1/2 כוס ציר עוף או מים

מלח ופלפל שחור טחון טרי

 

לתפוחי האדמה:

3-4 תפוחי אדמה בגודל בינוני, שטופים היטב (לא חייבים לקלף)

מלח ופלפל שחור טחון טרי

מעט שמן זית

 

אופן ההכנה:
  1. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם וכל חצי ל-3-4 פלחים עבים.
  2. ממלאים סיר במים, מוסיפים את תפוחי האדמה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין בערך 12 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים, אבל לא מדי (סכין אמור להיכנס ולצאת בקלות).
  3. מסננים את תפוחי האדמה, מעבירים לתבנית עם נייר אפייה, מתבלים במלח ופלפל, מזלפים מעל שמן זית ומכניסים לתנור או טוסטר אובן שחומם ל-200 מעלות, ל-10-8 דקות או עד קבלת צבע זהוב.
  4. מחממים מחבת כבדה ודי עמוקה, מוסיפים את השמן וצולים את החזות עם מלח ופלפל משני הצדדים כ-5 דקות, עד שקיבלו צבע שחום נאה. כשהחזות נראים כמעט מוכנים מוסיפים יין לבן ודבש ומביאים לרתיחה.
  5. מוסיפים ציר או מים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחמש דקות נוספות, בכיסוי חלקי, עד שהעוף עשוי.
  6. להגשה, פורסים את העוף ומגישים ביחד עם תפוחי האדמה וכוס יין לבן.

 

  • ד'קמפוס הוא ירחון חינמי ייעודי לקהל הסטודנטים

  


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קרן ביטון
להוציא את המיטב מהעוף
צילום: קרן ביטון
מומלצים